با سومین کشور تولیدکننده مس جهان آشنا شوید

16 شهريور 1396 ساعت 21:44

ژاپن یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کنسانتره مس و مس تصفیه‌شده در دنیاست. در طول دهه گذشته، ژاپن به‌طور میانگین در هر سال 1.5 میلیون تن مس تصفیه‌شده تولید کرده که آن را به سومین تولیدکننده مهم مس تصفیه‌شده در دنیا تبدیل کرده است.


به گزارش ماین نیوز به نقل از عصر مس آنلاین، ژاپن سابقه طولانی در تولید مس دارد. در اوایل قرن بیستم میلادی، ژاپن یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کنسانتره مس و مس تصفیه‌شده در دنیا به شمار می‌رفت. پس از جنگ جهانی دوم، تمرکز این صنعت به سمت توسعه ظرفیت ذوب و تصفیه حرکت کرد و البته تقاضای داخلی به این حرکت تداوم بخشید. در طول دهه گذشته، ژاپن به‌طور میانگین در هر سال 1.5 میلیون تن مس تصفیه‌شده تولید کرد و به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده مس تصفیه‌شده در دنیا تبدیل شد. هم‌اکنون این کشور دومین تولیدکننده بزرگ بلیستر مس و سومین تولیدکننده مهم مس تصفیه‌شده در دنیا به شمار می‌آید. در سال 2016، ژاپن 1.59 میلیون تن مس تصفیه‌شده و تقریبا همین میزان بلیستر تولید کرد.

در سال 1950، تولید مس تصفیه‌شده در ژاپن حدود 34هزار تن بود، اما تا سال 1970 به بیش از 600هزار تن افزایش یافت و فقط سه‌سال بعد، ظرفیت تصفیه از مرز یک میلیون تن گذشت. با این حال، عرضه معدنی داخلی با همان سرعت پیش نرفت چراکه معادن با چالش‌هایی مواجه شدند که آینده آن‌ها را تهدید می‌کرد که از آن جمله می‌توان به عدم رقابت‌پذیری در سطح جهانی، مسائل زیست‌محیطی، افزایش هزینه‌های توسعه و قیمت‌های پایین فلز اشاره کرد. به‌رغم این چالش‌ها، تولید معدنی داخلی در سال 1971 به 121هزار تن مس محتوی افزایش یافت، هرچند در اوایل سال 2000 به صفر رسید. به منظور پاسخ‌گویی به افزایش تقاضای کنسانتره مس توسط واحدهای ذوب این کشور، در طول دهه 1950 میلادی، ژاپن شروع به واردات کنسانتره از کشورهای خارج کرد. به‌علاوه، واحدهای ذوب برای تامین خوراک آتی این صنعت رو‌به‌رشد، شروع به سرمایه‌گذاری مشترک در کمپانی‌های معدنی کردند.

به‌طور میانگین در چند سال گذشته پنج میلیون تن کنسانتره در سال به کشور ژاپن وارد شده است. در سال 2016، شیلی مهم‌ترین منبع کنسانتره وارداتی مس بود؛ به‌طوری‌که 41 درصد از کل واردات را به خود اختصاص داد. سهم کل واردات از شش کشور مهم دیگر به ترتیب شامل پرو (15درصد)، اندونزی (10درصد)، کانادا (11درصد)، استرالیا (8درصد) و پاپوآگینه‌نو (2درصد) است. واردات از شش کشور مهم دنیا درمجموع 4.72 میلیون تن گزارش شده است که 92 درصد از کل واردات کنسانتره مس ژاپن در سال گذشته، یعنی 5.14 میلیون تن را به خود اختصاص می‌دهد.

به دلیل وابستگی کامل ژاپن به کنسانتره وارداتی، تعادل آتی بین عرضه معدنی در جهان و تقاضای واحدهای ذوب، فاکتور مهمی در تعیین میزان دسترسی به کنسانتره در ژاپن خواهد بود. تحلیل‌گران موسسه CRU انتظار دارند که تولید معدنی قطعی (که شامل معادن موجود و پروژه‌های جدید است) همراه با افت سطح عیار کانی‌ها و اتمام برخی منابع، کاهش یابند. همچنین، پروژه‌های جدید برای جبران این کاهش کافی نخواهد بود. در نتیجه، عرضه کنسانتره در میان‌مدت قادر به تامین کل نیاز واحدهای ذوب نخواهد بود. البته، برخی تحلیل‌گران CRU بر این باورند که عرضه کافی کنسانتره برای واحدهای ذوب ژاپنی وجود خواهد داشت.

در حوزه صادرات، چین بزرگ‌ترین بازار صادرات مس تصفیه‌شده ژاپن به‌شمار می‌آید؛ به‌طوری‌که تقریبا نیمی از کل صادرات را به خود اختصاص می‌دهد. تایوان با سهم 21درصدی و تایلند با 12درصد سهم، دو واردکننده مهم دیگر از کشور ژاپن هستند. صادرات به این سه کشور در مجموع 470هزار تن گزارش شده است یا به عبارت دیگر، 82درصد از کل صادرات مس تصفیه‌شده ژاپن در سال 2016 که برابر با 570هزار تن بود. موسسه تحقیقاتی CRU انتظار دارد که چین در بلندمدت به خودکفایی در تولید مس دست یابد. هرچقدر که چین به خودکفایی بیشتری دست یابد، آن بخش از صادرات که به چین صورت نمی‌گیرد، به سایر کشورهای آسیایی صادر خواهد شد. هم‌اکنون کشورهای تایوان و تایلند به ترتیب دومین و سومین واردکننده‌های بزرگ مس تصفیه‌شده از ژاپن به‌حساب می‌آیند و احتمالا دو کشوری خواهند بود که صادرات بیشتری به آن‌ها انجام خواهد شد. هر دو کشور به دلیل رشد تقاضای مس تصفیه‌شده، به‌طور کامل وابسته به واردات هستند. بنابراین، انتظار می‌رود حرکت چین به سمت خودکفایی مس، تهدیدی جدی برای صنعت ذوب و تصفیه ژاپن نخواهد داشت.


کد مطلب: 40047

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/40047/سومین-کشور-تولیدکننده-مس-جهان-آشنا-شوید

ماین نیوز
  http://www.minews.ir