گروه معادن سنگ آهن
 
بشیرراد خبر داد:
راه‌اندازی نورد ابرکوه در شهریور ماه امسال
زنجیره ارزش در چادرملو تکمیل می‌شود
گروه معادن >سنگ آهن - شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از جمله شرکت‌های پیشرو در بخش معدنی کشور به شمار می‌رود. این شرکت ابتدا با شرکت فولاد غدیر ایرانیان برای تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با خرید ۳۰ درصد سهام مشارکت کرد و با شرکت فولاد ارفع که سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید می‌کند، با خرید ۳۸ درصد سهام به شراکت پرداخت.
به گزارش ماین نیوز، برای آگاهی از وضعیت این شرکت با هادی بشیرراد رئیس دفتر بودجه و گزارشات چادرملو به گفت‌وگو نشستیم.

لطفا از تاریخچه و فعالیت شرکت چادرملو را بیان کنید.

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با ظرفیت تولید سالانه 10.5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن با عیار بیش از 67.5 درصد به عنوان محصول اصلی، بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن در کشور بوده، به نحوی که حدود 37 درصد تولید این محصول در کشور سهم شرکت چادرملو است.

این شرکت در میان شرکتهای تولیدکننده مواد معدنی به خصوص سنگ آهن در امر خصوصی سازی در سال 1376 و تبدیل شدن به شرکت سهامی عام و ورود به بورس اوراق بهادار در مهرماه سال 1382 پیشقدم بوده است. ضمنا اجرای طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری هم با مشارکت بانک سپه با 49 درصد سهام و شرکت ملی فولاد ایران با 51 درصد سهام شروع و در سال پایانی طرح (سال 1376) شخصیت حقوقی شرکت از دولتی به خصوصی با تغییر در سهام شرکت ملی فولاد ایران، شروع شد.

ورود چادرملو به بازار سرمایه تاکنون چه مزایایی برای این شرکت داشته است؟

مهمترین مزایای ورود شرکت به بورس اوراق بهادار جلب سرمایه‌های مردمی و اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری در جهت توسعه و افزایش ظرفیت و اجرای طرح‌های جدید و سودآور بوده است. سرمایه شرکت در زمان پذیرش در سازمان بورس اوراق بهادار معادل 500 میلیارد ریال بوده که طی 10 مرحله افزایش سرمایه از محل آورده سهامداران در حال حاضر به 28.325 میلیارد ریال افزایش یافته است. با این افزایش سرمایه، طرح‌های توسعه شرکت شامل احداث خط چهارم و پنجم تولید کنسانتره سنگ آهن، افزایش و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات معدنی، نوسازی‌ها و انجام اصلاحات در خطوط تولید به منظور افزایش تولید، طرح احداث کارخانه گندله سازی، احداث کارخانه فولاد و احیای مستقیم، احداث تاسیسات آبرسانی و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت 500 مگاوات اجرا شد که کلا هزینه‌ها از محل منابع داخلی شرکت انجام شده است.

چه برنامه‌هایی برای توسعه فعالیت‌های چادرملو مدنظر قرار گرفته است؟

هدف اولیه شرکت از اجرای طرح، تولید کنسانتره سنگ آهن در سه خط تولید بوده که در سال 1377 خاتمه یافته است پس از آن با احداث 2 خط تولید شماره 4 و 5 کل ظرفیت تولید را تا 7.5 میلیون تن افزایش داده است (هرخط تولید 1.5 میلیون تن). ذکر این نکته ضروری است که شرکت موفق شد با انجام اصلاحات در خطوط تولید، کاهش توقفات، افزایش ساعات کار مفید و بهره وری و افزایش ضریب بازیافت (نسبت وزنی تولید کنسانتره به سنگ آهن خام مصرفی) از 61 درصد طبق طرح کارخانه به حدود 71-70 درصد، نهایتاً تولید عملی را تا 10.5 میلیون تن افزایش دهد. شرکت از سال 1377 اقدامات اولیه را جهت تولید محصول گندله و تبدیل پودر کنسانتره به گندله جهت مصرف در صنایع فولاد به روش احیاء مستقیم با هدف ایجاد ارزش افزوده در ماده معدنی را که تا آن زمان فقط در مجتمع‌های فولادسازی کشور تولید می‌شد، انجام داد و نهایتاً از سال 1383 عملیات اجرایی طرح احداث کارخانه گندله سازی اردکان را با ظرفیت تولید سالانه 3.4 میلیون تن آغاز کرد و این کارخانه در حال حاضر در دست بهره برداری با ظرفیت کامل است. متعاقبا جهت ایجاد ارزش افزوده بیشتر، شرکت اجرای طرح‌های تولید فولاد را جزو اهداف و برنامه‌های خود قرار داد، زیرا ماده اولیه تولید فولاد که گندله است را در اختیار داشت.

از طرفی شرکت خود اقدام به اجرای طرح احداث کارخانه احیاء مستقیم و فولاد به ظرفیت سالانه 1.55 میلیون تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن فولاد خام قابل ارتقاء تا 1.3 میلیون تن فولاد کرده است که بخش فولادسازی آن با 98 درصد پیشرفت فیزیکی در آینده نزدیک راه اندازی و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

ضمنا طرح احداث یک کارخانه نورد در شهرستان ابرکوه استان یزد هم در دست اجراست که با 98 درصد پیشرفت فیزیکی در شهریور ماه راه اندازی خواهد شد. با توجه به مراتب فوق شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اولین شرکت معدنی در کشور خواهد بود که زنجیره تولید آن از سنگ آهن تا محصولات نورد کامل است.
تاریخ انتشار : شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۵
کد مطلب: 33470
 
مرجع : عصر بازار