گروه معادن
 
سرمایه‌گذاری در معادن ایران یک فرصت طلایی است
گروه معادن - جذب سرمایه در حوزه فعالیت‌های معدنی از جمله مواردی است که هم‌اکنون به دلیل جایگاه ویژه معادن و صنایع معدنی مورد توجه قرار گرفته و اقدامات فراوانی از سوی متولیان این بخش، از جمله مهم‌ترین آنها وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته است.
به گزارش ماين نيوز، ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف همچون راه‌اندازی طرح‌های تولید آلومینیومی و فولاد از جمله موارد مهمی است که می‌توان به آن اشاره کرد. از سوی دیگر توجه به صنایع پایین‌دستی می‌تواند زمینه را برای ورود سرمایه‌گذاران فراهم کرده و با تسهیل قوانین و ضوابط حاکم بر این بخش می‌توان با ایجاد فرصت برای افرادی که توانایی لازم برای ورود به این بخش را دارند فراهم کرد.

معدن مغفول مانده است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌گوید: معادن به عنوان یکی از ثروت‌های خدادادی به شمار آمده و می‌توان با توجه به آن به ارزآوری رسید و توسعه و پیشرفت اقتصادی را به ارمغان آورد اما با این وجود توجه مناسبی به آن نشده و دولت و مجلس به عنوان دو قوه بزرگ اجرایی کشور نسبت به این موضوع که این بخش مغفول مانده متفق‌القول هستند.

سید محمد بیاتیان با بیان اینکه استفاده معادن به عنوان یک فرصت طلایی می‌تواند نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی داشته باشد گفت: هم‌اکنون به دلیل تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده و رکودی که در کشور وجود دارد می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های معدنی موجود و انجام سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف ارزآوری را برای اقتصاد معدنی به ارمغان آورد. همچنین با انجام سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری مواد معدنی و با ایجاد اشتغال برای افراد جویای‌کار علاوه بر تامین نیاز داخلی، زمینه انجام صادرات را به دنبال داشته و با ایجاد ارزش‌افزوده روند توسعه و پیشرفت را تسریع کرد.

وی به اقداماتی که هم‌اکنون در حوزه سرمایه‌گذاری در حوزه معدن انجام شده اشاره کرد و افزود: یکی از حوزه‌هایی که هم‌اکنون نقش فعالی در بخش معادن و صنایع معدنی دارد، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است که به کمک زیرمجموعه‌های خود فعالیت‌هایی را در جهت رونق بخشیدن به معادن و صنایع معدنی آغاز کرده که می‌توان به پهنه‌بندی کردن محدوده‌های معدنی و شروع فعالیت‌های اکتشافی اشاره کرد. از سوی دیگر مهم‌ترین اقدامی که در حوزه اکتشافات معدنی انجام شده واگذاری این پهنه‌ها از طریق مزایده بر اساس ضوابط معین شده، است تا به این ترتیب دیگر شاهد رانت بازی و وجود افراد واسطه نباشیم. در واقع با تعیین ضوابط و قوانین تعیین شده افرادی که توانمندی لازم را از لحاظ مالی و فنی دارند با ورود به این بخش به توسعه معادن و صنایع معدنی کمک برسانند.

جلوگیری از خام‌فروشی

وی نیاز بخش معدن را به ایجاد سند توسعه صنعتی، معدنی ضروری دانست و افزود: یکی از مواردی که باید در حوزه معادن و صنایع معدنی مورد توجه قرار گرفته شود؛ جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و ایجاد صنایع پایین‌دستی در مناطق مختلف کشور است که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به عنوان متولی این حوزه آن را در راس برنامه‌های خود قرار داده است. در واقع یکی از کمبودهایی که در حوزه معدن وجود دارد نبود سند صنعت، معدنی بوده و می‌توان با توجه به ظرفیت‌های معدنی و نوع کانی‌ها با ایجاد صنایع کوچک و پایین دستی با تولید محصولات معدنی و ایجاد اشتغال برای بومی‌های منطقه شاهد انقلاب تولیدی در حوزه معادن و صنایع معدنی باشیم و با تسهیل در روند فعالیت‌های اداری برای کشف مجوز و پروانه‌های بهره‌برداری از بوروکراسی‌ها بکاهیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: یکی دیگر از بخش‌هایی که فرصت سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه معادن و صنایع معدنی به شمار می‌آید بخش فنی و تخصصی بوده و می‌توانیم با انجام برنامه‌ریزی و توجه بیشتر به این بخش تا دو سال آینده در بخش معدن و فرآوری مواد به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کنیم.

سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیقات علمی

رضا اشرف سمنانی در رابطه با فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه معدن می‌گوید: سرمایه‌گذاری در حوزه معدن از بخش اکتشاف آغاز شده و تا صنایع معدنی را دربرمی‌گیرد. در واقع به دلیل ظرفیت بالایی که در پهنه‌های معدنی کشور وجود دارد می‌توان با سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف از یک سو و همچنین تجهیز معادن منتخب که از موقعیت مناسبی برخوردار بوده و صرفه اقتصادی فراوانی را به همراه دارند راه را برای تامین مواد اولیه مورد نیاز در صنایع معدنی فراهم کرد.

نایب رییس کمیسیون اتاق ایران به صنایع معدنی و جایگاه آنها اشاره کرد و گفت: با توجه به بازده مناسبی که در حوزه صنایع معدنی همچون صنایع فولادی و آلومینیومی وجود دارد، می‌توان با ورود به این بخش‌ها ضمن رونق بخشیدن به صنایع معدنی و تامین نیاز داخلی از ورود محصولات خارجی به کشور جلوگیری کرد. وی با بیان این نکته که سرمایه‌گذاری در حوزه معدن تنها به معادن و صنایع معدنی محدود نشده و می‌توان در بخش‌های دیگر نیز ورود کرد، گفت: یکی دیگر از مواردی که در این حوزه وجود دارد، بخش کاربردی و تحقیقاتی است. از این رو می‌توان با انجام برنامه‌ریزی برای آموزش و تربیت نیروهای فنی زمینه را برای استفاده از نیروهای متخصص و بهره‌وری از نیروی انسانی فراهم کرد. همچنین توجه به زیرساخت‌های موردنیاز که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به حمل‌ونقل و تامین تجهیزات موردنیاز اشاره کرد، از دیگر مواردی است که زمینه ورود به آن و انجام سرمایه‌گذاری با سود همراه خواهد بود.

وی در ادامه گفت: یکی از مواردی که سرمایه‌گذاران برای ورود به بخش معدن موردتوجه قرار می‌دهند میزان ریسکی است که در این حوزه وجود دارد و به همین دلیل تمایل افراد برای سرمایه‌گذاری بر روی بخش‌هایی که ریسک کمتری داشته و امکان بازگشت سرمایه در آن وجود دارد بیشتر است.

ایجاد شرایط امن برای ورود سرمایه‌گذاران

مدیر کل دفتر بهره‌برداری معادن و نظارت امور معدنی در خصوص فرصت‌های سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های معدنی می‌گوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه رونق بخشیدن به صنایع معدنی فرصت‌های سرمایه‌گذاری را اعلام کرده که از مهم ترین انها طرح‌های تولید آلومینیوم بوده که برخی از آنها به صورت نیمه‌کاره رها شده و منتظر ورود سرمایه‌گذاران هستند و این تنها به سرمایه‌گذاران داخلی محدود نشده و می‌توان با ورود سرمایه‌گذاران خارجی راه‌اندازی این پروژه‌ها را تسریع کرده و نیاز داخل را به این فلز تامین کرد.

عباسعلی ایروانی در ادامه یکی دیگر از بخش‌هایی که امکان ورود سرمایه‌گذاران به آنها فراهم شده حوزه اکتشاف دانست و افزود: یکی دیگر از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام پهنه‌های اکتشافی در استان‌های مختلف کشور و اعلام فراخوان برای ورود به این بخش بوده و می‌تواند به عنوان یک فرصت مناسب برای ورود سرمایه‌گذاران در این حوزه باشد. همچنین یکی دیگر از فرصت‌های سرمایه‌گذاری کامل‌کردن زنجیره‌های تولید فولاد در صنایع معدنی است.

وی با بیان اینکه ورود به بخش معادن و سرمایه‌گذاری نیازمند ایجاد شرایط امن برای بازگشت سرمایه است افزود: اطمینان از بازگشت سرمایه و حمایت از سرمایه‌گذاران از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر قوانین و مقررات حاکم بر این بخش از سرمایه‌گذاران نیز نقش به‌سزایی در توسعه معادن خواهد داشت. به گونه‌ای که سرمایه‌گذار با اطمینان خاطر از اینکه در صورت ورود به حوزه معدن به سود خواهد رسید و ریسک کمی داشته باشد راحت‌تر ورود خواهند کرد. تحریم‌های بین‌المللی از دیگر عواملی است که در صورت رفع شدن آنها می‌تواند زمینه ورود سرمایه‌گذاران را فراهم کرده و رشد و توسعه را به همراه داشته باشد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۸
کد مطلب: 16753
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت