گروه معادن
 
ساماندهی حقوق دولتی معادن با هوشمندسازی
گروه معادن - یک کارشناس حوزه صنعت و معدن گفت: هوشمندسازی نحوه محاسبه حقوق دولتی معادن، بسیاری از چالش‌های حوزه معادن در پرداخت مالیات را حل می‌کند.
به گزارش ماین نیوز، محمد تقی رادمان گفت: بطور کلی ۵ روش اخذ حقوق دولتی در دنیا مطرح می‌شود که شامل مالیات براساس واحد وزن یا حجم تولید ماده معدنی، مالیات براساس ارزش تجمعی ماده معدنی بدون در نظر گرفتن سود و زیان، مالیات براساس سود یا زیان تجمیعی، روش ترکیبی که سه مورد قبلی را شامل می‌شود و روش هوشمند است که بهترین آن‌ها پنجمین روش است و در دنیا استفاده می‌شود.

این کارشناس حوزه معادن در توضیح روش هوشمند افزود: در این روش مجموعه‌ای از آیتم‌هایی که در متن قانون هم آمده است، علاوه بر آن چند بخش جدید هم به آن اضافه شده را به یک تابع یا نرم افزار می‌دهیم و از آن طرف خروجی متناسب با هر معدنی را دریافت می‌کنیم و انسان در این محاسبات دخل و تصرفی ندارد.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده به کار بردن این روش در محاسبه حقوق دولت معادن هم به نفع دولت و هم به نفع مردم در بخش سرمایه گذاری است.

این کارشناس حوزه صنعت و معدن افزود: سازمان نظام مهندسی معادن ایران ۲ سال است این نرم افزار را آماده کرده، اما متاسفانه تا این لحظه بارگذاری نشده و به سامانه‌ای وصل نشده است.

رادمان در پاسخ به سوالی درباره میزان و رقم تقریبی حقوق دولتی معادن اظهار داشت: به دست آوردن رقم تقریبی واقعی حقوق دولتی کار آسانی نیست، چون در حال حاضر نزدیک به ۸ هزار معدن فعال داریم که بیش از ۱۰۰ عدد آن‌ها از معادن بزرگ در کشور هستند.

وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده فقط ۴ عدد از این معادن بزرگ هر کدام در سال بیش از ۵۰ همت سود دارند و در مجموع بیش ۲۰۰ همت فروش دارند که اگر براساس قانون بخواهیم به آن‌ها رسیدگی کنیم، فقط این ۴ معدن بزرگ کشور کل حقوق دولتی را که دربودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده پوشش می‌دهد.

رادمان افزود: این امر نشان می‌دهد میزان حقوق دولتی که محاسبه و اخذ می‌شود با آنچه که در واقعیت است فرسنگ‌ها فاصله دارد و تنها راه محاسبه دقیق آن ایجاد سامانه هوشمند در نرم افزار حقوق دولتی است.

وی متضرر شدن معادن کوچک از حقوق دولتی معادن را رد کرد و افزود: پست‌ترین ماده معدنی امروزه شن و ماسه و سنگ لاشه است که کمترین سود را دارد، هم اکنون یک تن شن ماسه و سنگ لاشه ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و اگر قیمت تمام شده ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان باشد، بنابراین حداقل ۵۰ درصد سود دارد.

به گفته این فعال حوزه صنعت و معدن، حقوق دولتی که دولت از یک تن شن و ماسه یا سنگ لاشه می‌گیرد زیر ۲۰۰۰ تومان است و وقتی یک تن ماده معدنی ۵۰ هزار تومان سود داشته باشد حقوق دولتی زیر ۲۰۰۰ تومان عدد بزرگی نیست و من حرف سرمایه گذاران در زمینه ضرر معادن کوچک از حقوق دولتی را قبول ندارم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۰:۱۱
کد مطلب: 60830
 
مرجع : خبرگزاری صدا و سیما