گروه معادن
 
نیمی از صاحبان معادن خراسان رضوی توان بهره‌برداری ندارند
گروه معادن - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: از مجموع ۹۸۲ پروانه بهره‌برداری که برای معادن این استان صادر شده است، صاحبان نیمی از این پروانه‌ها به علل مختلف توانایی بهره‌برداری مطلوب از این معادن را ندارند.
 
به گزارش ماین نیوز، محمد توکلی روز چهارشنبه اظهار داشت: این مشکلات شامل مسائل مالی، کمبود نقدینگی، رکود بازار و یا نبود خریدار برای مواد معدنی و نیز مشکلات ناشی از شیوع کرونا است که بر برخی از معادن سایه انداخته است.

وی به سرمایه گذاری حدود هزار میلیارد ریالی در صدور پروانه های بهره برداری معدنی در ۶ ماهه نخست امسال اشاره و بیان کرد: در این مدت ۳۵ پروانه بهره برداری از معدن با سرمایه گذاری ۹۶۶ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲۳۷ نفر در استان صادر شده است.

توکلی، میزان ذخیره قطعی معادن تازه بهره برداری شده خراسان رضوی را ۱۶ میلیون و ۸۶۰ هزار تن از انواع مواد معدنی برشمرد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در نیمه نخست امسال ۴۳ پروانه اکتشاف معدنی و ۲۰ گواهی کشف معدن با پیش بینی سرمایه گذاری ۳۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در استان صادر شده است.

تا پایان سال ۱۳۹۸، ذخایر قطعی شناخته شده معدنی در کشور ۵۷ میلیارد تن اعلام شده بود که ارزش آن به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان می رسید و ۹ هزار و ۵۴۱ واحد مربوط به صنایع معدنی کوچک و بزرگ با ظرفیتهای مختلف تولیدی در کشور فعالیت داشتند.

معادن خراسان رضوی ۲.۹ درصد از کل مساحت کشور را تشکیل می دهند که شاخص ترین معادن این خطه سنگ آهن خواف است که جزو ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن ایران است.

ذخایر مس در شهرستان های بردسکن و سبزوار، خاکهای صنعتی در شهرستان های گناباد و تربت‌حیدریه، کرومیت در شهرستان های نیشابور، سبزوار و فریمان و سنگهای تزئینی به صورت پراکنده در نقاط مختلف استان از بهترین ذخایر معدنی خراسان رضوی است و مصالح ساختمانی و در راس آن ذخایر عظیم گچ در رباط سفید و سنگهای لاشه در اطراف مشهد و چناران از دیگر ذخایر معدنی برجسته این استان به شمار می روند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۳۹
کد مطلب: 58148
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا