گروه صنایع معدنی فولاد
 
اکبری مطرح کرد:
واکنش فولاد مبارکه به ادعای سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان گفت: مصرف ورق فولادی کشور از 12 میلیون تن در سال 89 به حدود 8.5 میلیون تن در سال 94 کاهش پیدا کرده، با این وجود ظرفیت تولید و عرضه محصول نهایی فولاد تخت در کشور حدود 14.5 میلیون تن است بنابراین میزان تولید نسبت به مصرف پیشی گرفته است.
 
به گزارش ماین نیوز، محمود اکبري در اين ارتباط اظهار داشت: با توجه به بحث توليد و مصرف محصولات گرم با ضخامت زير 3 ميليمتر حداقل 3 شرکت فولاد مبارکه، نورد گيلان و نورد لوله اهواز آمادگي توليد محصول با ضخامت زير 3 ميليمتر را دارند که بطور قطع ظرفيت توليد اين 3 شرکت بيش از ظرفيت مصرف است.

وي با بيان اينکه علاوه بر اين ظرفيت ها در سال آينده نيز ظرفيت خط سباي فولاد مبارکه اصفهان از 700 هزار تن به 1.5 ميليون تن افزايش پيدا خواهد کرد، افزود: در شرايطي که ظرفيت بازار مصرف کاهش پيدا کرده 700 هزار تن عرضه محصول نهايي فولاد مبارکه در محصولات گرم در سال آينده بيشتر مي شود و تمامي اين عوامل نشان دهنده اين است که ظرفيت توليد از مصرف پيشي گرفته است.

اکبري افزود: يک نکته مهم که سنديکاي توليدکنندگان لوله و پروفيل در نامه اخير خود به وزير صنعت، معدن و تجارت عنوان کرده اين است که نياز اين صنعت به ورق هاي فولادي با ضخامت زير 3 ميليمتر حدود 3.5 ميليون تن است، در صورتي که اين سنديکا چنين اعداد و ارقامي را در اختيار دارد شايسته است آمار رسمي برگرفته از صورت هاي مالي خود را ارايه دهند که در چه سالي اين ميزان توليد را داشته اند.

وي ادامه داد: لازم است اطلاعات مستند و مستدل چه در بحث ميزان توليد اين صنعت و واردات ورق زير 3 ميليمتر از گمرک جمهوري اسلامي ايران به صورت رسمي اخذ تا مشخص شود واردات محصولات فولادي و توليد آن با ضخامت زير 3 ميليمتر توسط اعضاي لوله و پروفيل سنديکاي پروفيل دقيقا چقدر است.

محمود اکبري تاکيد کرد: عدم اتخاذ رويکرد عاجل و مناسب در مديريت وضعيت فعلي واردات محصولات فولادي از طريق افزايش تعرفه هاي موجود که در حال حاضر به عنوان مهمترين و متداولترين اهرم حمايتي تقريبا در تمامي کشورهاي توليدکننده فولاد مورد استفاده قرار گرفته، نتيجه‌اي جزء تداوم کاهش ظرفيت هاي بهره برداري شده و حتي تعطيلي واحدهاي توليدي فولادي کشور و تبعات اقتصادي و اجتماعي مترتب بر آن را به همراه نخواهد داشت و انگيزه سرمايه گذاري براي توليد 55 ميليون تن فولاد در افق 1404 را قطعا متاثر خواهد کرد.

پیشتر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در نامه‌ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش تعرفه واردات ورق‌ فولادی انتقاد کرده بود. همچنین دبیر و رئیس هیات مدیره این سندیکا نیز در نشستی خبری توان تولید داخل در زمینه ورق‌های فولادی را برای تامین نیاز داخلی ناکافی توصیف کردند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۴۵
کد مطلب: 31331