گروه صنایع معدنی فولاد
 
معادنی که باید به سمت فراوری قدم بردارند؛
گام بلند کرمانی‌ها برای تبدیل شدن به قطب فولاد
وقتی تحریم، پروژه بومی‌سازی را کلید زد
گروه صنایع معدنی >فولاد - با شروع به کار فولاد بوتیای کرمان، ظرفیت تولید شمش فولاد در هلدینگ مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به ۴/۲ میلیون تن در سال می رسد.
 
به گزارش ماین نیوز، شرکت های بزرگ تولیدی در زمینه فولاد دارای زنجیره تامین وسیعی در بخش تامین یا ساخت کالاها و خدمات هستند.

اجرای تحریم پروژه بومی سازی را کلید زد

تعداد اقلام تامینی آنها در زمینه مواد اولیه، مواد مصرفی و قطعات بسیار زیاد است و مواد اولیه با توجه به تیراژ محصولات نهایی سفارش می گیرند و در واقع تشکیل دهنده اجزا محصولند مواد مصرفی در فرایند تولید مورد استفاده قرار می گیرند و در انتها از فرایند با توجه به چرخه عمر خود خارج می شوند.

قطعات یدکی هم که اجزاء تشکیل دهنده ماشین آلات هستند نیزوابسته به عمر تجهیزات و شرایط محیطی تجهیزات بوده و هر کدام از مواد ذکر شده دارای الگوی تقاضای منحصر به فرد خود بوده و قطعا سیستم بهینه سازی سطح موجودی و شرایط تامین آنها هم متفاوت است.

با درنظر گرفتن این مسائل و شرایط تحریمی، همیشه نگرانی از تامین به موقع، باکیفیت و پایدار برای اینگونه سازمان ها بزرگ وجود دارد.

در شرایط تحریم و بسته شدن کانال های توزیع خارجی، رویکرد بومی سازی به عنوان راهکار در کشور فراگیر شده و قطعا یکی از دغدغه های واحدهای تولیدی برای استفاده از کالاهای بومی سازی شده کیفیت عملکردی و تکنولوژیک آن نسبت به مشابه خارجی در زمان استفاده است.

تامین کنندها علاوه بر برآورده کردن سفارش ها باید بتوانند پایداری تامین خود را در شرایط سخت هم حفظ کنند و تولید خود را به صورت واقعی انجام دهند

نوآوری در مدل های تولیدی تامین یا ساخت یک کالا که به صورت تجمعی از زمان سفارش تا استفاده کالا توسط بهره بردار تولید می شود بی شک هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد و سبب نگرانی تامین مواد اولیه نخواهد بود.

این نوع رویکرد علاوه بر غربالگری تامین کنندگان خوب و حفظ و ارتقا شرایط آنها، می تواند زمینه ای برای ارتقای تامین کنندگان ضعیف تر فراهم سازد و نتایج این امر تامین اقتصادی، با کیفیت و به موقع و افزایش بهره وری برای فولادی هاست.

ذخایر معدنی زیادی در کرمان داریم

مدیر کل سازمات صمت استان کرمان اعلام کرد: آنالیز ما نشان می دهد که ذخایر مس ۲ و نیم میلیارد تن و سنگ آهن نزدیک به ۲ میلیارد باشد که قابلیت صادراتی خوبی دارد.

مهدی حسینی نژاد گفت: در سال گذشته نزدیک به ۹۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است که نشان می دهد بیش از ۳۰ درصد از تولیدات زنجیره فولاد کشور به کرمان تعلق دارد و سال ۱۴۰۱ نیز ۱۰ میلیارد تومان طرح سرمایه گذاری شده، افتتاح خواهند شد.

میدکو در حال تبدیل شدن به یک مدل توسعه‌ای برای کشور است

علی‌اصغر پورمند مدیر عامل شرکت مادر تخصصی میدکو که پروژه های بزرگ فولادی را در استان کرمان کلید زده است به "راه آرمان" گفت: شرکت مادرتخصصی (هلدینگ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (سهامی عام) میدکو با تکیه بر دانش و تخصص و نیز پشتوانه بانکی، معدنی و صنعتی در سال ۱۳۸۶ شد.

وی افزود: این شرکت در راستای سیاست‌های مرتبط دولت با بندهای الف، ب و ج اصل ۴۴ قانون اساسی، با هدف توسعه معادن و صنایع معدنی، تقویت بخش خصوصی، کاهش تصدی‌گری دولت، توسعه کارآفرینی صنعتی و معدنی و بالفعل ساختن ظرفیت‌های بالقوه کشور، تلاش پیگیر و مستمر قدم برداشته است

پورمند تاکید کرد: میدکو به لحاظ حجم طرح‌ها و ماهیت های اجرایی آن‌ها در حال تبدیل شدن به یک مدل توسعه‌ای برای کشور است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری و توسعه معادن و صنایع وابسته به‌طور خاص در فولاد و مس از طریق هلدینگ و شرکت‌های تابعه از طراحی و ساخت تا اکتشاف و تجهیز معادن و فروش صورت می گیرد.

پور مند افزود: میدکو ۱۵ زیر مجموعه دارد که شرکت فولاد زرند ایرانیان شرکت فولاد سیرجان ایرانیان، شرکت فولاد بوتیای ایرانیان ،شرکت بابک مس ایرانیان، شرکت فرآوران زغالسنگ پابدانا (سهامی خاص) د راستان کرمان هستند

وی از دریافت تندیس سیمین نوزدهمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی خبر داد و گفت: شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه ( میدکو) موفق شد امتیاز این شرکت در سال جاری را پس از انجام اقدامات لازم ،اصلاح و بهبود رویکردها با ۳۶ نمره افزایش نسبت به سال گذشته به نمره ۶۲۹ برساند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در این مراسم سه شرکت زیرمجموعه میدکو نیز در بخش ساخت و تولید تندیس دریافت کردند،شرکت فولاد سیرجان ایرانیان موفق به اخذ تندیس بلورین، شرکت فرآوران زغال سنگ پابدانا موفق به اخذ تندیس ۴ ستاره و شرکت فروسیلیس غرب پارس موفق به دریافت تندیس ۳ ستاره شدند.

موفقیت های میدکو در ایجاد پروژه های و ایجاد اشتغال هزار نفری تا کنون موفقیت امیز بوده است یکی از این پروژه ها فولاد بوتیای کرمان است که قرار است الکترود گرافیتی که تا کنون واردات آن به سختی صورت می گرفت را تولید کند.

علی خسروی راد مدیر عامل شرکت فولاد بوتیا مدیر عامل فولاد بوتیای کرمان نیز به خبرنگار ما گفت: در سال ۱۳۹۲ اقدامات اولیه در خصوص طراحی و ساخت پروژه فولاد بوتیا همزمان با گندله سازی انجام شد، در سال ۹۴ و ۹۷ با قراردادهایی توفیق عملیات میدانی پیدا کردیم، در سال ۹۸ با حمایت صندوق توسعه ملی پروژه فولاد بوتیا جان تازه ای گرفت و ازابتدای آذر ماه سال جاری تولید تجاری فولاد بوتیا را آغاز کردیم.

خسروی راد در ادامه گفت: فولاد بوتیا ۵ پروژه کلان شامل؛ پروژه گندله سازی بوتیا که از سال ۹۶ در مدار تولید قرار گرفته، پروژه فولاد که امسال شاهد بهره برداری آن هستیم.

وی افزود: کارخانه فولاد سازی بوتیای ایرانیان با ظرفیت تولید سالیانه ۱/۵ میلیون تن شمش فولادی دومین واحد به بهره برداری رسیده است که بعد از کارخانه گندله سازی ۲/۵ میلیون تنی این مجتمع می باشد و هم اکنون دو پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۴۵۰ مگا وات و کارخانه احیا مستقیم به ظرفیت ۲ میلیون تن در سال در حال تکمیل است.

افزایش ظرفیت ۴ میلیون تنی شمش فولاد در بوتیای کرمان

خسروی اذعان کرد: کارخانه فولاد سازی بوتیای ایرانیان قابلیت تولید انواع بیلت، بلوم، بیم بلنک و راند را دارد که با شروع به کار این واحد، ظرفیت تولید شمش فولاد در هلدینگ مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به ۴/۲ میلیون تن در سال می رسد.

یوی تاکید کرد: با راه اندازی این پروژه ظرفیت تولید فولاد در این هلدینگ به ۴/۲ میلیون تن در سال می رسد و پیش از این پروژه، کارخانه های فولاد زرند ایرانیان و فولاد سیرجان ایرانیان به مدار تولید وارد شده بودند، در حال حاضر این شرکت با ۸ میلیون تن کنسانتره، ۷/۵ میلیون تن گندله، ۱ میلیون تن آهن اسفنجی تولید می کند.

میزان تولید فولاد در استان کرمان با توجه به وجود معادن سن آهن ارزویی بود که سال ها در فکر کرمانی ها وجود داشت اما عملیاتی نمی شد و اکنون در مسیر صنعتی شدن به معنای واقعی هستیم .

گرچه در هلدینگ میدکو نزدیک به ۸ هزار نفر اشتغال دارند اما با وجود این منایع عظیم می توان به مرحله ای رسید که هیچ کرمانی دغدغه اشتغال نداشته باشد و شاهد کمبود نیرو شویم .
تاریخ انتشار : شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۸
کد مطلب: 60100
 
مرجع : شبکه اطلاع رسانی راه دانا