گروه معادن ساير حوزه ها
 
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت قم:
فرآوری منگنز در قم انجام می‌شود
گروه معادن >ساير حوزه ها - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، گفت: فرآوری مواد استخراج شده از معدن منگنز استان در قالب یک طرح مهم اقتصادی با سرمایه گذاری بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان اجرایی می‌شود.
 
به گزارش ماین نیوز، محمود سیجانی روز پنجشنبه بیان کرد: با اجرای این طرح از خام فروشی منگنز استخراج شده در قم جلوگیری شده و با فرآوری آن، ارزش افزوده بالایی برای این بخش مهم اقتصادی استان ایجاد می‌شود.

وی افزود: معدن منگنز ونارچ قم با سرمایه گذاری بیش از یکهزار میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای حدود ۳۰۰ تن بزرگترین و بهترین معدن منگنز کشور است.

وی ادامه داد: معدن منگنز ونارچ یکی از مهمترین ظرفیت‌های معدنی استان به‌شمار می‌آید و سطح مطلوب استخراج مواد معدنی از آن نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در حوزه معادن قم موجب سرعت گرفتن روند توسعه اقتصاد استان می‌شود.

سیجانی تاکید کرد: معدن زیربنای بخش صنعت و تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از واحدهای تولیدی است، بنابراین توجه به آن از اهمیت فراوانی برای راهبرد داخلی سازی محصولات مورد نیاز کشور و کاهش فشار تحریم ها، برخوردار است.
وی ادامه داد: در همین رابطه بر اساس برنامه های توسعه اقتصادی استان حمایت از سرمایه گذاران و فعالان بخش معدن در قم و کمک به نوسازی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیازشان در دستور کار است.

معادن منگنز «ونارچ» به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ منگنز کشور از سال ۱۳۴۱ فعالیت خود را آغاز کرده و امروزه در سطح منطقه و خاورمیانه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این سنگ معدنی محسوب می شود. این معادن در جنوب غربی شهر قم واقع شده و راه ارتباطی از قم به معدن ۳۰ کیلومتر است که ۱۸ کیلومتر آن جاده اصلی قم - نیزار و ۱۲ کیلومتر آن راه اختصاصی معدن است. این معدن در محدوده شهرستان کهک قرار دارد. روستای «ونارچ» در ۲ کیلومتری معدن واقع شده و تعداد زیادی از ساکنان آن در این معدن فعال هستند.

۲ درصد ذخایر معدنی کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان می‌دهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صمت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراج‌شده است تا با فرآوری آن‌ها، ارزش‌افزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن استان ایجاد شود.

مهم‌ترین ذخایر شناخته‌شده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگ‌های تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگ‌های لاشه، سنگ‌آهک و سنگ گچ) است که با به‌کارگیری طرح‌های جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی می‌توان کسب‌وکارهای درآمدزا در زمینه صنایع معدنی در استان ایجاد کرد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۸
کد مطلب: 56366
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا