گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل سدید مطرح کرد:
هلدینگ سدید بیش از ۲۰۰ مهندس خبره دارد
از تاسیس یک شرکت جدید نفت و گاز تا آخرین وضعیت پروژه‌های لوله‌سازی
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل گروه صنعتی سدید با اشاره به اینکه این هلدینگ صنعتی بالغ بر 200 مهندس دارد، گفت: مهندسان سدید می‌توانند در صورت اطلاع از توانمندی‌های یکدیگر و هم‌افزایی دست به انجام کارهای بزرگ بزنند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، حمداله محمدنژاد امروز در مراسم نخستین هم‌اندیشی مهندسین گروه صنعتی سدید که امروز در سالن همایش‌های مجموعه ورزشی انقلاب برگزار شد، با انتقاد از اینکه چرا دوره‌های آموزشی خارج از کشور برای مهندسان سدید برگزار نشده است، گفت: بنده نزدیک به 40 سال در صنعت نفت کشور کار کرده‌ام و در 60 دوره آموزشی در خارج از کشور نیز حضور داشته‌ام. بدون دوره‌های آموزشی خارج از کشور نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم توانمندی‌های مهندسان ما کامل شود.

وی با تاکید بر ضرورت این موضوع که مهندسان شرکت‌های زیرمجموعه سدید باید یکدیگر را شناخته و با توانایی‌های یکدیگر آشنا شوند، افزود: برخی اوقات همکاران بنده در یک اتاق از همکاران اتاق دیگر در آن سوی دیگر دیوار اطلاع ندارند که این وضعیت باید اصلاح شود. در همین راستا به اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها، حمایت مالی از یکدیگر و افزایش توان رقابتی به منظور توسعه در اولویت برنامه‌های گروه سدید قرار گرفته است.

وی افزود: زمانی که در صنعت نفت حضور داشتم با گروه سدید ارتباطاتی داشتیم و از این گروه لوله‌های اسپیرال خریداری کردیم و به این ترتیب کمک کردیم تا این شرکت پا بگیرد. الان نیز باید همین حمایت‌ها را ادامه دهیم.

مدیرعامل گروه صنعتی سدید با اشاره به اینکه شرکت لوله‌سازی ماهشهر به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه سدید جزو یکی از بهترین کارخانه‌های لوله‌سازی در سطح جهان محسوب می‌شود، افزود: تاکنون بیش از 80 درصد از قرارداد مربوط به ترکمنستان عملیاتی شده است و ظرف دو ماه آینده این قرارداد تکمیل می‌شود.

او همچنین با اشاره به قرارداد ساخت لوله‌های 48 اینچ برای شرکت گاز به میزان 90 هزار تن گفت: قرارداد خرید ورق این پروژه امضا شده و محموله خریداری شده نیز از چین در راه ایران است. انتظار ما این است که طی ماه‌های بهمن و اسفند امسال تولید لوله‌های 48 اینچ را آغاز کنیم.

محمدنژاد با بیان اینکه بعد از تشدید تحریم‌ها برای بازگشت پول نفت فروخته شده به کشور دچار مشکل شدیم، اظهار کرد: وزیر نفت در همین راستا از مجلس و دولت مجوز گرفت تا 2 میلیون تن ورق از هند به جای پول نفت وارد کشور شود تا این ورق‌ها به لوله‌های انتقال گاز تبدیل شوند. از این میزان ورق نیز حدود 500 هزار تن سهم سدید بوده است. 500 هزار تن مربوط به گروه صفا و یک میلیون تن هم فاینانس لوله‌سازی اهواز بوده است.

وی با اشاره به اینکه شرکت لوله‌سازی ماهشهر حدود 3 تا 4 سال زمان دارد تا پروژه‌های فعلی خود را به سرانجام برساند، افزود: شرکت لوله و تجهیزات سدید نیز از دیگر شرکت‌های توانمند مجموعه سدید بوده که تاکنون بالغ بر 2000 کیلومتر پروژه لوله برای حوزه‌های نفت، گاز و آب اجرا کرده است. به گزارش ماین نیوز، مدیرعامل گروه صنعتی سدید خاطرنشان کرد: پروژه انتقال آب خلیج فارس به گل گهر نیز به میزان 40 هزار تن عقد قرارداد شده و اجرایی خواهد شد که شرکت لوله و تجهیزات سدید نیز در این پروژه حضور جدی خواهد داشت.


محمدنژاد با تاکید بر اینکه سدید باید به سمت تنوع محصول برود و از تک محصولی به طور جدی پرهیز کند، اضافه کرد: این درست نیست که ما فقط لوله‌های اسپیرال تولید کنیم. باید به سمت تنوع بخشی به محصولات تولیدیمان برویم. بالاخره پروژه‌های نفتی یک روزی تمام می‌شوند و از همین الان باید به فکر آینده باشیم. به گزارش ماین نیوز، او همچنین با اشاره به فعالیت‌های شرکت تسدید که در زمینه ساخت سازه‌های دریایی فعالیت می‌کند، افزود: این شرکت نیز بالغ بر 300 میلیارد تومان قرارداد با نفت فلات قاره داشته است. یکی از کارهایی که ما می‌توانیم به آن ورود کنیم و نگاه بلندمدت هم داشته باشیم اورهال و نگهداری پالایشگاه‌ها، سکوها و ... است.

مدیرعامل گروه صنعتی سدید همچنین با بیان اینکه کلیه پالایشگاه‌های کشور از الکتروپمپ‌های تولیدی پتکو استفاده می‌کنند و البته در این زمینه رقبای جدی هم در بازار داریم، اظهار کرد: شرکت صبانیرو به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه سدید در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و توربین‌های بادی فعالیت می‌کند. بد نیست بدانیم که شدت مصرف انرژی در ایران چهار برابر دنیا و دو برابر ترکیه است. ما مانند بچه پولدارها با انرژی رفتار می‌کنیم.

او با تاکید بر ضرورت رفتن به سمت فناوری‌های مربوط به سلول‌های خورشیدی توضیح داد: در چین استفاده از سلول‌های خورشیدی به منظور تولید انرژی بسیار افزایش یافته است. ما در این زمینه پیشنهادی به دولت داده‌ایم مبنی بر اینکه حاضریم به منظور فرهنگ‌سازی برای دو میلیون خانوار ایرانی سلول خورشیدی نصب کنیم و این کار را رایگان انجام می‌دهیم و دولت هزینه آن‌را بپردازد. سناریوی دوم ما نیز این است که 50 درصد هزینه این کار توسط مردم و 50 درصد توسط دولت پرداخت شود. ما در ایران 300 روز خورشیدی داریم که در کمتر کشوری چنین وضعیتی مشاهده می‌شود.

مدیرعامل گروه صنعتی سدید با اشاره به قرارداد احداث 90 مگاوات توربین بادی در خواف استان خراسان رضوی توسط صبانیرو عنوان کرد: امیدواریم مسائل تامین مالی و فاینانس این پروژه هرچه زودتر عملیاتی شود.

محمدنژاد همچنین از تاسیس یک شرکت نفت و گاز جدید در زیرمجموعه گروه سدید به مدیرعاملی آقای کسایی‌زاده خبر داد و افزود: باید به سمت تجارت گاز برویم. نمی‌توانیم همه تجارت و کسب و کار خود را روی حوزه لوله‌سازی متمرکز کنیم.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های شرکت صنایع فولاد گسترش به عنوان یکی دیگر از زیرمجموعه‌های گروه سدید اظهار کرد: این شرکت در زمینه ساخت و نصب تجهیزات کارخانه‌های فولادی فعالیت می‌کند و هم‌اکنون نیز در طرح 800 هزار تنی فولاد شادگان حضور دارد.

به گزارش ماین نیوز، مدیرعامل گروه صنعتی سدید افزود: شرایط بازار سخت شده است و در همین حال ما در تحریم نیز قرار داریم. در چنین شرایطی قیمت نفت با همدستی عربستان و آمریکا به شدت کاهش یافته و به 60 دلار رسیده است. در چنین شرایطی باید بتوانیم دست به کارهای بزرگ شده و پروژه‌های بزرگی را اجرا کنیم. کار اصلی مهندسان سدید نیز باید روی کاهش هزینه تمام شده متمرکز شود. البته متاسفانه ما در زمینه سیستم بانکی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و بخش‌های دیگر نیز مشکلاتی داریم. از جمله اینکه در پروژه توربین بادی خواف چینی‌ها حاضر شدند به صورت 95 درصد آنها و 5 درصد ما تامین مالی و فاینانس را انجام دهند اما ادامه فرایند یعنی تعیین بانک عامل و ... به مشکل خورده است.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۱
کد مطلب: 18766