در وبینار «ارائه تجربیات فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف آب» عنوان شد؛

کاهش ۸۷ درصدی مصرف آب فولاد مبارکه با پروژه‌های بهینه‌سازی

ایراسین , 20 ارديبهشت 1401 ساعت 23:15

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در وبینار «ارائه تجربیات فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف آب» گفت: با اجرای پروژه‌های بهینه سازی، فولاد مبارکه اکنون در دنیا در زمینه مصرف آب بنچ‌مارک است، ما نسبت به پیش‌بینی‌های اولیه ۸۷ درصد مصرف آب را کاهش داده‌ایم در عین اینکه تولیدات شرکت نیز افزایش یافته است.


به گزارش ماین نیوز، وبینار «ارائه تجربیات فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف آب» روز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه به میزبانی شرکت فولاد مبارکه در هتل ارم تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد نصیری، رئیس نیروگاه شرکت فولاد مبارکه، ضمن خیرمقدم به مهمانان حضوری و مخاطبان برخط این نشست و ابراز امیدواری به اینکه این نشست‌ها موجب هم‌افزایی بین فولاد مبارکه و وزارت نیرو باشد به معرفی شرکت فولاد مبارکه، فرآیندهای تولیدی، محصولات، نقشه راه توسعه و پروژه‌های توسعه نیروگاهی این شرکت پرداخت.

احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در فولاد مبارکه

وی در خصوص توسعه نیروگاه‌ها به پروژه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی، نیروگاه بادی در استان سیستان و بلوچستان به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی در هرمزگان اشاره کرد. به علاوه اولین نیروگاه روی آب کشور به ظرفیت ۳۵ مگاوات روی استخر پساب فولاد مبارکه احداث خواهد شد که بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور نیز محسوب می‌شود. همچنین نیروگاه خورشیدی ۵۴۰ مگاواتی نیز پروژه بعد این شرکت برای تولید برق از انرژی خورشید به شمار می رود.

نصیری همچنان افزود: خنک کننده فعلی نیروگاه ما برج «تر» است و مطالعاتی داشته‌ایم که آن را به هیبرید تبدیل کنیم؛ در ادامه جلسه به آن خواهیم پرداخت. اما باید عنوان کنیم که استراتژی فولاد مبارکه به جای پرداخت به نیروگاه قبلی، به سمت احداث نیروگاه‌های جدید است.

با کاهش مصرف آب در دنیا بنچ مارک هستیم

در ادامه این وبینار سید امیر طباطبائیان به تشریح فعالیت‌های شرکت فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف آب پرداخت و اظهار داشت: بر اساس طراحی اولیه در سال ۱۳۷۰، آب مورد نیاز سالیانه فولاد مبارکه ۴۰ میلیون متر مکعب از زاینده رود بوده است و ظرفیت تولید فولاد نیز ۲.۴ میلیون تن پیش‌بینی شده بود که بر این اساس مصرف ویژه آب ۱۶.۶ مترمکعب بر تن بوده است. اما در سال ۱۴۰۰ آب مورد نیاز سالیانه فولاد مبارکه ۱۴ میلیون و 700 هزار مترمکعب بوده است در حالیکه تولید فولاد خام در این سال به ۶.۷ میلیون تن و در واقع مصرف ویژه آب در آن ۲.۱۹ متر مکعب بر تن رسیده است.

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه افزود: این آمار نشان می‌دهد با اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی، فولاد مبارکه اکنون در سطح دنیا در این زمینه بنچ مارک است؛ یعنی ما نسبت به پیش‌بینی‌های اولیه ۸۷ درصد مصرف آب را کاهش داده‌ایم در عین اینکه تولیدات شرکت نیز افزایش یافته است.

کاهش چشمگیر برداشت آب از زاینده رود

وی در ادامه با ارائه نمودار توزیع آب صنعتی در فولاد مبارکه پرداخت و دیاگرام توزیع آب صنعتی این شرکت در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بر مبنای ورودی آب و محل مصرف آن را برای حاضران توضیح داد. بر این اساس میزان آب برگشتی از تصفیه‌خانه پساب افزایش قابل توجهی داشته و موجب کاهش چشمگیر برداشت آب از زاینده رود شده است.

طباطبائیان تصیرح کرد: ما در بدترین سال آبی در سال ۱۴۰۰ توانسته‌ایم دوام بیاوریم و این به خاطر پیش‌بینی‌هایی بوده که برای آن انجام داده‌ایم. در آینده نیز با ادامه طرح‌های بازچرخانی و سایر راه‌های تامین آب، حتی یک قطره آب از زاینده رود نیز برداشت نخواهیم کرد.

اهداف پروژه تصفیه پساب‌های صنعتی

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه همچنین با اشاره به پروژه تصفیه پساب‌های صنعتی و استفاده مجدد از آن در صنعت گفت: تامین پایدار بخشی از آب مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه از طریق تصفیه مجدد پساب‌های صنعتی، کاهش برداشت از رودخانه زاینده رود، کنترل بیشتر بر کیفیت آب صنعتی تولیدی در مواقع افت کیفیت آب رودخانه، بهبود کیفیت تصفیه پساب‌های صنعتی در راستای مسئولیت‌های زیست محیطی از جمله اهداف فولاد مبارکه از این پروژه بوده است.

طباطبائیان در ادامه به توضیح مشخصات پساب صنعتی و استاندارد آب صنعتی فولاد مبارکه پرداخت و چرخه آب در شرکت فولاد مبارکه را در دو زمان قبل از اجرای پروژه بازچرخانی پساب و بعد از اجرای پروژه بازچرخانی پساب را به شرکت کنندگان ارائه داد.

بلوک دیاگرام فرآیند تصفیه‌خانه پساب صنعتی قدیم و جدید و هزینه‌های اجرای پروژه‌های بازچرخانی پساب صنعتی نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

سید امیر طباطبائیان در بخش دیگر سخنان خود با اعلام میزان مصرف آب خام بر تن تولید اسلب با احتساب واحدهای پشتیبانی طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ و روند کاهشی مصرف آب خام از ۵.۴۶ متر مکعب بر تن به ۲.۲ متر مکعب بر تن طی ۸ سال اخیر گفت: اکنون برای تولید هر کیلو هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود اما برای تولید هر کیلوگرم فولاد حدود ۲ لیتر آب مصرف می‌شود. این موارد نیاز به روشنگری دارد چرا که بسیاری از مباحثی که در خصوص مصرف آب صنعت فولاد مطرح می‌شود جنبه تخریبی و با واقعیت فاصله دارد.


کد مطلب: 61024

آدرس مطلب: https://www.minews.ir/fa/doc/news/61024/کاهش-۸۷-درصدی-مصرف-آب-فولاد-مبارکه-پروژه-های-بهینه-سازی

ماین نیوز
  https://www.minews.ir