گروه صنایع معدنی فولاد
 
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
صادرات شمش و محصولات فولادی لطمه‌ای به بازار داخل نمی‌زند
گروه صنایع معدنی >فولاد - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گفت: آزادسازی شمش و محصولات فولادی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد، لطمه ای به بازار داخل نخواهد زد.
به گزارش ماين نيوز، سیدرسول خلیفه سلطان اظهار داشت: شرایط کنونی بازار فولاد که مشخصه رکودی دارد، بهترین فرصت برای صادرات شمش و محصولات فولادی است.
وی اضافه کرد: صنعت فولاد ایران در راه خودکفایی گام برمی دارد و اکنون این فرصت ایجاد شده که تولیدکنندگان داخلی ظرفیت های صادراتی پیدا کنند.

محمدجعفر سرقینی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا، اعلام کرد: صادرات شمش و محصولات فولادی بدون محدودیت، میزان و نوع محصول تا پایان خرداد ماه ۱۳۹۳ آزاد شد.

به گفته این مقام مسئول، تصمیم مذکور به منظور حمایت از تولیدکنندگان و با توجه به مصرف داخلی اتخاذ شده است.

واحدهای فولادسازی کشور در هشت ماهه نخست امسال بالغ بر۱۰ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۱۹۱ تن فولاد خام تولید کرد که این میزان نسبت به دوره مشابه سال ۹۱ رشد ۹ درصدی را نشان می دهد.

شرکت های فولادسازی کشور طی دوره مورد بررسی میزان شمش فولادی خام خود را به ۹ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۱۰۲ تن رساندند.

براساس این بررسی، ۷۳ درصد تولید فولاد کشور توسط سه شرکت مذکور در هشت ماهه نخست امسال تامین شد.

همچنین شرکت های دیگر شامل هرمزگان با تولید ۷۱۵ هزار و ۳۸۲ تن، خراسان ۴۷۰ هزار و ۴۷۷ تن، سبا ۴۶۷ هزار و ۹۳۴تن، فولاد آلیاژی ایران ۲۴۱ هزار و ۲۲۶ تن و گروه ملی صنعت فولاد ایران ۲۲۰ هزار و ۱۱۹ تن تولید فولاد داشتند.

هشت ماهه امسال ۱۱میلیون و ۱۲۴ هزار و ۸۸۳ تن انواع محصولات فولادی ازجمله میلگرد، تیرآهن، ورق عریض، ورق گرم، ورق گالوانیزه، کلاف و لوله توسط شرکت های فولادی تولید شد.

خلیفه سلطان در ادامه این گفت وگو تصریح کرد: قیمت محصولات فولادی ایران کمتر از نرخهای جهانی است و چنانچه با نرخهای ارز مبادله ای نیز محاسبه کنیم، صادرات مقرون به صرفه است و باید از آن استقبال کرد.

وی خواستار اختصاص صادرات شمش و محصولات فولادی به تولیدکنندگان این بخش شد تا مانع از صادرات بی رویه با بازار های جهانی شویم.

به اعتقاد وی، واگذاری صادرات فولاد به تجار، این امر می تواند مشکلاتی به دنبال داشته باشد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اظهار داشت: رعایت کیفیت فولاد صادراتی ایران، می تواند به عنوان یک شاخص در بازار جهانی مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: دولت صادرات شمش و محصولات فولادی را تحت کنترل و نظارت خود قرار دهد و مانع از نابسامانی در این زمینه شود.

خلیفه سلطان گفت: هنگامی که تولیدکننده فولادی در بازار حق انتخاب فروش داخلی یا خارجی داشته باشد، می تواند در روند تولید نیز نقش موثری ایفا کند.

وی خاطرنشان ساخت: برخی از واحدهای تولیدکننده فولادی کشور اکنون به نظام بانکی بدهی ارزی دارند و با سیاست آزادسازی می توانند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

این متخصص بخش فولاد افزود: صادرات تولیدات فولادی امکان تامین ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولیدکنندگان این بخش را فراهم می سازد و در عین حال تداوم فعالیت با ارز صادراتی را نیز به دنبال دارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۰
کد مطلب: 1990