گروه معادن
 
در گفت‌وگو با استاد دانشگاه صنعتي اصفهان مطرح شد
معادن ايران، جايگاه واقعي خود را كسب نكرده​اند
گروه معادن - با توجه به حجم بالاي ذخاير معدني در كشور، اهميت معدن و معدنكاري روزبه​روز در حال افزايش است. افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در رشته‌هاي كارشناسي معدن مي‌تواند ما را در اين بخش توانمند كند اما متاسفانه با وجود مزيت‌هاي فراوان اين حوزه جايگاه واقعي معدن آن طور كه بايد شناخته نشده است.
به منظور بررسي رابطه بخش معدن و صنايع معدني كشور و پتانسيل موجود در دانشگاه‌ها به سراغ مهين منصوري اصفهاني، استاد دانشگاه صنعتي اصفهان در رشته‌ كارشناسي معدن برويم.

به نظر شما شركت‌هاي حوزه صنايع معدني كشور از اساتيد و فارغ‌التحصيلان و بطور كلي از دانشگاه‌ها، استفاده لازم را مي‌برند؟ بطور کلي رابطه معدن و دانشگاه را در كشور چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

معدنكاران سنتي در كشور بيشتر به تجربه خود تكيه دارند ولي در چند سال اخير تلاش‌هايي در جهت استفاده افراد متخصص در معادن صورت گرفته است و خود معدنكاران نيز به اين امور آشنا شده‌اند كه با استفاده از افراد متخصص در معادن بازدهي بيشتري در عمل خواهند داشت و در حال حاضر اين ارتباط نزديك​تر از گذشته شده است.

سيستم آموزشي دانشگاه‌هاي كشور را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

بيشترين تلاش بايد در جهت مطرح شدن مطالب كاربردي در دانشگاه‌ها انجام شود. تا زماني كه خود دانشجويان يا فارغ‌التحصيلان درگير كار‌هاي عملي نشوند، شناخت دقيقي از عمليات معدني نخواهند داشت.

البته در ترم‌هاي پاياني رشته‌هاي كارشناسي معدن، درس‌هايي كه جنبه عملي دارند بيشتر مي‌شوند، يا بطور مثال دانشجويان در اين رشته‌ها واحد‌هاي كارآموزي مي‌گذرانند که براي آشنايي انها با جنبه‌هاي عملي كار معدن بسيار مناسب است.

با توجه به ذخاير غني ايران در حوزه معدن و از نظر زمين‌شناسي، چرا ايران به جايگاه واقعي خود در اين زمينه نرسيده است؟

گذشته از مسائل علمي و فقدان سيستم‌ها و روش‌هاي علمي در بخش معادن كشور، يكي ديگر از مشكلاتي كه در حوزه معادن كشور وجود دارد، مسائل بروكراسي در ادارات و نهاد‌هاي دولتي است که باعث شده معدن در كشور ما تا به امروز به جايگاه واقعي خود نرسيده باشد.

آيا روش‌هاي اكتشاف و استخراج در ايران علمي است؟


اگر در مباحث اكتشاف معادن از ديدگاه علم زمين‌شناسي استفاده شود يا به عبارت ديگر بتوانيم دو علم اكتشاف معادن و علم زمين‌شناسي را توامان به كار بگيريم، نتايج به مراتب بهتري خواهيم گرفت. متاسفانه هر كس بنا به طبيعت خود، علمي را كسب كرده و به‌كار مي‌گيرد و اينگونه تفكيك در برخي رشته​ها از نظر من معقول نيست. بايد عرصه اين ميدان را باز گذاشت تا هر كس كه علاقه‌مند است بتواند وارد شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۷
کد مطلب: 5113