دادستان دیوان محاسبات کشور:

ارائه تفریغ بودجه زودتر از موعد، اثرات مثبتی در بودجه ریزی سال آینده دارد

شبکه اطلاع رسانی راه دانا , 23 مهر 1400 ساعت 21:10

کامیار گفت: تشکیل پرونده موضوعات اداری، اولویت دیوان محاسبات نیست و سعی داریم با تعامل حداکثری با دستگاه های اداری مشکلات و تخلفات را بدون ارجاع پرونده به دادگاه حل کنیم.


به گزارش ماین نیوز، علی کامیار دادستان دیوان محاسبات کشور در جلسه تودیع و معارفه مدیر کل دیوان محاسبات استان مرکزی که در استانداری مرکزی برگزار شد، با اشاره به تغییر رئیس این دیوان از حدود یکسال گذشته، گفت: پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به آقای بذرپاش، شاهد پیشرفت عملکرد این دیوان بوده ایم.

وی با بیان اینکه شعار دیوان محاسبات مردم پایه و فناورانه بودن است، افزود: مردم پایه یعنی دیوان محاسبات از طریق مردم باید نسبت به رشد و اصلاح امور اقدام کند. این مهم از دو طریق قابل انجام است. اول اینکه خود مردم گزارش رسان خوبی برای دیوان محاسبات باشند و دیگری اینکه خود دیوان محاسبات بتواند با استفاده از ظرفیت های مردمی رشد یابد.

کامیار ادامه داد: شعار دیگر ما فناورانه بودن است به این معنی که با توجه به رشد تکنولوژی باید بتوان از تجهیزات علمی و فناورانه روز دنیا بیشتر و بهتر استفاده کرد. این در حالی است که علیرغم تعریف شدن ۲۳ سامانه فناوری در مبحث بودجه، که قرار بود در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد و با تعاملشان باعث بهره وری و شفافیت بیشتری در نظام بودجه ریزی کشور شود که متاسفانه شاهد این هستیم که کارنامه خوبی در این خصوص نداریم.

وی با بیان اینکه در سامانه اطلاعات مالیاتی رشد ۲۳ درصدی را داشتیم، تصریح کرد: این در حالی است که بایستی به رشد ۱۰۰درصدی می رسیدیم. چرا که با توجه به مشکل کشور در بحث درآمدی از جمله در مبحث فروش نفت، بایستی این مشکل از راه های دیگر از جمله درآمد های مالیاتی جبران شود تا بودجه کشور کمتر دچار کسری شود.

دادستان دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: در بودجه سال ۱۳۹۹ یکی از منابع درآمدی، حقوق دولتی از معادن کشور بود که میزان آن به ۱۵هزار میلیارد می رسید. این در حالی است که از میزان پیش بینی شده حتی یک هزار میلیارد هم گرفته نشد. ولی خوشبختانه پس از ورود دیوان محاسبات به این موضوع تا کنون بیش از ۱۲هزار میلیارد از این بابت گرفته شده است. البته ۶۵درصد حقوق دولتی از معادن بایستی در راستای توسعه معادن استفاده شود که اگر این حقوق اخذ نشود، نمی توان توسعه معادن را هم شاهد بود.

وی افزود: همچنین در ارتباط با تراکنش های بانکی قرار بود ۲درصد سود حاصل از این تراکنش ها از سوی بانک ها در اختیار نیروی انتظامی قرار بگیرد تا در راستای جلوگیری از تخلفات سایبری و کلاهبرداری های اینترنتی مصرف شود ولی این مهم تا قبل از ورود دیوان محاسبات انجام نشده بود و با پیگیری این دیوان بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان برای این مبحث تخصیص داده شد تا جلوی تخلفات سایبری گرفته شود.

کامیار با بیان اینکه تعامل با دستگاه های اجرایی یکی از رویکرد های دیوان محاسبات است، تصریح کرد: تشکیل پرونده موضوعات اداری، اولویت دیوان محاسبات نیست و سعی داریم با تعامل حداکثری با دستگاه های اداری مشکلات و تخلفات را بدون ارجاع پرونده به دادگاه حل کنیم.

دادستان دیوان محاسبات کشور با اشاره به تلاش این دیوان برای ارائه تفریغ بودجه قبل از موعد مقرر، گفت: خوشبختانه در سال گذشته دو ماه زودتر تفریغ بودجه را ارائه کردیم که اثراتی در تنظیم بودجه ۱۴۰۰ داشت. همچنین در سال جاری نیز تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ را چهار ماه زودتر آماده و ارائه کردیم که ان شا الله در بودجه سال ۱۴۰۱ اعمال شود و تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشد.

کامیار با بیان اینکه عملکرد دیوان محاسبات استان مرکزی بسیار مناسب بوده است، گفت: رویکرد تعاملی بسیار خوبی در استان مرکزی مابین دیوان محاسبات و دستگاه های اجرایی داشتیم به طوری که بیش از ۹۰ مورد پیشگیری و تنها ۲۳ مورد واخواهی گزارش شده که آمار بسیار خوبی است و نشان از تعامل بالا در این استان دارد. این مهم باعث شده تا تخلفات روز به روز کاهش داشته باشد.

وی با بیان اینکه مردم بایستی به این باور برسند که دستگاه های اجرایی خطای عمدی یا سهوی ندارند، گفت: این باعث می شود تا اعتماد مردم افزایش یابد.

کامیار با اشاره به عملکرد خوب مدیرکل قبلی دیوان محاسبات در استان مرکزی، گفت: برای ادامه دار بودن این عملکرد، آقای بذرپاش یکی از مشاورین خود را به عنوان مدیرکل جدید دیوان محاسبات در استان منصوب کرد. آقای حسین زاده اشراف خوبی در مسائل دارند و ان شا الله بتوانند در استان قدم های قوی تری بردارند.


کد مطلب: 58084

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/58084/ارائه-تفریغ-بودجه-زودتر-موعد-اثرات-مثبتی-ریزی-سال-آینده

ماین نیوز
  http://www.minews.ir