گروه صنایع معدنی فولاد
 
وضعيت زرد فولاد هرمزگان
سهميه‌بندي گندله فولادساز جنوب كشور را به مرز تعطيلي كشاند
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل فولاد هرمزگان گفت: در حال حاضر بزرگ ترين خطري که ادامه حيات فولاد هرمزگان را تهديد مي کند عدم تامين مناسب مواد اوليه است و اين شرکت به جاي توسعه و افزايش توليد محصولات ويژه مورد نياز مملکت فعلاتمام انرژي خود را صرف تامين مواد اوليه از داخل و خارج کرده که علاوه بر آنکه هر روز با خطر توقف روبه رو است، خسارت هاي سنگين تجهيزاتي و اقتصادي و افت توليد را نيز تحمل کرده و ادامه کار در اين شرايط غير اقتصادي خواهد بود.
به گزارش ماین نیوز، مرتضي آقاجاني به کمبود مواد اوليه و کم شدن سهميه مواد اوليه (گندله) فولاد هرمزگان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به معادن غني سنگ آهن در منطقه گل گهر، همچنين وجود خط توليد کنسانتره و گندله در شرکت معدني و صنعتي گل گهر، با هدف ايجاد ارزش افزوده، احداث واحدهاي فولادسازي در منطقه آزاد کنار دريا در برنامه کاري قرار گرفته و با توجه به اينکه از ابتداي آغاز به کار کارخانه فولاد هرمزگان تهيه مواد اوليه آن ازطريق منطقه گل گهر پيش بيني شده بود، اکنون اين واحد صنعتي با مشکل کمبود گندله روبه رو است.

وي با اشاره به اينکه ميزان سهميه گندله توليد داخلي اين کارخانه براي امسال يک ميليون و 400 هزار تن از محل معدن گل گهر تعيين شده، درحالي که سال گذشته دو ميليون و 100هزار تن بوده و با افزايش برنامه توليد امسال نياز به دو ميليون و 800 هزار تن گندله است و اين ميزان سهميه پاسخگوي توليدات اين واحد صنعتي نيست، افزود: براي رفع کمبود گندله، مي توان ازطريق واردات و با مشارکت همه توليدکنندگان اقدام کرد به نحوي که واحدهاي صنعتي که از نظر جغرافيايي شرايط دسترسي به واردات آسان را دارند اقدام به واردات با ارز مبادله اي کنند و ساير فولادسازان بيشتر از مواد داخلي استفاده کنند و نهايتا با توجه به مزيت جابه جايي کمتر مواد فولادسازان در جبران تفاوت هزينه تامين داخل و خارج سهيم شوند. بخشي از اين تئوري يعني کاهش سهميه فولاد هرمزگان انجام شد ليکن نه ارز مبادله اي به دليل قرار گرفتن در منطقه ويژه به اين شرکت داده مي شود و نه جبران هزينه هاي اضافي مي شود.

آقاجاني افزود: با توجه به اينکه کارخانه فولاد هرمزگان در منطقه ويژه اقتصادي احداث شده است و واردات واحدهاي صنعتي در اين منطقه با ارز آزاد صورت مي گيرد، اين کارخانه نمي تواند براي تامين نياز خود از حمايت هاي دولت با ارزهاي مبادلاتي استفاده کند و اين امر موجب بالارفتن هزينه هاي توليد مي شود و از طرفي تامين مواد اوليه مناسب از نظر کيفي و کمي با يک برنامه ريزي دراز مدت در بازار رقابتي امکان پذير خواهد بود و ورود باعجله و اضطرار موجب افزايش هزينه و کاهش کيفيت و تبعات ناشي از آن است. از اين رو در حال حاضر، بزرگ ترين خطري که ادامه حيات فولاد هرمزگان را تهديد مي کند عدم تامين مناسب مواد اوليه است و اين شرکت به جاي توسعه و افزايش توليد محصولات ويژه مورد نياز مملکت، فعلاتمام انرژي خود را صرف تامين مواد اوليه از داخل و خارج کرده و علاوه بر آنکه هر روز با خطر توقف روبه رو است، خسارت هاي سنگين تجهيزاتي و اقتصادي و افت توليد را نيز تحمل کرده و ادامه کار در اين شرايط غيراقتصادي خواهدبود.

مديرعامل فولاد هرمزگان گفت: سنگ آهن به عنوان يک ماده اوليه بايد در چرخه توليد داخل کشور در هر منطقه اي که مزيت بيشتري دارد تبديل به محصول با ارزش افزوده بالاتر شود، از اين رو انجام فرآوري، توليد گندله، آهن اسفنجي و در نهايت توليد فولاد و محصولات پايين دستي آن پس از نورد شامل لوله و پروفيل، خودرو و لوازم خانگي و... علاوه بر اشتغال، ارزش افزوده بسيار بالاتري نيز نصيب کشور خواهد کرد.

آقاجاني خاطرنشان کرد: افزايش رو به رشد توليد فولاد درکشور نياز به توسعه استخراج معادن آهن و واحدهاي گندله سازي را هرچه بيشتر نمايان مي کند. استراتژي فولاد هرمزگان با توجه به مزيت هاي فراوان استان تکميل زنجيره توليد و فرآيند توليد است که درصورت مشخص شدن منبع تامين سنگ آهن، تاسيس کارخانه گندله سازي در ابتداي خط و کارخانه نورد در انتهاي آن در برنامه توسعه فولاد هرمزگان، ظرفيت توليد از يک ميليون و 500 هزار تن فعلي به سه ميليون تن طي سه سال خواهد رسيد. تحقق اين مهم در راستاي تبديل استان هرمزگان به قطب اول فولاد کشور بر اساس اعلام رئيس جمهوري، تحول شگرفي را در استان در تمامي بخش ها فراهم مي آورد.

وي گفت: با تکميل واحدهاي توسعه، آمار اشتغال اين شرکت نيز با دو برابر افزايش به حدود سه هزار نفر مستقيم و 6 هزار نفر در کل مي رسد.

آقاجاني افزود: هرچند اين واحد صنعتي به دنبال راه اندازي واحد توليدي گندله است، اما اين امر علاوه بر تامين کنسانتره، به زمان حداقل سه ساله نياز دارد و بايد طي اين مدت بتوان مواد اوليه اي با قيمت مناسب به کارخانه تزريق کرد تا اين واحد صنعتي از توليد باز نماند و دچار رکود و ورشکستگي نشود.

خبر فوق ماله چهارشنبست
/////////////////////////
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب: 15037