گروه معادن
 
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن:
جلب و جذب سرمایه های خارجی یکطرفه تحقق نمی یابد
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: جلب و جذب سرمایه های خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی به شکل یکطرفه امکان پذیر نیست، بلکه باید مشوق حضور سرمایه گذاران ایرانی در کشور هدف بود.
به گزارش ماين نيوز، هرمز ناصرنیا اظهار داشت: ایران یکی از 10 کشور شاخص معدنی در جهان معرفی شده بنابراین انگیزه لازم برای حضور شرکتهای خارجی فعال در این عرصه وجود دارد، اما نیاز به پشتوانه قانونی دارد.

وی تصریح کرد: بخش معدن تاکنون نتوانسته امکان لازم برای حضور سرمایه گذاران خارجی فراهم کند، بنابراین وجود قوانین محکم ضامن مشارکت طرف های خارجی خواهد شد.

به اعتقاد این متخصص بخش معدن، شرایط ویژه کشور در عرصه بین المللی برای طرفهای خارجی تردید و دودلی به وجود آورده و آنها در شرایط ارزیابی موقعیت بسر می برند.

آمارهای منتشر شده حاکی است، طی نیم قرن اخیر در ایران 23 میلیارد دلار در بخش معدن وصنایع معدنی سرمایه گذاری شده که این میزان سالانه حدود 15 میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد می کند.

ناصرنیا افزود: سرمایه گذاران داخلی از حضور در بخش معدن و صنایع معدنی استقبال کرده اند، اما امروز دستورالعمل ارزیابی فنی و مالی در دستور کار قرار گرفته که دفاتر استانی نظام مهندسی معدن برای شرکتها و اشخاص حقوقی این وظیفه را برعهده دارد.

وی یادآور شد: افزایش حقوق دولتی معادن به پیشرفت کار در این بخش آسیب می زند و از سوی دیگر اعمال عوارض صادراتی برای سنگ آهن امروز مطرح است.

شمار معادن فعال کشور بالغ بر پنج هزار و 400 معدن اعلام شده که سالانه حدود 400 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می شود.

میزان ذخایر اکتشافی معدنی کشور 57 میلیارد تن ذکر شده که از این رقم حدود 37 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است.

ناصرنیا با بیان اینکه در دولت یازدهم سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو ) نقش تشویق کننده برای جلب و جذب سرمایه گذاران خارجی داشته، گفت: تاکنون از رفت و آمدهای صورت گرفته نتیجه قطعی حاصل نشده، اما موجبات امیدواری را فراهم ساخته است.

وی حل مذاکرات 1+5 را موضوع مهم برای حضور سرمایه گذاران خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی دانست و گفت: حل و فصل مسایل کلان کشور بسترساز تحول جدی در این بخش خواهد شد.

بخش معدن و صنایع معدنی سهم بیش از 32 درصدی در صادرات غیرنفتی کشور را دارد، اما سهم معدن در تولید ناخالص داخلی یک درصد و با صنایع معدنی در مجموع پنج درصد اعلام شده است.

قانون نظام مهندسی معدن ایران در 25 بهمن 1379 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و آئین نامه اجرایی آن در 29 خرداد 1381 از تصویب هیات وزیران گذشت.

امروز حدود 30 هزار نفر مهندس در این سازمان عضویت دارند که هشت هزار نفر از آنها بانوان هستند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۹
کد مطلب: 9037
 
مرجع : ايرنا