گروه معادن ساير حوزه ها
 
از نظارت مستقیم وزیر تا کند شدن اجرای تصمیمات در ایمیدرو
چگونه یک سازمان بدون اختیارات سیاستگذاری می تواند نقش توسعه ای ایفا کند؟
گروه معادن >ساير حوزه ها - سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) با توجه به تغییرات اعمال شده در چارت وزارت صمت دیگر زیر نظر مستقیم وزیر خواهد بود، اما این اتفاق می تواند تبعاتی به همراه داشته باشد که رونق تولید در بخش معدن را به تعویق اندازد.
 
به گزارش ماین نیوز، وزیر صمت در چینش جدید چارت سازمانی تغییراتی را برای بخش معدن و صنایع معدنی به همراه داشته که می تواند تبعات مثبت و منفی ای به همراه داشته باشد.

البته براساس گفته وزیر این تغییرات در راستای اجرای کامل ادغام ها صورت گرفته است. اما در این میان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) زیر نظر شخص وزیر فعالیت خواهد کرد. این درحالی است که ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه ای نقش مهمی در بخش معدن و صنایع معدنی بر عهده دارد و باید آن را از اثرگذار ترین سازمان ها در بخش معدن دانست.

حال چنین تصمیم برای سازمانی که در سال های اخیر تلاش کرد تا توسعه در بخش معدن و صنایع معدنی محقق شود می تواند نتایج دیگری به همراه داشته باشد که چندان برای بخش معدن خوشایند نباشد.

البته باید به این موضوع اشاره کرد که در یکی دو سال اخیر ایمیدرو تا حدودی از نقش توسعه ای خود فاصله گرفته است اما به هر حال در 10 سال گذشته استقرار رویکردی جدید توانست جانی دوباره به ایمیدرو ببخشد و آن را به جایگاه اصلی خود باز گرداند. اما مشخص نیست تصمیم جدید وزیر پس از تغییر عنوان معاونت معدنی به معادن و فرآوری مواد چه دستاوردی برای بخش معدن و صنایع معدنی به همراه خواهد داشت.

کوروش شعبانی فعال بخش معدن و نایب رییس انجمن مس ایران در ابتدا این تغییر با تبعات منفی بررسی کرد و گفت: فراموش نکنیم اگر به دنبال رونق در بخش معدن هستیم پیشنهاد ما جدا شدن وزارت معدن از تجارت است. درواقع باید یک وزارت جداگانه برای بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد شود و به بخش معدن بها داده شود.

وی اظهار کرد: اگر به دنبال چنین دیدگاهی هستیم باید بخش ها را تفکیک و تخصصی کرد. با چنین تفکیک تخصصی به رشد حداکثری در بخش معدن خواهیم رسید.

آن طور که شعبانی می گوید، برای نقش آفرینی بیشتر بخش معدن در اقتصاد نیازمند نگاه تخصصی و تفکیک و تفویض اختیاراتی هستیم که بر اهمیت بخش می افزاید. اما اینکه خروج ایمیدرو از سیاست گذاری ها می تواند به این موضوع کمک کند، سوال دیگری است که شعبانی درباره آن اظهار کرد: زمانی که بخش معدن مستقل نیست در تصمیم گیری ها و اجرای آنها با کندی مواجه می شویم. در واقع پیش بینی می شود با تغییرات اعمال شده شاهد چنین کندی ای باشیم.

اما از نگاه مثبت شعبانی معتقد است، شاید با توجه به اینکه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از این به بعد زیر نظر مستقیم وزیر است می توان امیدوار بود مسائل به صورت مستقیم به گوش وزیر می رسد و دیگر نمی توان شاهد بروکراسی های پیچیده بود.

وی ادامه داد: درواقع از نگاه مثبت می توان گفت با چنین تغییراتی تصمیمات مستقیم از سوی وزیر خواهد بود و اقدامات کوتاه تر خواهد شد.

آن طور که پیداست تغییرات اعمال شده از سوی فاطمی امین وزیر صمت هم می تواند مسیر تصمیم گیری ها را کوتاه کند هم می تواند کندی موجود در بخش های دولتی را به ایمیدرو انتقال دهد.

البته باید دید نحوه عملکرد وزارت صمت پس از این تغییر به چه صورت خواهد بود. اما نکته مهم دیگر آن است که کنار گذاشتن ایمیدرو از تصمیم گیری ها و تنها نماینده وزارت صمت در شرکت هایی است که سهامدار آن است که در واقع با این تصمیم قرار است ایمیدرو تنها نماینده وزارت صمت باشد و در سیاست گذاری ها نقشی نداشته باشد.

درواقع نقش ایمیدرو در چیدمان جدید تا سطح یک بنگاه پایین آمده است و اختیاراتی در سیاستگذاری ها ندارد. حال چگونه سازمانی بدون اختیارات سیاستگذاری می تواند نقش توسعه ای ایفا کند جای سوال دارد؟ وزیر صمت در چیدمان جدید معاونت ها برخی بخش های را توسعه داده است اما با آمدن محتشمی پور از بورس و تغییر عنوان معاونت معدنی، اختیارات از بخش های دیگر سلب شده است. ایمیدرو که روزی بازوی اجرایی وزارتخانه بود امروز تنها به عنوان یک نماینده از سوی وزارتخانه عمل می کند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب: 59215
 
مرجع : تیتر20