گروه صنایع معدنی فولاد
 
محمدزاده در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
عبور تولید فولاد اکسین از ۸۰۰ هزار تن در ۱۱ ماهه ۹۴
واردات اسلب از چین برای تولید ورق‌های محیط ترش
گروه صنایع معدنی >فولاد - رئیس تولید ناحیه نورد شرکت فولاد اکسین خوزستان اظهار کرد: فولاد اکسین در 11 ماهه سال جاری از مرز 800 هزار تن تولید گذر کرد. برنامه تولید ما تا پایان امسال نیز 850 هزار تن است.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، ایمان محمدزاده گفت: ما با صنایع مختلفی در ارتباط هستیم که با بیشتر آنها شامل بخش‌های سازه‌ای همچون کشتی‌سازی، نفت و گاز و ... ارتباط داریم که در نظر داریم این همکاری را در سال 1395 چندین برابر کنیم. در حال حاضر تفاهم‌نامه‌هایی با وزارت نفت امضا شده است اما مشکل آنجا است که برای اجرای هر پروژه پیش نیاز‌هایی مورد نیاز است.

به گفته محمد زاده، این شرکت موفق به تولید ورق برای هر دو محیط شده است اما دو تفاوت در این میان وجود دارد. برای محیط شیرین اسلب موردنیاز از طریق داخل کشور به راحتی قابل تامین است اما برای محیط ترش در حال حاضر اسلب از چین وارد می‌شود.

خبرنگار ماین نیوز با ایمان محمدزاده، رئیس تولید ناحیه نورد شرکت فولاد اکسین گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

درباره مذاکرات انجام شده بین فولاد اکسین و دانیلی برای اجرای طرح توسعه توضیح دهید.

شرکت دانیلی یکی از معتبرترین شرکت‌هایی است که می‌توان در زمینه فولادسازی با آنها همکاری داشته باشیم و به شدت این موضوع را پیگیری می‌کنیم. در پساتحریم رویکرد‌ها و دیدگاه نسبت به کشور ما تغییر کرده است، به دنبال این تغییرات امروز کشورهای بسیاری تمایل دارند برای سرمایه‌گذاری به ایران ورود کنند. ما نیز باید از این فرصت استفاده کنیم، در نتیجه ما به دنبال بحث فولادسازی اکسین بوده و تمایل زیادی داریم این پروژه هرچه سریعتر اجرایی شده تا بتوانیم نیاز‌های فولاد کشور را تامین کنیم. در حال حاضر بسیاری از گریدهای فولادی هستند که شرکت فولاد اکسین قابلیت تولید آنها را در اختیار دارد اما به لحاظ تامین اسلب با مشکل مواجه هستیم.

با توجه به این موضوع، یعنی اسلبی که مشخصات آن موردنظر شما است، به شرکت داده نمی‌شود؟

تولید برخی فولادها نیازمند برخی تجهیزات مدرن است. فولادسازان داخلی به سمت مجهز کردن هرچه بیشتر در حرکت هستند اما برای در اختیار داشتن یک فولاد تمیز با آلیاژ دلخواه به ویژه گریدهای API در حجم انبوه و با در نظر گرفتن ابعاد کارخانه نورد، نیازمند سرعت بیشتری در خصوص مجهزسازی فولادسازان داخلی هستیم.

در پروژه فولادسازی چه ظرفیتی مطرح است؟

آن چیزی که مطرح است، پیش‌طراحی‌ها و به نوعی پیدا کردن یک مجری و یا شرکت سازنده است که بتوان با آن درباره ظرفیت، دستگاه‌های موردنیاز وارد مذاکره و بحث‌های جدی‌تر شویم. به نظر می‌رسد ظرفیتی به میزان یک میلیون و 500 هزار تن قابل تصور باشد. در حال حاضر ظرفیت اکسین متناسب با ابعاد اسلبی که در نظر گرفته شده، یک میلیون و 50 هزار تن است. با توجه به میزان ظرفیت تولیدی کشور ما بیشتر از ظرفیت تولید 800 هزار تن را متصور نیستیم.

میزان تولید در سال جاری چقدر بوده است؟

در 11 ماهه سال جاری از مرز 800 هزار تن تولید گذر کردیم. البته برنامه ما تا پایان امسال 850 هزار تن است که امیدوار هستیم تا پایان سال به آن دست پیدا کنیم. اما برای سال آینده با رویکرد افزایش تناژ در هیات مدیره شرکت برنامه‌ریزی صورت گرفته و هم گرایش اصلی سال آینده حرکت به سمت گرید‌های خاص است. در واقع می‌خواهیم از حالت گریدهای تجاری خارج و به سمت گریدهای خاص و با رویکرد افزایش ارزش افزوده حرکت کنیم.

بیشترین فروش به کدام صنایع مربوط است؟

ما با صنایع مختلفی در ارتباط هستیم که بیشتر آنها شامل بخش‌های سازه‌ای همچون کشتی‌سازی، نفت و گاز و... ارتباط داریم که در نظر داریم این همکاری را در سال 1395 چندین برابر کنیم. در حال حاضر تفاهم‌نامه‌هایی با وزارت نفت امضا شده است اما مشکل آنجاست که برای اجرای هر پروژه پیش‌نیاز‌هایی موردنیاز است. در واقع براساس تفاهم‌نامه‌ها ما باید با خیال آسود به دنبال تامین منابع اولیه باشیم. البته شرکت‌های نفت و گاز نیاز داشتند قابلیت‌های ما را به خوبی بشناسند، در یکی دو سال گدشته خود را اثبات کردیم و تفاهم‌نامه‌ها امضا شد اما بحث بر سر منابع مالی است. امسال به ویژه در سه ماهه چهارم تولیدات خوبی داشتیم و اسلب ایکس 65 و 52 را با تناژ مناسبی تولید کردیم، تست‌ها به خوبی انجام گرفت و بخشی از اسلب‌ها از طریق فولاد مبارکه تامین شد. زیرا اسلب‌های مبارکه شرایط خوبی داشت.

در حال حاضر سهم API در تولیدات شما چقدر است؟

در حال حاضر شاید کمتر از 5 درصد باشد، البته این رقم تقریبی بوده اما رویکرد برای سال 1395 افزایش آن است. سهم آن با توجه به رویکرد سفارش پایین است اما ما آمادگی برای تولید بیشتر را در اختیار داریم.

تولیدات شما برای هر دو محیط‌ ترش و شیرین است؟

خوشبختانه موفق به تولید ورق برای هر دو محیط شده‌ایم، در واقع این تکنولوژی را در اختیار داریم. اما دو تفاوت در این میان وجود دارد. یکی آنکه برای محیط شیرین اسلب موردنیاز از طریق داخل کشور به راحتی قابل تامین است اما برای محیط ترش در حال حاضر اسلب را از چین وارد می‌کنیم. در واقع عمده تولیدات ما برای محیط‌های ترش است. موضوع اصلی بحث تامین مواد اولیه است. متاسفانه به دلیل محدودیت در تجهیزات موجود در کشور اسلب موردنیاز برای محیط‌های ترش تولید نمی‌شود. البته ما اعلام کرده‌ایم که چه نوع آنالیزی باید در پورت اسلب باشد اگر بتوانند خود را به این آنالیز نزدیک کنند می‌توان اسلب موردنیاز را از آنها خریداری کرد.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۷
کد مطلب: 31083