عطایی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:

برنامه گروه سدید برای احداث کارخانه تولید ورق

ایران یکی از بازارهای پرمصرف لوله در جهان

17 خرداد 1395 ساعت 19:38

رئیس و عضو هیات مدیره گروه صنعتی سدید با اشاره به برگزاری چندی پیش نخستین کنفرانس لوله و پروفیل ایران توسط متال بولتن اظهار کرد: خوشبختانه این کنفرانس شروع خوبی برای حوزه لوله و پروفیل بود. به اعتقاد بنده می‌توان این کنفرانس را شروع خوب برای ارتباط بین شرکت‌های داخلی و خارجی در حوزه لوله و پروفیل دانست.


سیدحمید عطایی کچوئی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با بیان این موضوع که ظرفیت‌های لوله‌سازی در دنیا پر شده است، افزود: میزان مصرف در ایران بالا است. در واقع ایران، آمریکا شمالی و عربستان از نقاط پرمصرف جهان در حوزه لوله به حساب می‌آیند.

عطایی با اشاره به ظرفیت‌های مازاد در این حوزه تصریح کرد: ایجاد ظرفیت‌های جدید بطور کامل غیراقتصادی است. صحبت‌های دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در کنفرانس اخیر نیز به همین جهت بود. به گفته کاوه در حال حاضر واحدهای موجود تنها با 30 درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند در نتیجه بهتر است، سرمایه‌گذاران در این حوزه ورود پیدا کرده و پروژه‌ها را فاینانس کنند و یا با ایجاد صنایع بالادستی و یا پایین دستی در کنار کارخانه‌های تولیدی، توان رقابتی را افزایش دهند.

او درباره ورود به حوزه تولید ورق کویل و تخت در بخش بالادستی نیز تصریح کرد: در حوزه ورق‌های کویل یک بازیگر در کشور حضور دارد که بهتر است با ایجاد واحدهای مشابه دیگر در این حوزه، کل نیاز واحدهای لوله و پروفیل کشور با ظرفیت تولید 18 میلیون تن در سال از داخل قابل تامین باشد.

به گفته وی بهتر است سرمایه‌گذاران به لوله‌سازان کمک کرده و با آنها شریک شوند تا در پی این همکاری شاهد احداث کارخانه‌های تولید ورق در کشور باشیم.

عطایی در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا در این رابطه برنامه‌ای مشخص وجود دارد و یا مذاکره‌ای صورت گرفته است تا لوله‌سازان نیز کنسرسیومی تشکیل دهند؟ افزود: هم در سندیکای لوله و پروفیل و هم در انجمن لوله‌های قطور در این رابطه مذاکره شده و برخی اقدامات در حال انجام است. در کنار این موضوع نیز گروه صنعتی سدید به شدت پیگیر اجرایی شدن این بحث است تا در صورتی که از سوی انجمن و یا سندیکا اجرایی نشود، خود بتواند در حوزه ورق‌های عریض ورود یافته و ماده اولیه موردنیازش را تامین کند.

به گفته وی، این موضوع جزو برنامه‌های اصلی و جدی سدید خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز نیز در خصوص مهمترین برنامه‌های سدید در سال جاری توضیح داد: در حال حاضر سدید روی مگاپروژه‌ها فعالیت می‌کند. به عنوان مثال دکل‌های دریایی در ایران و روسیه جزو یکی از برنامه‌های سدید است. همچنین احداث یک یا دو خط لوله صادراتی در عراق، افغانستان و یکی از کشورهای CIS نیز از برنامه‌های سدید است. امیدوار هستیم بتوانیم هرچه سریعتر این پروژه‌ها را نهایی کنیم. البته سدید در حوزه نیروگاه‌های بادی نیز 2 پروژه در دستور کار دارد که خود از سرمایه‌گذاران آنها است. در همین رابطه ممکن است برای اجرای این پروژه با یک شرکت نیمه خصوصی هم وارد همکاری شویم.

عطایی تصریح کرد: در کنار پروژه‌های مختلف بحث توسعه کارخانه‌ها از نظر سایزی نیز در دستورکار قرار دارد. اهمیت این موضوع به این دلیل است که لوله‌های کیوتیوبی و کیوسینگ در ایران تولید نمی‌شوند در نتیجه فعالیت در این حوزه به نفع فعالان صنعت لوله و پروفیل خواهد بود. در صورت اجرای این پروژه، در کنار کارخانه لوله‌سازی ماهشهر این طرح اجرا خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه ارزیابی شما از فضای اقتصادی کشور بعد از اجرای برجام چیست؟ اظهار کرد: همه به آینده امیدوار هستند. اروپایی‌ها نیز منتظر هستند تا شرکت‌های ریسک‌پذیر وارد ایران شده و سپس در مرحله بعدی برای سرمایه‌‌گذاری اقدام کنند اما در حال حاضر اتفاقی برای سدید رخ نداده است.

عطایی تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و سال بعد انتخابات را در ایران در پیش خواهیم داشت، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از آینده داشته باشیم.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی


کد مطلب: 32642

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/32642/برنامه-گروه-سدید-احداث-کارخانه-تولید-ورق

ماین نیوز
  http://www.minews.ir