گروه معادن زغال‌سنگ
 
ادامه اعتراضات کارگران «شرکت زغال سنگ کرمان»
گروه معادن >زغال‌سنگ - کارگران «زغال سنگ کرمان» در ادامه اعترضات سال ۹۹، روز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت) مقابل ساختمان شرکت، واقع در مرکز استان، تجمع کردند.
 
به گزارش ماین نیوز، کارگران «زغال سنگ کرمان» در ادامه اعترضات سال ۹۹، پنجشنبه هم مقابل ساختمان شرکت، واقع در مرکز استان، تجمع کردند.

روز گذشته هم گروهی از آنها مقابل استانداری کرمان جمع شدند و خواستار ملاقات با مسئولان استان شدند. جلسه‌ای هم میان تعدادی از کارگران در استانداری برگزار و قرار شد که پیگیری خواسته‌‌‌های حدود ۳ هزار کارگر این شرکت تسریع شود.

حاضران در تجمع امروز، گفتند: «همچنان خواهان افزایش ضریب سختی کار از ۱.۵ به ۲، دائمی شدن قراردادهای کار، و اجرای نافذ و موثر طرح طبقه‌بندی مشاغل هستیم.»

آنها با اشاره به سفر «رضا مسرور» رئیس صندوق بازنشستگی فولاد به کرمان در روز ۲۲ اردیبهشت و برگزاری جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگران، مدیرکل کار استان و فرمانداران، افزودند: «از آنجا که شرکت زغال سنگ کرمان در مالکیت صندوق بازنشستگی فولاد است، آقای مسرور به کرمان آمد اما خارج از این جلسه دیداری میان وی و کارگران برگزار نشد.

ایشان مواردی مانند طرح طبقه‌بندی مشاغل را در جلسه مطرح کرد تا مدیرعامل شرکت آنها را پیگیری کند.»

معترضان افزودند: «با توجه به قراری که با ائمه‌ی جمعه‌ی شهرستان‌های راور، زرند و کوهبنان داشتیم، باید زودتر از اینها به خواسته‌های کارگران رسیدگی می‌شد اما چنین اتفاقی رخ نداد. به همین دلیل، بازگشت به کار کارگران از تاریخ اعلام شده در این جلسه، به تاخیر افتاده است.»

برابر مصوبه جلسه‌ی نام برده، قرار شد که کارگران از ۲۲ اردیبهشت در محل کار حاضر شوند و طرح طبقه‌بندی مشاغل هم از فردای این روز اجرایی و در دستمزد فروردین ماه لحاظ شود اما در مورد افزایش ضریب سختی کار از ۱.۵ به ۲ تصمیم‌گیری نشد؛ چراکه به گفته‌ی مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد، «افزایش ضریب ۱.۵ با ۱۵ سال کار یا ضریب ۲ با ۲۰ سال کار بازنشستگی» تنها با ورود مجلس و الحاق یک ماده قانونی امکان پذیر است.

یکی دیگر از خواسته‌های کارگران جلوگیری از بورسی شدن زغال سنگ کرمان به واسطه‌ی ورود شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی فولاد (دالاهو) به بورس است؛ چراکه برابر تصمیم مدیران این نهاد بازنشستگی قرار شد که چند شرکت متعلق به صندوق از طریق ورود به دالاهو، وارد بورس شوند تا محصولاتی همچون ذغالسنگ ، کک وکنسانتره در بورس عرضه و قیمت‌گذاری شوند.

معترضان اعتقاد دارند که ورود شرکت زغال سنگ کرمان از طریق دالاهو به بورس، دلاهو را بیشتر از اینها اختیاردار تمدید یا عدم تمدید قراردادهای کارگران می‌کند؛ در نتیجه تعداد زیادی از کارگران شغل خود را ازدست می‌دهند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد اما تاکید کرد:« شرکت زغال سنگ یا دالاهو هیچ کدام مبنایی بر تعدیل بی علت کارگران خود ندارد؛ بلکه به دنبال احقاق حق آنان است.»

کارگران شرکت زغال سنگ کرمان افزودند: «از آنجا که تا این لحظه عدم افزایش ضریب سختی کار و جلوگیری از ورود دالاهو به بازار بورس ملغی نشده‌‌اند و دائمی شدن قراردادهای کار هم با ابهام مواجه است، به اعتراض خود ادامه دادیم و امروز مانند روزهای گذشته مقابل شرکت جمع شدیم. اگر به خواسته‌های ما رسیدگی کردند به محل کار بازمی‌گردیم، اگر نه، به زودی به تهران می‌رویم تا حداقل آنجا پاسخ بگیریم.»

آنها با اشاره به اختلاف دستمزد خود با کارکنان قراردادی و رسمی شهرداری‌ها، افزودند: «یک نیروی قراردادهای شهرداری ماهی ۳ تا ۴ میلیون تومان و یک نیروی رسمی شهرداری در ماه ۵ تا ۶ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند اما دریافتی کارگر معدن که زیرزمین جانش را کف دستش گذاشته، پس از ۲۰ سال کار، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. اگر می‌خواهند اصلاحاتی انجام دهند، باید از همین نقطه شروع کنند.»
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۰۱
کد مطلب: 50644
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا