گروه معادن زغال‌سنگ
 
استخراج زغال سنگ در کرمان سنتی است
گروه معادن >زغال‌سنگ - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: روش استخراج زغال سنگ در استان کرمان به‌صورت سنتی است.
 
به گزارش ماين نيوز، مهدی حسینی‌زاده در نشست خبری اظهار داشت: استان کرمان به‌عنوان بهشت زمین‌شناسی ایران با 181 هزار کیلومتر مربع وسعت است.

وی افزود: 5 هزار و 500 محدوده ثبت شده برای فعالیت‌های معدنی وجود دارد که از این تعداد محدوده‌های معدنی نزدیک به یک هزار و 490 مورد درخواست انجام فعالیت‌های معدنی، 790 مورد پروانه در حال اکتشاف، 75 گواهی کشف و 346 روانه بهره‌برداری معدنی در روی خاک کرمان ثبت شده است.

حسینی‌زاده عنوان کرد: حدود 293 پروانه اکتشاف و 112 گواهی‌های کشف به تعهدات خود نتوانسته‌اند عمل کنند و باید از طریق مناقصه واگذار شوند.

وی تصریح کرد: 97 پروانه بهره‌برداری که نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کنند باید از طریق مزایده واگذار شوند و بالغ بر 3 هزار محدوده باید در مزایده تعیین‌تکلیف شود.

حسینی‌زاده بیان کرد: از سال 89 بحث مزایده را در استان کرمان به طور جدی آغاز کرده‌ایم و تا کنون حدود 450 محدوده را از طریق مزایده به اشخاص جدیدی واگذار کرده‌ایم.

وی افزود: روش مزایده که در قانون پیش‌بینی شده و ما باید بر اساس آن محدوده‌ها را واگذار به اشخاص جدید کنیم دارای ضعف است، زیرا محدوده‌ای که برای درخواست ثبت می‌شود کار اکتشافی در آن انجام نشده و ذخیره آن محدوده به اثبات نرسیده است.

حسینی‌زاده بیان داشت: قانون معاملات دولتی که بحث مزایده در آن مطرح است باید یک ارزش ریالی برای آن محدوده در نظر بگیریم و به مزایده گذاشته شود اما این‌جا یک تناقض قانونی وجود دارد که ما طبق قانون معدن محدوده‌های را به مزایده بگذاریم که هنوز ما هم نمی‌دانیم آیا ذخیره در آنها وجود دارد یا ندارد و از سال‌های قبل که مزایده‌ها را آغاز کرده‌ایم نتوانسته‌ایم در این امر نتایج خوبی داشته باشیم.

وی عنوان کرد: به همین دلیل از ابتدای سال جاری این بحث را پیش بردیم که بحث اکتشاف را در استان کرمان به جلو بریم و آن مناطق و محدوده‌هایی که ظرفیت دارند را واگذار کنیم و به همین دلیل در استان یک مجوزی گرفته‌ایم که 20 درصد مساحت استان را به عنوان پهنه‌های اکتشافی به صورت مزایده به شرکت‌های توانمند واگذار کنیم که ابتدا کار اکتشاف را انجام دهند و بعد در صورت وجود ذخیره در گام بعدی واگذاری معدن را از طریق مزایده انجام دهیم و این یکی از سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

این مقام مسئول ادامه داد: ما 13 پهنه را در استان کرمان تعریف کرده‌ایم و برنامه‌ریزی می‌کنیم تا وسعت نزدیک 40 هزار کیلومتر مربع بقیه پهنه‌های را تعریف کنیم و به 20 پهنه برسیم که از این تعداد چهار پهنه را در ماه گذشته فراخوان داده‌ایم.

حسینی‌زاده عنوان کرد: عمده مواد معدنی که از معادن ما در حال استخراج است مربوط به چهار شرکت بزرگ مانند سرچشمه، گل‌گهر سیرجان، معادن زغال سنگ و معادن کرومیت در استان کرمان است.

وی افزود: حقوق دولتی که استان کرمان در سال گذشته به واسطه این معادن وصول کرده نزدیک 200 میلیارد تومان برابر با 45 درصد وصول حقوق دولتی کل کشور است.

حسینی‌زاده بیان کرد: برنامه‌هایی که ما برای رفع مشکلات در حوزه معدن داریم یکی بحث اکتشافات است و تا پایان سال به‌دنبال این هستیم و بقیه محدوده‌های تعیین‌شده را برای اکتشاف بگذاریم و این اصولی‌ترین کاری است که در کشور و استان باید انجام شود.

وی گفت: در سال 92 مصوب شده بود یک هزار و 800 میلیارد تومان حقوق دولتی از طریق معادن وصول شود و با تلاش‌های که صورت گرفت این مبلغ به یک هزار و 200 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

حسینی‌زاده ادامه داد: 47 محدوده در سال جاری برای مزایده در استان کرمان گذاشته شده که از این تعداد از 13 محدوده استقبال شده است.

وی با اشاره به اینکه ما در زمینه زغال سنگ دچار مشکل هستیم، گفت: یکی از مسائلی که در وزات صنعت، معدن و تجارت در حال پیگیری‌اند در مورد زغال سنگ است و با پیگیری‌های انجام شده قرار است به‌زودی امتیازاتی برای محدوده‌های زغال در نظر گرفته شود و امیدواریم از این طریق قسمتی از مشکلات ما در این حوزه رفع شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه روش استخراج زغال در استان کرمان به صورت سنتی است، افزود: تکنولوژی و دستگاه‌هایی که برای استخراج معدن زغال سنگ استفاده می‌شود مربوط به 50 سال قبل است و ما به لحاظ ساختار زمین‌شناسی که معادن کرمان دارند نمی‌توان از تکنولوژی روز در آن استفاده کنیم.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۷
کد مطلب: 20807