گروه معادن
 
معاون امور معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی:
نیروی کافی برای بازرسی از معادن وجود ندارد
گروه معادن - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: طی سال گذشته پنج کارخانه جهت جلوگیری از خام فروشی آهن آغاز بکار کرده اند.
به گزارش ماين نيوز، اعتمادی بیان کرد: در حال حاضر 700 معدن با 730 پروانه در استان به صورت فعال و نیمه فعال مشغول بکار هستند.

وی با بیان اینکه متاسفانه نیروی کافی برای تهیه آمار و اطلاعات دقیق از وضعیت تمام معادن استان وجود ندارد، ادامه داد: بنابراین نمی توان آمار مشخصی از وضعیت آن ها ارائه داد، اما از نظر ما تمام معادن فعال محسوب شده و حق دولت از آن ها دریافت می شود و در صورت اعلام تعطیلی معدن، پروانه بهره برداری از آن ها باطل می شود.

اعتمادی ادامه داد: حتی اگر معدنی در ظاهر فعال باشد، اگر 6 ماه فعالیتی نداشته باشد، پروانه بهره برداری از آن قانونا باطل شده و معدن به مزایده سپرده می شود، به همین دلیل با وجود این مسائل معدن کاران مجبور خواهند بود حتی در صورت عدم کار و استخراج باز هم خود را فعال نشان دهند.

وی در خصوص مهم ترین مواد معدنی استان در حال حاضر، گفت: آهن، طلا، مس، منگنز، کرومیت و ذغال سنگ از جمله مواد معدنی مهم استان است که از نظر میزان تقریبی ذخایر آن ها در استان، به ترتیب آهن، سنگ های تزئینی، کرومیت، منگنز و سنگ های لاشه یا ساختمانی هستند.

وی ادامه داد: از آهن به عنوان سنگ اولیه ومهم در صنایع فولاد و آلیاژ ها استفاده می شود و بزرگ ترین معادن ممتاز کشور در خراسان و شهرستان خواف قرار دارند.

اعتمادی افزود: از کرومیت و منگنز نیز در صنایع فولاد استفاده می شود که میزان تولید این مواد مطلوب بوده و سال گذشته حدود 6 میلیون تن آهن استخراج شده است.

معاون امور معادن وصنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص صنایع فرآوری مواد معدنی، خاطر نشان کرد: پنج کارخانه کنستانتره و فرآوری مواد اولیه آهن در منطقه سنگان وجود دارد که از 5 تا 40 درصد پیشرفت داشته است.

وی با اشاره به زملن بر بودن اتمام ساخت کارخانه های فرآوری مواد معدنی، عنوان کرد: این کارخانه ها به سرمایه کلان نیاز دارند و ممکن است در دو سال آینده به خط تولید برسند.

اعتمادی اظهار کرد: جهت جلوگیری از خام فروشی آهن پنج کارخانه از سال گذشته آغاز به کار کرده اند تا در آینده صادرات فولاد مستقیما انجام شود که تا کنون در این زمینه 20 درصد پیشرفت حاصل شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت آهن با افت شدید از 100دلار به 35 دلار کاهش یافته که فعالیت معادن با حداقل ظرفیت را در پی داشته است.

اعتمادی تصریح کرد: امیدوایم با راه اندازی کارخانه ها طی دو سال آینده خام فروشی آهن دیگر رخ نداده و در معادن فرآوری انجام شده و فولاد، کنستانتره، شمش وآهن اسفنجی تهیه و تولید می شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب: 24414
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا