گروه صنایع معدنی فولاد
 
ثبت یک روز کم‌نوسان و آرام در معاملات انواع فولاد
بازار‌آهن زیر باران پاییزی
گروه صنایع معدنی >فولاد - روز گذشته شاهد معاملات کم‌تحرک محصولات فولادی و نوسان ناچیز قیمت‌ها در بازار آزاد بودیم. در این روز تنها محصولات مفتولی کاهش محسوسی را تجربه کرد و قیمت مقاطع تخت و طولی در مقایسه با روز یکشنبه به‌طور نسبی ثابت باقی ماند.
به گزارش ماین نیوز، دوشنبه در بورس کالا نیز شاهد به تابلو رفتن مقاطع فولاد مبارکه و شمش فولاد خوزستان بودیم.

فولاد خوزستان به‌عنوان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده شمش کشور در این روز 35 هزار تن شمش بلوم را با همان شرایط پیشین (بازپرداخت وجه کالا 90 روزه با سود ماهانه 5/2 درصد) با قیمت 1529 تومان به تابلو آورد که در مجموع زمان‌های عادی معاملات و مچینگ کل این میزان به فروش رسید. موعد تحویل این محموله از سوی کارخانه پایان آبان ماه است.

در همین حال فولاد مبارکه نیز به‌عنوان تنها عرضه‌کننده ورق رینگ فولاد با عرضه انواع ورق گرم و سرد در معاملات تالار صنعتی حضور یافت. دوشنبه ورق گرم B از سوی این شرکت در حجم 28 هزار و 600 تن عرضه شد که تا پایان زمان معاملات در مجموع 5/18 درصد آن خریداری شد. ورق گرم C نیز در حجم 39 هزار و 600 تن به تابلو آمد که حدود 12 درصد آن مورد مبادله قرار گرفت. ورق سرد B هم دیگر عرضه این شرکت در این روز بود که از حجم 1000 تن، معادل 60 درصد آن به فروش رسید.

ورق قلع اندود هم عرضه پایانی فولاد مبارکه در روز گذشته محسوب می‌شود که 25 درصد از حجم ارائه شده آن مورد استقبال خریداران قرار گرفت. در عین حال این شرکت 93 هزار و 360 تن انواع ورق را نیز توسط کارگزاران در سیستم مبادلاتی مچینگ ثبت کرد.

در شرایطی که این روزها معاملات محصولات فولادی در بورس کالا و بازار آزاد با روند کند و ضعیفی دنبال می‌شود و به خصوص تا چند ماه آینده پیش‌بینی اغلب فعالان فولادی تداوم رکود و بی‌رونقی معاملات به خاطر رکود در صنایع پایین‌دست و تغذیه‌کننده از صنعت فولاد است، اما در دوره میان‌مدت تا بلند‌مدت باید بازگشت رونق به معاملات محصولات فولادی را تحت تاثیر تقویت برخی عوامل کلیدی محتمل دانست.

در روزهای اخیر خبرهای مثبتی از روند مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مخابره می‌شود و آن‌طور که عراقچی از هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای ایران گزارش کرده همه طرف‌های مذاکره‌کننده مصمم به توافق تا سوم آذر ماه هستند، از این رو باید نسبت به این مساله که در صورت حصول توافق نهایی کلیه بازارها از جمله فولاد در کوتاه‌مدت تحت تاثیر آثار روانی حاصل از این توافق و دوره میان‌مدت و بلند‌مدت متاثر از آثار واقعی رفع تحریم‌های متعددی که در طی این سال‌ها وضع شده قرار می‌گیرند ابراز خوش‌بینی و امیدواری کرد.

علاوه بر این رئیس‌جمهور نیز روز یکشنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی خواست که با توجه به ظرفیت‌های قانون برنامه پنجم توسعه، نسبت به استفاده از حساب ذخیره ارزی جهت تداوم طرح‌های عمرانی دولت (که این مهم برای صنعت فولاد به خاطر تقاضایی که از این طریق به این صنعت وارد می‌شود بسیار حائز اهمیت است) اقدام کند. افزون بر این روحانی بر تسریع در تصویب لایحه رفع موانع تولید نیز تاکید کرد که به این ترتیب تمامی این موارد را (پیش‌بینی‌های مثبت از امکان توافق جامع هسته‌ای تا سوم آذر ماه و تاکید رئیس‌جمهور بر تداوم طرح‌های عمرانی و... ) می‌توان نشانه‌های مثبتی از بهبود شرایط کلی اقتصاد در میان‌مدت و بلند‌مدت دانست که آثار مثبت آن به‌طور قطع صنعت و بازار فولاد را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۷
کد مطلب: 15250
 
مرجع : دنیای اقتصاد