گروه معادن سنگ آهن
 
اکبریان به ماین نیوز خبر داد:
خطر توقف صادرات سنگ‌آهن در صورت اعمال عوارض
انتظار برای جلسه سنگ‌آهنی‌ها با سرقینی
گروه معادن >سنگ آهن - رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ‌آهن ايران با اشاره به اين‌كه منتظر برگزاري جلسه با معاون معدني وزارت صنعت براي بررسي موضوع وضع عوارض روي صادرات سنگ‌آهن در سال آينده هستيم، گفت: اين موضوع مورد اعتراض شركت‌هاي سنگ‌آهني قرار گرفته و اميدواريم وزارت صنعت در زمينه عوارض سنگ‌آهن با دقت كامل عمل كند.
مهرداد اكبريان در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز، درباره بحث‌هاي مطرح شده مبني بر برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای وضع عوارض روي صادرات سنگ‌آهن از ابتداي سال ۱۳۹۳ توضيح داد: جزئيات اين طرح هنوز مكتوب و یا مصوب نشده و ما منتظر برگزاري جلسه با آقاي سرقيني، معاون معدني وزير صنعت هستيم. گويا وزارت صنعت قصد دارد طي سه سال عوارض صادرات سنگ‌آهن را از ۱۰ تا ۲۵ درصد برساند.

او با اشاره به اين‌كه اعمال اين عوارض مورد اعتراض سنگ‌آهني‌ها قرار گرفته است، گفت: در شوراي مشورتي معادن نيز مخالفت خود را با اين كار اعلام كرديم و تاكيد كرديم كه در چنين شرايطي اعمال عوارض روي صادرات كار صحيحي نيست و به شدت حاشيه سود صادرات را پايين مي‌آورد.

رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان
در شوراي مشورتي معادن نيز مخالفت خود را با اين كار اعلام كرديم و تاكيد كرديم كه در چنين شرايطي اعمال عوارض روي صادرات كار صحيحي نيست و به شدت حاشيه سود صادرات را پايين مي‌آورد.
سنگ‌آهن ايران با اشاره به اين‌كه ممكن است در صورت اعمال عوارض روي صادرات سنگ‌آهن صادرات اين محصول معدني متوقف شود، گفت: اگر در سال ۱۳۹۳ چنين اتفاقي رخ داد تعجب نكنيد. باید بگویم که موتور محرکه رشد رخ داده در اكتشاف و استخراج سنگ‌آهن به ويژه توسط بخش خصوصي صادرات بوده است و اگر قرار به کند کردن این موتور باشد بخش سنگ‌آهن دچار افت خواهد شد.

وی افزود: هم‌اکنون شركت‌هاي فولادي معمولا نياز خود را از معادن نزديك به خودشان تامين مي‌كنند و اين بخش خصوصي است که صادرات باعث رونق فعالیت‌هایش در حوزه سنگ‌آهن شده است.

اكبريان افزود: ما درخواست كرديم طرح مطرح شده درباره عوارض صادرات سنگ‌آهن مورد بازنگري قرار گيرد و منتظر جلسه با معاون معدني وزير صنعت در اين زمينه هستيم.

او در پاسخ به اين سوال كه راهكار شما براي صادرات سنگ‌آهن و وضع احتمالی عوارض روی آن چيست؟ توضيح داد: ما دو رويكرد در اين زمينه داريم. يكي اين‌كه اصلا نبايد روي صادرات عوارض وضع شود، چرا كه در اقتصاد آزاد و به ويژه در شرايطي كه اميد به برقراري رابطه با كشورهاي ديگر بيشتر شده و واردات و صادرات كشور بايد رونق پيدا كند، درست نيست كه جلوي صادرات گرفته شود.

رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگأ‌آهن ايران گفت: اما اگر بنا به وضع عوارض هم باشد، این کار حداقل بايد به مدت يك سال تعليق و اجازه داده شود تا قيمت ارز در بازار به ثبات نسبي برسد. تا چندی پیش قیمت ارز روند صعودی داشته و حالا هم با توجه به شرایط پیش‌ آمده روند نزولی در پیش گرفته است. ابتدا باید بازار ارز به آرامش برسد بعد
درخواست ما از دولت جدید تعامل با تشکل‌های بخش خصوصي است، نباید چرخی را که در حوزه صادرات سنگ‌آهن به راه افتاده متوقف کنیم.
درباره عوارض صادرات سنگ‌آهن تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: همچنین باید منتظر کاهش دیگر هزینه‌های مترتب بر صادرات سنگ‌آهن نیز باشیم. قطعا اگر تحريم‌ها حذف شود كرايه كشتي‌های حمل سنگ‌آهن نیز كاهش مي‌يابد، پرداخت دموراژهای سنگین در بنادر ناشی از انباشت بار کاهش می‌یابد، هزینه‌های بندری دیگر نیز افت پیدا می‌کند و در همین حال قراردادهای خارجی نیز مستحکم‌تر می‌شوند. در چنین شرایطی شرایط برای صادرات سنگ‌آهن ایران مساعدتر می‌شود و آن‌وقت می‌توان درباره اعمال عوارض روی صادرات نیز بحث و گفت‌وگو کرد.

به گفته وي، هزينه‌هاي فعلي صادرات سنگ‌آهن براساس دلار بالای ۳۰۰۰ تومان بوده و حالا که قیمت دلار در بازار کاهش یافته این هزینه‌ها هنوز براساس همان قیمت اولیه دلار محاسبه می‌شوند.

رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ‌آهن ايران همچنین با اشاره به اين‌كه صادرات سنگ‌آهن كشور در سال گذشته به حدود ۲۱ ميليون تن رسيد، گفت: براي امسال صادرات ۲۳ ميليون تن سنگ آهن را پيش‌بيني می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که درخواست ما از دولت جدید تعامل با تشکل‌های بخش خصوصي است، گفت: نباید چرخی را که در حوزه صادرات سنگ‌آهن به راه افتاده متوقف کنیم. هم‌اکنون حدود ۱۰۰ شرکت عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۱
کد مطلب: 875