گروه معادن
 
معادن آذربايجان شرقي، غني از مواد معدني متنوع
گروه معادن - برنامه دولت افزايش سهم 37.2 درصدي صنعت و معدن از اقتصاد کشور تا سقف 42 درصد است که دستيابي به اين مهم نيازمند تلاش فعالان اين عرصه بويژه استان هايي چون آذربايجان شرقي است.
به گزارش ماین نیوز، علي يزداني، معاون توسعه مديريت، منابع انساني و امور استان هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه در کشور 7 هزار واحد معدني وجود دارد، گفت: مشکل اصلي اين واحدها کوچک بودن مقياس هاي معدني است که موجب شده بهره وري در اين عرصه کاهش يابد.

فريدون جعفري، رئيس سازمان نظام مهندسي معدن آذربايجان شرقي هم توقف طرح توسعه معدن مس «سونگون» را مهم ترين چالش بخش معدن اين استان عنوان کرد و گفت: با وجود اينکه ايجاد تاسيسات ذوب و پالايش از سال 86 آغاز و در سال 88 متوقف و دوباره با دستور رئيس جمهوري وقت ادامه يافت، اما هنوز کار اساسي در اين زمينه صورت نگرفته است. از ابتداي امسال نيز روند مقاومت براي ايجاد واحد ذوب و پالايش مجتمع مس سونگون افزايش يافته و گزارشي مبني بر توجيه فني و اقتصادي اين طرح توسط شرکت ملي صنايع مس ايران ارسال شده است.

لزوم توجه به مشکلات مجتمع مس سونگون

جعفري با بيان اينکه در شرايط کنوني آذربايجان شرقي از منافع استخراج مس در اين مجتمع به نحو مطلوب بهره نمي برد و ارزش افزوده آن به شرکت ملي صنايع مس ايران انتقال مي يابد، گفت: اشتغال و توسعه صنايع زيردستي نيز از ديگر دستاوردهاي ايجاد واحد ذوب و پالايش مس سونگون به شمار مي رود که اين استان از آن بي بهره است.

مرتضي نيرومند، معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي نيز گفت: از 65 نوع ماده معدني موجود در کشور 56 نوع در اين استان قابل استخراج است و بايد برنامه ريزي براي جذب سرمايه گذار در بخش اکتشافات معدني افزايش يابد.

نيرومند ذخيره گواهي کشف معادن آذربايجان شرقي را 4 ميليارد و 118 ميليون و 498هزار تن اعلام کرد و افزود: اين استان به دليل وجود معادن شاخص در زمينه مس که پس از کرمان بيشترين ذخيره را دارد، جايگاه ويژه اي در کشور کسب کرده است.

تناقض هاي قانون معادن با منابع طبيعي

ايوب غديرزاده، رئيس اداره زمين شناسي و مطالعات سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني شمال غرب کشور هم قوانين دست و پاگير اداري و برخي تناقض هاي قانون معادن با منابع طبيعي را از عمده ترين مشکلات بخش معدن کشور برشمرد.

نادر اصغرپور، رئيس اداره نظارت بر امور بهره وري معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي نيز با بيان اينکه مرحله اکتشاف معدني به دليل پرهزينه بودن کمتر مورد استقبال قرار مي گيرد، ريسک بالابراي سرمايه گذاري در اين بخش، گران بودن ماشين آلات، هزينه نگهداري بالاو معارضان محلي را از عمده مشکلات اين عرصه عنوان کرد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۶
کد مطلب: 22222