گروه معادن
 
رئیس سازمان صنعت همدان:
برخی بهره‌برداران معدن صلاحیت فنی و مالی ندارند
گروه معادن - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: برخی بهره‌برداران معدن در استان صلاحیت فنی و مالی ندارند.
به گزارش ماين نيوز، "سعید سیاری" چهارشنبه هفتم بهمن ماه سال‌جاری در جمع خبرنگاران با بیان این‌که معادن در ایران و استان همدان در سطوح کوچک ولی تعداد بالا قرار دارند، اظهار کرد: باید به سمت یکپارچه‌سازی معادن در سطح استان حرکت کنیم تا ارزش افزوده و توسعه اقتصادی بالایی داشته باشیم.

وی ادامه داد: متاسفانه در سال‌های قبل به علت فشارهای متعدد معادن پس از تفکیک به افراد مختلفی واگذار شده و از این رو برخی بهره‌برداران معدن صلاحیت فنی و مالی مطلوبی ندارند.

مجوز برخی معادن باطل می‌شود

وی تصریح کرد: ابطال مجوز معادنی که با رانت اطلاعاتی بهره‌برداری می شوند در دستور کار است.

سیاری با اشاره به معادن سیلیس استان گفت: برخی از این معادن به صورت غیرمجاز در حال فعالیت بودند که در این زمینه ایراد به دستگاه‌ها برمی‌گردد که زمینه را برای فعالیت قانونی آنها فراهم نکرده‌ایم، البته در حال حاضر این تعداد در حال اخذ مجوزهای لازم از سازمان هستند.

وی اضافه کرد: در برنامه‌ای دیگر به دنبال این هستیم تا آن دسته از معادنی که در اطراف روستاها قرار داشته و به دستگاه‌های بزرگ و سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارند را به خود روستاییان واگذار کنیم تا آنها از مزایای این معادن بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان این‌که برای هر معدنی باید نسخه خاص خود را پیچید، گفت: همدان به لحاظ وسعت کم، پوشش کشاورزی و مرتعی جزو استان‌های مطرح در زمینه معدن نیست و این ویژگی‌ها اجازه توسعه معدنی به استان را نمی‌دهد.

وی درباره رکود فعالیت برخی معادن نیز گفت: در حال حاضر به علت برخی مسائل محلی و رکود فعالیت‌های عمرانی بهره‌برداری از معادنی همچون سنگ آهک رونق چندانی ندارد، ولی معادن صنعتی همچون گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

سیاری اعلام کرد: در زمینه معادن به دنبال توسعه پایدار و همه جانبه هستیم و مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی در کنار استخراج معادن دیده می‌شود.

مشکلات واحدهای تولیدی باید اعلام شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان این‌که در حال احصاء آمار واحدهای تولیدی تعطیل شده و راکد هستیم، گفت: سیاست سازمان بر این است تا در راستای تولید و ارزش افزوده گام بردارد تا در نتیجه واحدی تعطیل یا کارگری اخراج نشود.

وی یادآور شد: مسائل و مشکلاتی در حوزه واحدهای تولیدی وجود دارد که نباید آنها را پوشاند، بلکه باید در راستای برطرف کردن آنها تلاش کرد، هم اکنون واحدهای راکدی در استان وجود دارد که توسط بانک و بخش خصوصی سرمایه مورد نظر آن فراهم شده و امروز باید برای احیای آن گام برداریم تا در وقت و هزینه صرفه‌جویی صورت گیرد.

سیاری با اشاره به این‌که پیش نیاز تولید و اشتغال بهبود فضای کسب و کار است، تاکید کرد: باید با سرعت بخشیدن به صدور مجوزها، تسهیل قوانین بیمه‌ای، مالی و پولی بستر را برای ایجاد فضای پیش برنده در اقتصاد و توسعه فراهم کنیم.

وی اظهار کرد: هم اکنون 117 طرح بالای 500 میلیون تومان بدهی در حال تعیین تکلیف هستند، از این راه به دنبال این هستیم تا تسهیلات سرمایه گردش واحدهای تولیدی را پرداخت کنیم.

ذخایر کشوری برنج و روغن در استان توزیع شد


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درباره توزیع سبد کالا نیز گفت: استان همدان در این زمینه با موفقیت عمل کرده و توانسته در مرحله اول سبد کالای 95 درصد از مشمولان را پرداخت کند.

وی اضافه کرد: ذخیره کالاهایی همچون برنج و روغن در استان وجود دارد که البته این ذخیره مربوط به کشور است و بدون مجوز وزارت خانه نمی‌توان آنها را توزیع کرد، ولی در تصمیمات سازمانی به این نتیجه رسیدیم که اولویت باید ابتدا با مردم استان باشد.

به دنبال ایجاد شرایط پلیسی در بازار نیستیم

سیاری درباره برخی پرونده‌های میلیاردی تشکیل شده در استان نیز گفت: به دنبال تشکیل پرونده و ارسال به تعزیرات برای درآمدزایی نیستیم، الفبای اصلی بازار آزاد عرضه و تقاضاست و باید در این زمینه برای واحدها سهولت ایجاد کنیم.

وی با بیان این‌که به دنبال ایجاد شرایط پلیسی در بازار نیستیم، افزود: باید از مصرف کننده حمایت کرد ولی باید اجازه دهیم تا عرضه و تقاضا خود را در بازار تنظیم کند.

الگویی برای ورود افراد غیربومی در بازار فرش استان تعریف شود


سیاری با بیان این‌که هم اکنون برخی افراد غیربومی در زمینه بافت فرش دستبافت وارد شده‌اند، گفت: باید الگویی برای ورود افراد غیربومی در زمینه تولید فرش دستبافت استان تعریف شود.

وی خاطرنشان کرد: به علت این‌که فرش همدان توسط تجار سایر استان‌ها تولید و خریداری می‌شود صادرات این کالا نیز از گمرک استان‌های دیگر اظهار می‌شود که این امر در کاهش ارزش افزوده استان تاثیرگذار است.

سیاری اعلام کرد: برای بهبود در روند تولید فرش، اتقا کیفیت تولیدات، بهبود آموزش‌ها و افزایش درآمد به دنبال ایجاد خانه فرش در استان هستیم.

وی اعلام کرد: هم اکنون 46 هزار بافنده فعال در استان وجود دارد و در سال آینده سه هزار و 300 نفر از اینها آموزش خواهند دید.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۴
کد مطلب: 4408