گروه صنایع معدنی فولاد
 
فولاد خراسان چه خوابی برای سنگان دیده است؟
گروه صنایع معدنی >فولاد - بهره برداری از طرح های تولیدی در بالادست زنجیره فولاد می تواند علاوه بر کاهش نگرانی ها در تامین مواد اولیه نقش مهمی در توسعه اجتماعی ایفا کند. حال فولاد خراسان در تلاش است ضمن تحقق برنامه خود در افق 1404، حضور پررنگ تر در بازار داخلی و صادراتی داشته باشد.
 
به گزارش ماین نیوز، شرکت فولاد خراسان طبق برنامه ریزی صورت گرفته در نظر دارد در چشم انداز1404 به تولید 5 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن، 5 میلیون تن گندله، 3.5 میلیون تن آهن اسفنجی، 3.5 میلیون تن فولاد خام و 1.3 میلیون تن محصولات نوردی دست پیدا کند.

حال با توجه به چنین اهدافی به دنبال ایجاد زیرساخت ها و اجرای طرح های توسعه است. بدون شک با احداث واحدهای تولید کنسانتره و گندله می تواند به اهداف پیش بینی شده در تولید آهن اسفنجی ، فولاد و محصولات نوردی دست پیدا کند.

حال در این بین احداث کارخانه کنسانتره 2.5 میلیون تنی سنگان نقش مهمی در افزایش تولید و تحقق برنامه های فولاد خراسان ایفا می کند در حالی که این پروژه سال ها متوقف بود و این توقف به ضررفولاد خراسان تمام شد.

بدون شک با توجه به موقعیت مکانی فولاد خراسان و نزدیکی آن به یکی از منابع اصلی سنگ آهن کشور، این مجموعه دغدغه کمتری در تامین مواد اولیه خواهد داشت، موضوعی که چالش اصلی تولیدکنندگان فولاد محسوب می شود.

حال اینکه با توجه به بحران تامین مواد اولیه چرا این پروژه مدت طولانی متوقف بود از سوالاتی است که می تواند پاسخ های زیادی را در بر گیرد. بی تردید اولین پاسخ برای این موضوع تامین نقدینگی و تاثیر تحریم ها خواهد بود . اما پاسخ بعدی که در سایه موارد دیگر قرار می گیرد ضعف مدیریتی در پیش بینی بحران ها است. درواقع مدیریت صحیح می تواند با تدوین نقشه راه مسیر اجرای یک پروژه را کوتاه کرده و زودتر به بهره برداری برساند.

با وجود چنین مسائلی پروژه اجرای این طرح بار دیگر با تفاهم‌نامه ای با همکاری مجتمع فولاد خراسان، شرکت‌ تهیه و تولید مواد ‌اولیه شرق فولاد خراسان و شرکت‌های "ایریتک" و "ایمپادکو" اجرایی می شود. این تفاهم نامه می تواند سرعت اجرای برنامه را افزایش دهد اما قسمت پیچده آن شاید واردات تجهیزات باشد که در این زمینه با عقد قرارداد با شرکت NCP و همکاری کارفرما، خرید تجهیزات آغاز شده است.

مدیران مرتبط با این پروژه در تلاشند تا در 24 ماه طرح را به مرحله بهره برداری برسد اما نکته مهم آن است که اجرای این طرح چه دستاوردی برای فواد خراسان دارد؟‌

با بهره برداری از این طرح نیاز ۲۵ سال آینده مجتمع فولاد خراسان در در بخش کنسانتره تامین و قیمت تمام ‌شده تولیدات کاهش می‌ یابد. موضوعی که سوددهی و درآمدزایی این مجموعه را افزایش خواهد داد. این در حالی است با وجود بحران برق و مشکلات تامین مواد اولیه فولاد خراسان در 6 ماهه نخست سال جاری با جهش درآمدی مواجه بود حال با بهره برداری از چنین طرحی و کاهش قیمت تمام شده بی تردید این درآمدزایی می تواند اجرای طرح های توسعه را سریع تر کرده و آینده سهامداران «فخاس» را روشن تر.

اما در بخش صادرات نیز فولاد خراسان می تواند با اطمینان از تامین ماده اولیه حضور مدام در بازار داشته باشد. قیمت تمام شده و تدوام حضور دو موضوع مهم برای توسعه صادرات است که بهره برداری از پروژه 2.5 میلیون تنی کنسانتره آن را برای فولاد خراسان فراهم می کند.

درواقع این پروژه می تواند نقش آفرینی فولاد خراسان در چشم انداز صنعت فولاد را بیشتر و گوی سبقت را از دیگر رقبا برباید. نگاه مدیریتی در این مجموعه باعث شده تا فولاد خراسان در سال های اخیر نقش مهمی در صنعت فولاد ایفا کند. حال پیگیری اجرای این پروژه توانمندی این مجموعه را افزایش خواهد داد. البته همانطور که اشاره شد خرید و انتقال تجهیزات می تواند پاشنه آشیل این پروژه باشد اما برنامه ریزی ها مبنی بر رفع این گلوگاه است.

البته نقش این پروژه در روند تولیدات فولاد خراسان باعث می شود پیگیری ها و تامین نقدینگی با جدیت انجام شود.

در کنار نقش این پروژه در توسعه صنعتی منطقه، بهره برداری از آن نقش مهمی در توسعه اجتماعی و فرهنگی منطقه خواهد داشت. درواقع این تاثیر را باید در نگاه کلان تر از فولاد خراسان بررسی کرد. احداث کارخانه جدید و اجرای طرح های توسعه در کارخانه ای دیگر می تواند اشتغالزایی در منطقه خواف که از مناطق محروم محسوب می شود به همراه داشته باشد.
با نگاهی به تاثیر این پروژه در منطقه به آسانی می توان شاهد تاثیر توسعه معدنی و صنعتی بر اشتغالزایی و توسعه فرهنگی بود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۵۲
کد مطلب: 58694
 
مرجع : تیتر20