گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
۱۷۰ تقاضا برای نوسازی ماشین آلات معدنی تایید شد
گروه تجهيزات و ماشين آلات - مدیر صندوق سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی گفت: از ۶۰۰ تقاضا برای نوسازی ماشین آلات معدنی، پرونده ۱۷۰ دستگاه برای دریافت تسهیلات بررسی و تایید شده است.
 
به گزارش ماین نیوز، در میز اقتصاد امروز موضوع ماشین آلات فرسوده در بخش معدن مورد بررسی قرار گرفت و برنامه وزارت صمت برای رفع این مشکل بررسی شد و دهقانی مدیر صندوق سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی، قربانی مدیرعامل هپکو به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: چقدر از توان داخلی در خصوص نوسازی استفاده شده است؟

دهقانی: از دی ماه سال گذشته شروع به انعقاد تفاهم نامه برای ایجاد تقاضای ۶۰۰ دستگاه از هپکو کردیم. قرار بر این بود که هزار میلیارد تومان از محل حقوق دولتی به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی اختصاص پیدا کند که آن را با انعقاد قراردادی با بانک صنعت و معدن به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خلق اعتبار کنیم. فراخوانی که در سه نوبت انجام شد، از ۶۰۰ دستگاه ۱۷۰ دستگاه توسط متقاضیان معدنی درخواست موثر شده و مورد بارزسی کارشناسی قرار گرفته است. ۵۰۰ میلیارد از هزار میلیارد مذکور را توانستیم جذب کنیم. تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان از این منابع، پرداخت شده است. از مرداد ۱۰۰ میلیارد تومان در ماه به هپکو تزریق خواهد شد تا حمایت موثری از بخش داخلی داشته باشیم.

سوال: از تعداد درخواست‌ها چه میزان تکمیل مدارک شده است؟

دهقانی: برای ۶۰۰ دستگاه ثبت نام انجام شد، اما نزدیک به ۲۴۰ دستگاه را توانستیم پالایش کنیم. از این ۲۴۰ دستگاه، مدارک ۱۷۰ دستگاه تایید شده است.

سوال: نحوه حمایت چگونه خواهد بود؟

دهقانی: ۷۰ درصد قیمت ماشین به صورت تسهیلات از سوی بانک عامل پرداخت خواهد شد و ۳۰ درصد آورده متقاضی خواهد بود. ما ۶ درصد یارانه سود و تسهیلات در نظر گرفتیم و ۱۷ درصد سود تهسلات پرداخت می‌شود.

سوال: سقف تولید ماشین آلات هپکو چقدر است؟

قربانی: شرکت هپکو با تولید و تحویل ۲۲۰۰ دستگاه توانایی خود را ثابت کرده است. در حال حاضر ظرفیت اسمی شرکت بالای ۳ هزار دستگاه است، اما بر اساس شرایطی که داریم، هنوز با ظرفیت اسمی فاصله داریم. برنامه ریزی کردیم برای سال جاری حداقل ۴۴۰ دستگاه تولید شود و تا پایان سال به ۸۸۰ دستگاه برسد.

سوال: چقدر سفارش دارید؟

قربانی: برای ۴ ماهه امسال ۲۸۰ دستگاه سفارش و عقد قرارداد داشتیم.

سوال: چقدر از منابع مالی تامین شده و ماشین آلات تا چه زمانی تولید خواهند شد؟

قربانی: پیش بینی و توافقاتی که در گذشته انجام شده قرار بود ۱۲۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار شود که از این بودجه تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان دریافت شده است. این مبلغ حدودا برای ۳۹ دستگاه است. ۱۵ دستگاه از این سفارش‌ها طی هفته‌های آینده آماده تحویل خواهد بود.

سوال: چرا بسیاری از درخواست‌ها هنوز قطعی نشده است؟

قربانی: متقاضیان باید آورده مالی داشته باشند و مدارکی را تحویل دهند، اما گویا این تحویل مدارک در شرف اتمام است که امیدواریم هرچه زودتر انجام شود و باقی اعتبارات پرداخت شود.

سوال: نیاز ما در سال به چه تعداد دستگاه است؟

دهقانی: نیاز ما برای تامین ماشین آلات معدنی، حدود ۱۵ هزار دستگاه است که بخشی از این دستگاه‌ها امکان تولید در داخل را ندارند. به لحاظ ارزشی، ۸۰ درصد تولید توسط دستگاه‌هایی در معادن انجام می‌شود که تولید داخلی ندارند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۱۷
کد مطلب: 68375
 
مرجع : خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان