گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
حسن زاده در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
پیشرفت پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان طبق برنامه
مشکل اختصاص زمین به فاز 2 پروژه/آزادسازی فقط 80 هکتار از زمین شهرک صنعتی
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان درباره آخرین وضعیت اجرای پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های صنعتی و اشتغال‌زایی این استان اظهار کرد: در فاز اولیه پروژه اقداماتی انجام گرفته و ساختمان اداری تکمیل شده است. در حال حاضر زیرسازی فاز اولیه پروژه نیز آغاز شده است. این اقدامات تا این لحظه انجام گرفته و کارهای مختلفی نیز برای حل مشکلات پروژه در حال انجام است.
 
نورالله حسن زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به بازدید هفته گذشته خود از پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان بیان کرد: خوشبختانه اجرای این پروژه در مسیر خود قرار دارد.

وی افزود: نکته‌ای که در ارتباط با زمین این پروژه وجود دارد، این است که برای فاز نخست اجرای پروژه 80 هکتار اختصاص یافته که متاسفانه بخشی از این زمین برای استفاده با مشکلاتی مواجه بود. در نتیجه برای اجرای فاز دوم مشکل اختصاص نیافتن زمین به پروژه وجود دارد.

وی عنوان کرد: پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان براساس جواز تاسیس و در مجموع به 380 هکتار زمین احتیاج دارد. از سوی دیگر کل زمین شهرک صنعتی که پروژه در آن واقع شده، 800 هکتار است که فقط 80 هکتار آن تاکنون آزاد شده و به پروژه آلومینیوم داده شده و مابقی زمین شهرک نیز در اختیار پروژه پتروشیمی قرار دارد که البته این پروژه تاکنون پیشرفتی نداشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان تصریح کرد: برای اجرای فاز اول پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان از نظر ما 50 هکتار زمین نیز کافی است و برای فاز دوم این میزان بایذ به 80 هکتار برسد. البته بخشی از 80 هکتار زمین داده شده به این پروژه نیز مشکلاتی با مالکان منطقه دارد. متاسفانه برخی مالکان درباره مالکیت زمین ادعاهایی دارند که همین موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است که در تلاش برای حل آن هستیم. البته در حال حاضر مشکلی در 50 هکتاری که فاز اولیه در آن انجام می‌شود، وجود ندارد و پروژه در حال اجرا است.

اما در کنار مشکلات مربوط به زمین، بی‌تردید ایجاد زیرساخت برای اجرای یک پروژه از اولویت‌های اصلی به شمار می‌رود. پروژه آلومینیوم کاوه خوزستان نیز نیازمند ایجاد زیرساخت‌های اصلی همچون آب، برق و گاز است. حسن زاده درباره اقدامات صورت گرفته برای تامین این زیرساخت‌ها افزود: با توجه به اینکه در منطقه برق کافی وجود ندارد، باید قراردادی برای انتقال برق بسته شود. سرمایه‌گذاری برای انتقال برق به این منطقه عدد قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد اما در شرایط امروز اقتصادی کشور، محدودیت‌های بسیاری در تامین منابع مالی استان وجود دارد در نتیجه منابع مالی در اختیار استان جوابگوی این موضوع نخواهد بود. به همین دلیل پروژه به دنبال پیمانکار مناسب است تا بتواند برق و آب را به منطقه انتقال دهد.

بخش عمده زمین شهرک صنعتی زیلایی در مسجدسلیمان که محل احداث آلومینیوم کاوه خوزستان است، به پتروشیمی مسجدسلیمان اختصاص یافته است این در حالی است که زمین اختصاص یافته به پتروشیمی بیش از مجوزهای صادر شده است. این موضوع می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد، در نتیجه باید راهکارهایی برای حل آن اجرایی شود. رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان خوزستان با اشاره به این موضوع گفت: موضوع به این صورت نیست که پتروشیمی بیش از مجوز خود زمین دریافت کرده است. در مقطعی از زمان، اقدامی در زمین‌های دریافت شده برای آلومینیوم صورت نگرفت، در سال 86-85 که آلومینیوم باید زمین‌های خود را دریافت و اقدامات را شروع می‌کرد. در همان دوره شهرک‌های صنعتی برای کمک به برخی در آن منطقه ایجاد شد اما هیچ اقدامی در آن زمان انجام نشد به همین دلیل پتروشیمی در مقطعی بخشی از زمین‌ها را از شهرک صنعتی و بخشی را از کشاورزان (با تغییر کاربری) خریداری کرد. وقتی آلومینیوم در آن برهه زمانی اقدامی انجام نداد، در نتیجه شرکت دیگری وارد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۷
کد مطلب: 31638