گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
دستگاه حفاری معدنی ساخت کرمان رونمایی شد
گروه تجهيزات و ماشين آلات - در حالی که انتقادها نسبت به عمق کم حفاری اکتشافی معدنی (تا ۱۰۰ متر) در کرمان به عنوان بهشت معادن ایران همیشه مطرح بوده یک شرکت در کرمان می گوید با ساخت یک دستگاه عمق این حفاری ها را تا ۶۰۰ متر میسر کرده و از این دستگاه امروز (پنجشنبه) با حضور استاندار کرمان رونمایی شد.
به گزارش ماین نیوز، استان کرمان با هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخیره اثبات شده معدنی به عنوان بهشت معادن ایران شهرت یافته اما به عقیده مسئولان برنامه اکتشاف معدنی در این استان به‌خوبی پیش نمی‌رود، شرکت‌های بزرگ و دستگاه های متولی نیز طی این سال ها اقدام چشمگیری در این حوزه انجام نداده اند.

موانعی همچون نداشتن فناوری حفاری و اکتشاف معدنی عمیق همواره یکی از نقص هایی بوده است که از سوی متولیان اعلام می شود و در این زمینه یک شرکت کرمانی اعلام کرده موفق به ساخت دستگاهی اکتشافی شده که با نمونه های اروپایی و آمریکایی خود برابری می کند.

این شرکت مستقر در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان می گوید با صرف چهار ماه زمان طراحی و ۱۴ ماه زمان ساخت و مونتاژ موفق شد دستگاهی بسازد که توانمندی حفاری تا عمق ۶۰۰ متری را دارد.

آنطور که در مراسم رونمایی از این دستگاه بیان شده این دستگاه که با تامین برخی قطعه ها از کشورهای اروپایی ساخته شده، با قدرت ۱۳۰ اسب بخار و یکهزار و ۸۰۰ دور در دقیقه سرعت چرخش در بیشتر موارد از نمونه های مشابه چینی خود برتر است.

سرمایه گذار پروژه ایبکو(IBKO) با اشاره به صرفه اقتصادی ساخت این دستگاه و ارز آوری آن می گوید هزینه خرید نمونه چینی ۱۲۵ هزار دلار و نمونه آمریکایی ۳۷۵ هزار دلار است، در حالی که با نصف قیمت نمونه چینی دستگاهی توانمندتر از آن ساخته شده است.

بابک اسماعیلی که مسئولیت خانه صنعت و معدن استان را نیز برعهده دارد افزود: نماینده یکهزار و ۸۰۰ نفر کارگری هستم که این دستگاه را ساختند و معتقدم در این حوزه کار بسیار مهمی اتفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: در کشوری که حمایت ها منجر به محدودیت می شود، عمده قطعات مورد نیاز خود را از تولید کنندگان معتبر اروپایی خریداری کردیم اما قطعه چینی را به اسم ایتالیایی به ما می فروشند زیرا ما نمی توانیم خرید مستقیم از کشورهای اروپایی ها داشته باشیم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: ساخت این دستگاه حدود ۱۸ ماه طول کشیده و یک دور پیاده سازی و بهینه سازی و ۲ دور طراحی در آن اجرا شده است.

وی ادامه داد: بازار ماشین آلات سنگین جهان به میزان ۹۵ میلیارد دلار است و ما باید ابتدا نگاه کنیم و ببینیم که دنیا در چه حوزه ای کمتر سرمایه گذاری می کند، ما در برخی حوزه ها نمی توانیم رقابت کنیم و فقط سرمایه هدر می دهیم.

اسماعیلی افزود: خام فروشی بد نیست اما اگر به فناوری تبدیل شد، سودآوری دارد و در ایران می توانیم این دستگاه را تا ابد بسازیم؛ باید نیروی انسانی را به سمتی ببریم که در کشور خام فروشی نکنیم.

کرمان در حال جهش بزرگ صنعتی و اقتصادی

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در این آیین با اشاره به حضور مستمر استاندار کرمان در فعالیت های اقتصادی گفت: کمیسیون اقتصادی در راستای رفع مشکل تولید و بخش صنعت بحث تامین گاز واحدهای فولادی و سیمانی را پیگیری می‌کند و در این زمینه با دعوت از معاون وزیر نفت و حضور استاندار این مشکل واحدهای فولادی استان رفع شد.

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه ظرفیت خوبی برای اقدامات رو به جلو در استان کرمان وجود دارد یادآور شد: تلاش های ۲ ساله استاندار کرمان جایگاه این استان را در حوزه اقتصاد ملی ارتقا داده و سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور از ۳.۲ به چهار درصد رسیده و این آمار نشان می دهد استان کرمان درحال جهش صنعتی و اقتصادی است.

وی بیان کرد: توان ماشین آلات ساخته شده توسط شرکت کرمانی از نمونه های چینی بالاتر و در حد اروپایی است و هر تلاشی در حوزه دانش بنیان می تواند از معافیت مالیاتی استفاده کند که این اعتبار مربوط به چرخه نوآوری کشور است.

وی تصریح کرد: طی تفاهم نامه بین حوزه فناوری رییس جمهور با شرکت های بزرگ موضوعات این بخش را پیگیری می کنیم اما با وجود تحریم ها نیازهای شکوفایی ظرفیت بومی سازی در کشور فراهم شده است.

مشکل برق و زمین شهرک های صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان نیز در این آیین گفت: ۶۳۱ هکتار زمین، ۵۳۲ قرارداد واگذاری، ۳۳۸ قرارداد بهره برداری و ۵۸ زمین غیرفعال در شهرک صنعتی ۲ کرمان وجود دارد.

حسین میجانی افزود: زیرساخت های این شهرک به سختی تامین می شود، ما مشکل برق داریم و پیگیر احداث پست برق هستیم، ضمن آنکه تولیدکننده واقعی باید به زمین های ما وارد شوند.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ هکتار فاز توسعه در شهرک صنعتی کرمان تعریف کردیم ادامه داد: از ابتدای سال آینده هیچ زمینی برای واگذاری در شهر کرمان نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان با بیان اینکه کار در زمین های تعریف شده نیز بدون برق، پیش نمی رود تصریح کرد: ۳۰ مگاوات برق در شهرک صنعتی داریم که استفاده ای از آن نمی شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۲۱
کد مطلب: 70446
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا