گروه معادن سنگ آهن
 
کاهش ۵۰ درصدی قیمت سنگ آهن، ۱۶ معدن را در زنجان تعطیل کرد
گروه معادن >سنگ آهن - رییس اداره نظارت و بهره برداری معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: با توجه به کاهش بیش از ٥٠ درصدی قیمت سنگ آهن در حدود ١٦ معدن به طور موقت فعالیت های خود را متوقف نموده اند
 
به گزارش ماین نیوز، \'مجید گلشنی منفرد\' افزود: تعداد 28 فقره معدن سنگ آهن در استان زنجان پروانه بهره برداری دارند که از این تعداد 10 پروانه معدن طی دو سال گذشته که قیمت سنگ آهن و حاشیه سود آن بالا بود صادر شده است.

وی با اشاره به وضعیت آب و هوایی و به تبع آن امکان فعالیت فصلی برخی معادن،اظهار کرد: به طورمتوسط دو هزار نفر دربخش معدن استان زنجان مشغول به فعالیت بوده که از این تعداد حدود 400 نفر به طور مستقیم در بخش معادن سنگ آهن فعال هستند.

رییس اداره نظارت و بهره برداری معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: میزان استخراج سنگ آهن از معادن آهن این استان با توجه به میزان استخراج اسمی پروانه های صادره در حدود یک میلیون و یکصد و 50 هزار تن می باشد که متاسفانه حتی در سال گذشته که حاشیه سود نیز بالا بوده هیچگاه به ظرفیت اسمی نرسیده است.

گلشنی منفرد یادآور شد: از تعداد 28 فقره معدن سنگ آهن در استان زنجان یک معدن سنگ آهن سلب صلاحیت شده است و مابقی دارای بهره بردار هستند.

وی با اشاره به نصب و راه اندازی واحدهای خردایش و دانه بندی در پای معادن سنگ آهن در سال گذشته، ادامه داد: در حال حاضر هشت معدن سنگ آهن دارای واحد مذکور بوده و سه معدن دیگر در حال تجهیز هستند که این امر به واسطه تجربه بدست آمده در زمینه افزایش و کاهش یکباره قیمت شمش روی و گرانیت در سال های گذشته محقق شده است.

رییس اداره نظارت و بهره برداری معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: با توجه به اینکه اغلب این معادن سنگ آهن در مناطق محروم و دور از مناطق صنعتی واقع شده اند، لذا ادامه فعالیت این واحدها به خصوص در مورد اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: در همین راستا جهت حمایت از این بهره برداران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان حقوق دولتی قریب به اتفاق این معادن را به مدت یکسال تقسیط کرده و در خصوص سوخت این معادن نیز حمایت های بیشتری انجام داده است.

گلشنی منفرد اضافه کرد:باتوجه به اینکه قیمت اغلب موادمعدنی ازقیمت های جهانی تبعیت می کند،برخلاف محصولات صنعتی که با افزایش هزینه های تولید می توان قیمت فروش را نیز تغییر داد،درخصوص مواد معدنی نمی توان چنین راهبردی را پیش برد،لذا درچنین شرایطی مهمترین عامل فعالیت اصولی و علمی ،بهره بردار خواهد بود تا بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد.

وی دراین زمینه از ارگان های دولتی بویژه ارگان های مربوط مانند منابع طبیعی، محیط زیست و دارایی درخواست کرد تا سازمان صنعت، معدن و تجارت را در این راه تنها نگذارند و در شرایط رکود به این سازمان کمک کنند تا بتواند با اتکا به منابع داخلی، تولید ناخالص داخلی استان زنجان را افزایش دهد.
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۸
کد مطلب: 18684
 
مرجع : ایرنا