گروه صنایع معدنی فولاد
 
به دنبال جهش توليد همگام با سودآوري در سال جديد هستيم
تسريع در احداث کارخانه فولادسازي اکسين
گروه صنایع معدنی >فولاد - صنعت فولاد ايران در سالی که گذشت، روزهای نسبتا خوبی را پست سر گذاشت و علی‌رغم چالش‌های موجود در اين صنعت اعم از کمبود مواد اوليه، قطعی برق و گاز، نوسان نرخ ارز، وضع عوارض صادراتی و...، در جايگاه دهمين فولادساز برتر جهان ايستاد.
 
به گزارش ماین نیوز، صنعت فولاد ايران در سالی که گذشت، روزهای نسبتا خوبی را پست سر گذاشت و علی‌رغم چالش‌های موجود در اين صنعت اعم از کمبود مواد اوليه، قطعی برق و گاز، نوسان نرخ ارز، وضع عوارض صادراتی و…، در نهايت با توليد ۳۱ ميليون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام در جايگاه دهمين فولادساز برتر جهان ايستاد. در اين ميان، توليد فولادهای خاص و با ارزش افزوده بالا بيش از پيش در دستور کار شرکت‌های بزرگ فولادی کشور قرار گرفت که از جمله آن‌ها می‌توان به توليد ورق‌های فولادي «API» توسط شرکت فولاد اکسين خوزستان اشاره کرد. اين شرکت به عنوان يکی از هشت توليدکننده اين محصول خاص در جهان شناخته می‌شود که با روی کار آمدن مديريت ارشد و اعضای هيئت مديره جديد طی دو سال اخير، به موفقيت‌های قابل‌توجهی در حوزه توليد، فروش و درآمدزايی دست يافته است. با هدف بررسی عملکرد شرکت فولاد اکسين خوزستان در سال ۱۴۰۲ و همچنين وضعيت پروژه‌های توسعه‌ای اين شرکت به ويژه احداث کارخانه فولادسازی که نقش بسزايی در تامين اسلب مورد نياز اين مجموعه در راستای تحقق کامل ظرفيت اسمی توليد دارد،  گفت‌وگويی با علی محمدی، مديرعامل شرکت فولاد اکسين خوزستان تدارک ديده ایم که متن کامل آن را در ادامه خواهيد خواند:

عملکرد شرکت فولاد اکسين خوزستان در سالی که گذشت را چگونه ارزيابی می‌کنيد؟

ما به عنوان تنها تولیدکننده ورق‌های عریض و آلیاژی در خاورمیانه و همچنین در جایگاه یکی از هشت کارخانه تولیدکننده آن در جهان، نقش بسزایی در تامین نیاز صنایع مختلف کشور همچون نفت، گاز و پتروشیمی، کشتی‌سازی، ساخت مخازن بزرگ و… به این محصولات ایفا می‌کنیم؛ به طوری که با وجود انواع محدودیت‌ها و تحریم‌ها، با هم‍دلی و هم‌افزایی که سال گذشته میان مدیریت ارشد، اعضای هیئت مدیره، کارشناسان و کارکنان پرتلاش شرکت شکل گرفت، سالی به یادماندنی را در تاریخ فولاد اکسین خوزستان رقم زدیم. در نیمه نخست سال گذشته علی‌رغم ۱۸روز توقف تولید ناشی از قطعی برق، توانستیم رکورد بیشترین میزان تولید اسلب معادل ۴۰۷ هزار و ۲۰۳ تن را طی دو سال اخیر ثبت کنیم که این امر با افزایش ۵۶ درصدی درآمد و ۷۶ درصدی سود خالص مجموعه در این بازه زمانی همراه شد؛ ضمن اینکه رکورد آماده‌به‌کاری عملیاتی معادل ۹۷ درصد در خطوط تولید شرکت را طی مرداد ماه سال گذشته به ثبت رساندیم که این میزان بالاتر از استانداردهای جهانی بوده است. ثبت رکورد ماهیانه فروش انواع ورق‌های «API» در آذر ماه سال پیش به میزان ۷۸ هزار و ۸۵۳ تن، ثبت ۴۰ روز تولید بدون توقف به علاوه افزایش ۶۹ درصدی درآمد و رشد ۱۰۰ درصدی سودآوری در ۱۲ ماهه منتهی به سال ۱۴۰۲ نسبت به کل سال ۱۴۰۱، از جمله موفقیت‌های کم‌نظیری بود که طی سال گذشته در مجموعه فولاد اکسین رقم خورد. در سالی که گذشت، برای اولین بار در تاریخ شرکت با ثبت رکود ۴۵ درصدی در صادرات و علی‌رغم چالش‌های موجود در این حوزه، به عنوان صادرکننده برتر کشور انتخاب شدیم و در بیست و هفتمین سالروز ملی صادرات که به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، نه تنها از مجموعه ما تقدیر به عمل آمد بلکه جزو صادرکنندگان برتر غیرنفتی کشور نیز قرار گرفتیم. در حال حاضر ما تولیدات خود را به ۱۸ کشور جهان همچون اسپانیا، امارات، تاجیکستان، عراق و… صادر می‌کنیم و در تلاش هستیم با برنامه‌ریزی هدفمند و دقیق، به حضور موفق خود در بازارهای جهانی طی سال جاری ادامه دهیم. کسب نشان سطح تقدیرنامه چهار ستاره در جشنواره ملی تعالی سازمانی، کسب عنوان واحد برتر تحقیق و توسعه استان خوزستان، قرار گرفتن در بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران (IMI100)و دریافت تندیس زرین اجلاس سراسری تکریم از چهره‌های نامی صنعت و اقتصاد کشور، از دیگر افتخارات و دستاوردهای شرکت در سال ۱۴۰۲ به شمار می‌آیند که با توجه به همت و عزم موجود در مجموعه فولاد اکسین، امیدواریم شاهد تداوم افتخارآفرینی‌ها و تلاش برای تحقق شعار سال جدید مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» باشیم.

اين شرکت چه تمهيداتی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ انديشيده است؟

به جرات می‌توان گفت آنچه امروز در شرکت فولاد اکسین خوزستان جریان دارد، تجلی واقعی شعار سال بر مبنای جهش تولید با حضور فعال و مشارکت فرزندان فرهیخته، متخصص و سرمایه انسانی غنی این مرز و بوم است. میزان ظرفیت اسمی تولید ورق فولادی در مجموعه فولاد اکسین به عنوان تنها تولیدکننده ورق «API» در خاورمیانه، یک میلیون و ۵۰ هزار تن در سال بوده که به دلیل عدم تامین کافی و به موقع مواد اولیه (اسلب)، این شرکت تا به امروز توانسته است تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن از این محصول را محقق کند. از این رو در سال ۱۴۰۳ با عنایت به همدلی و هم‌افزایی موجود میان تمامی ارکان شرکت و سختکوشی و تلاش همه‌جانبه کارشناسان و کارگران و همچنین بهره‌گیری از دانش و تجارب ارزشمند متخصصان بومی با پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای در راستای تحقق ظرفیت اسمی تولید، نام فولاد اکسین همچون نگینی بی‌بدیل بر پیشانی اقتصاد کشور خواهد درخشید. در حال حاضر تمرکز و اراده مدیریت ارشد و اعضای هیئت مدیره مجموعه، معطوف به راه‌اندازی کارخانه فولادسازی شده است تا پس از بهره‌برداری از آن و تامین اسلب کافی، علاوه بر جهش تولید ورق عریض فولادی، محصولات با ارزش افزوده بالا همچون فولاد زنگ‌نزن نیز به سبد تولیدات شرکت اضافه شود؛ این در حالی است که با تکمیل و راه‌اندازی این طرح علاوه بر کاهش هزینه حمل‌ونقل، انرژی و حوادث جاده‌ای، تامین پایدار و به موقع مواد اولیه که مقوله بسیار مهم و اساسی در بخش تولید است، تحقق خواهد یافت و با سرعت بیشتری در مسیر تحقق کامل ظرفیت اسمی تولید مجموعه گام برخواهیم داشت.

هم‌اکنون پروژه‌های توسعه‌ای شرکت فولاد اکسين خوزستان به ويژه احداث کارخانه فولادسازی در چه وضعيتی قرار دارند؟

کلنگ احداث کارخانه فولادسازی اکسین که به دلیل عدم تامین بودجه لازم به تعویق افتاده بود، خوشبختانه هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به استان خوزستان در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ به زمین زده شد تا ضمن تکمیل زنجیره فولاد و اشتغال‌زایی مستقیم برای حدود دو هزار نفر در مجموعه، زمینه تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اسلب و یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن آهن اسفنجی در یک بازه زمانی سه ساله با سرمایه‌گذاری حدود ۵۰۰ میلیون یورو فراهم شود. در همین راستا، ما تمهیدات لازم جهت تامین سرمایه مورد نیاز راه‌اندازی این پروژه را اندیشیده‌ایم و اقدام به عقد تفاهم‌نامه همکاری با بانک رفاه کارگران با هدف تامین مالی بخشی از این سرمایه به میزان ۱۵۰ میلیون یورو کرده‌ایم. علاوه‌براین، هم‌اکنون پروژه احداث کارخانه مخزن‌سازی در رامهرمز را در دست اجرا داریم و در تلاش هستیم این کارخانه را طی یک بازه زمانی دو ساله به بهره‌برداری برسانیم. لازم به ذکر است که با ورود مواد اولیه در روز چهارشنبه هشتم فروردین ماه، تولید محصولات ویژه را از روزهای ابتدایی سال جدید آغاز کرده‌ایم و تمام تلاش خود را جهت جهش تولید و تکمیل و راه‌اندازی هرچه سریع‌تر پروژه‌های توسعه‌ای در سال جاری به کار خواهیم گرفت.

شرکت‌های بزرگ فولادی اساسا با چه موانعی در مسير جهش توليد مواجهند و مجموعه شما چه اقداماتی در اين زمينه انجام داده است؟

در حال حاضر تامین پایدار انرژی به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در صنایع مختلف کشور به ویژه فولاد شناخته می‌شود و قطعی برق و گاز در روزهای مختلف، جهش تولید در کارخانه‌های بزرگ فولادی همچون فولاد اکسین را تحت تاثیر قرار داده است. از این رو با هدف تامین پایدار برق و گاز، ما طرح‌های توسعه‌ای متنوعی را در نظر گرفته‌ایم و هم‌اکنون مطالعات لازم جهت احداث نیروگاه برق در دو فاز، به ترتیب با ظرفیت ۲۰ و ۳۰۰ مگاوات جهت تامین برق کارخانه نورد و فولادسازی را آغاز کرده‌ایم. به علاوه، پروژه احداث پست برق و کلیدخانه ۳۳ کیلوولت به صورت «EPC» را در دست اقدام داریم که عملیات اجرایی آن از شهریوره ماه سال گذشته آغاز شده است. همچنین در راستای تامین گاز مورد نیاز در فصل زمستان، طرح احداث مخازن ذخیره گاز را در دستور کار قرار داده‌ایم و در تلاش هستیم این پروژه را در سه ماهه پایانی سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسانیم. لازم به ذکر است که با هدف بازچرخانی و صرفه‌جویی در مصرف آب، پروژه تصفیه‌خانه بهداشتی فولاد اکسین را در شهریور ماه پارسال راه‌اندازی کردیم و به دنبال آن هستیم میزان مصرف آب از منابع زیرزمینی را در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف حفظ محیط زیست پیرامون خود به حداقل برسانیم.

در ارتباط با اقدامات شرکت فولاد اکسين خوزستان در حوزه ايفای مسئوليت‌های اجتماعی توضيحاتی ارائه بفرماييد.

ما معتقدیم که سازمان‌ها باید همواره نسبت به وظایف خود در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی اقدام کنند و شرکت فولاد اکسین خوزستان نیز با هدف پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی در سطح استان خوزستان، همواره اجرای این مهم را در دستور کار خود قرار داده است. از جمله اقدامات اخیر مجموعه در حوزه مسئولیت‌‎های اجتماعی می‌توان به تامین و تحویل دو هزار تن ورق فولادی برای ساخت پل عنافچه، استقرار موکب خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) در مرز شلمچه، اهدای ۱۰۰ سری جهیزیه کامل به زوج‌های جوان نیازمند خوزستانی، کمک به آزادی ۵۱ زندانی جرائم غیرعمد و اهدای ۵۰۰ بسته معیشتی به خانواده زندانیان، کمک به دفع آب‌های سطحی ناشی از بارش‌های سیل‌آسای اخیر در اهواز، استقرار گروه پزشکی جهادی امام رضا (ع) در روستای قلعه‌چنان شهرستان کارون و مناطق کم‌برخوردار اهواز، برگزاری رزمایش‌های همدلانه با محوریت تهیه و توزیع چهار هزار بسته معیشتی میان نیازمندان، توزیع دو هزار بسته آموزشی در مناطق محروم، اعزام تانکرهای آب شرب به روستاهای شهرستان باوی، برگزاری چندین محفل انس با قرآن کریم در مناطق کم‌برخوردار و مشارکت در برگزاری جشن کیلومتری عید سعید غدیرخم اشاره کرد؛ ضمن اینکه ما به دنبال آن هستیم اقدامات خود در حوزه ایفای مسئولیت‌های اجتماعی را به میزان دو برابر افزایش دهیم و اشتغال‌زایی پایدار و محرومیت‌زدایی از مناطق کم‌برخوردار در سطح استان خوزستان را اهم برنامه‌های خود در سال جاری قرار داده‌ایم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۱۸
کد مطلب: 72080
 
مرجع : فلزات آنلاين