گروه معادن
 
زنجان رتبه ۳ کشوری را در تعداد معادن کوچک و متوسط دارد
گروه معادن - نایب رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با اشاره به تعداد معادن کوچک و متوسط استان گفت: استان زنجان رتبه ۳ کشوری را در تعداد معادن کوچک و متوسط دارد.
به گزارش ماین نیوز، رضا کشاورزی با بیان اینکه استان زنجان استانی معدنی است، گفت: راه توسعه استان از بخش معدن و صنایع معدنی است که معادن استان شامل معادن بزرگ مقیاس و معادن متوسط و کوچک مقیاس هستند.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی معادن بزرگ مقیاس تصریح کرد: معادن بزرگ مقیاس برای توسعه فعالیت ها خود نیازمند هزینه زیادی است که نباید مسائل غیرکارشناسی و اقلیمی مانع توسعه این معادن شود که در این زمینه دولت و ارگان های ذیصلاح با حمایت های خود می توانند اقدامات لازم را انجام دهند.

نایب رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان گفت: استان زنجان دارای رتبه 3 کشوری به لحاظ تعدد این معادن می باشد و این معادن زیر بنای توسعه معدنی استان هستند.

وی خاطر نشان کرد: حمایت ها از این بخش می تواند از طریق اعمال سیاست های مناسب باشد و اعمال سیاست های ضد توسعه ای مانند افزایش ناگهانی و تصاعدی حقوق دولتی مانع از توسعه این بخش شده و باعث فرار سرمایه ها شده است، پرهیز شود.

کشاورزی با بیان اینکه می توان از ظرفیت های سازمان نظام مهندسی در راستای احقاق حقوق دولتی استفاده کرد، افزود: می توان در هر استان برای تعیین حقوق دولتی معادن و نظام مند کردن آن، از سازمان نظام مهندسی معدن استان ها استفاده شده تا بتوان کارها به صورت منطقی و کارشناسی و منطبق بر واقعیت اجرا شود.

وی تصریح کرد: ایجاد پنجره واحد بین ارگان های دولتی و سازمانهای تأثیرگذار می تواند سبب تعامل بیشتر و توسعه استان شود.

نایب رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای استان در معادنی همچون سرب، روی، آهن و خاک های صنعتی لازم است زنجیره های تولید در استان با کمک سرمایه گذاران صنایع معدنی تکمیل شود.

وی عنوان کرد: با توجه به تکمیل زنجیره تولید که سبب افزایش ارزش افزوده همچنین سبب توسعه استان می شود که حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی می تواند روند توسعه را تسریع کند.

کشاورزی با اشاره به حمایت های دولتی از شرکت های دانش بنیان تصریح کرد: حمایت دولت از شرکت های دانش بنیان و کارآفرینان طرح های نوین می تواند سبب تحقق اقتصاد مقاومتی شود که نیاز مبرم به اقتصاد مبنی بر دانش بنیان است.

وی ابراز کرد: پارک های علم و فناوری در استان ایجاد شده و در مرحله بلوغ و تکامل هستند که در این مرحله نیازمند تأمین زیرساخت ها هستند.

نایب رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با اشاره به مشکلات واحد های مراکز رشد بیان کرد: اغلب طرح های جدید و خلاقانه که توسط شرکت های دانش بنیان ارائه می شوند به دلیل عدم وجود امکانات پایلوتی «نیمه صنعتی» عقیم و بلاتکلیف می مانند.

وی گفت: برای کاهش ریسک این گونه طرح ها و اینکه آزمایشگاه های متعددی در دانشگاه ها و مراکز دیگر وجود دارد که هر از گاهی مشغول به کار هستند بخش خصوصی می تواند یک آزمایشگاه مرجع در استان ایجاد کند تا طرح های جدید در آنجا به صورت پایلوت اجرا و در صورت مثبت بودن نتایج آنها عملیاتی شوند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۲
کد مطلب: 18009