گروه معادن
 
«کشتی» چین و هند بر سر ذخایر منابع معدنی افغانستان
 
به گزارش ماین نیوز، اگرچه آمریکایی ها و اروپایی ها از افغانستان خارج شده اند اما اکنون دیپلمات های کشورهای همسایه در تلاش برای گسترش نفوذ در افغانستان هستند. با این حال وزیر امور خارجه آمریکا به دهلی نو سفر کرده تا با گسترش حضور پکن در آنجا مقابله کند.

به گفته سازمان ملل بیشتر درگیری ها در افغانستان بر سر مالکیت زمین و آب است. در عمق خاک های افغانستان فلزات گران بها، اورانیوم، مس، سنگ‌آهن، لیتیوم، گاز و نفت به ارزش حداقل 3 تریلیون دلار ذخیره شده است. چین در حال استخراج مس و نفت افغانستان است.

چین روابط خود با طالبان را در اوایل دهه 1990 برقرار کرد و اکنون از شریک تجاری خود پاکستان می خواهد برای برقراری صلح و نظم در افغانستان با این کشور همکاری کند. چین در پس این تصمیم به دنبال تثبیت میلیاردها دلار سرمایه گذاری خود در بخشی از جاده ابریشم جدید BRI است.

وزیر امور خارجه این کشور پس از مذاکره با همتایان افغانی و پاکستانی خود قول داده که در آینده جاده ابریشم جدید را به افغانستان نیز گسترش دهد. پکن مایل است این کشور را به کریدور اقتصادی چین و پاکستان متصل کند.

از نگاه وی خروج آمریکا از افغانستان این شانس را برای مردم این کشور ایجاد می کند که سرنوشت خود را در دست بگیرند.

برخی سران طالبان در سفر به پکن، چین را کشور دوست توصیف کرده و گفته اند برای بازسازی و توسعه افغانستان از حضور این کشور استقبال می کنند.

یکی از استراتژیست های هندی می گوید: چین از عقب نشینی آمریکا از خاک افغانستان ناراضی نیست. این اتفاق فضای بیشتری را برای توسعه طلبی های چین فراهم می کند. چین به طالبان و ارتش پاکستان نیاز دارد تا مقاومت و مخالفت مسلمانان را در برابر نفوذشان تحت کنترل قرار دهد.

هند تمام تحرکات چین در افغانستان را با دقت زیر نظر داشته و رصد می کند و از این وضعیت خشنود نیست.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۵۹
کد مطلب: 57335