گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور:
۱۴۰۰ معدن سنگ تزیینی در کشور فعال هستند
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور گفت: در حال حاضر دو هزار معدن سنگ تزیینی در کشور وجود دارد که از این تعداد هزار و 400 معدن فعال است.
به گزارش ماین نیوز، اسدالله کشاورزی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه سنگ، معدن و صنایع وابسته در شهر نیمور محلات اظهار داشت: بازار سنگ در دنیا بازاری تنوع پسند است، چرا که یک محصول طی چند سال عرضه کنار زده می‌شود و محصول دیگری جایگزین آن می‌شود.

وی تصریح کرد: در سنوات گذشته عملکرد کشور در حوزه سنگ گرانیت بسیار مطلوب بوده است، ایران در تنوع سنگ تزیینی زبانزد دنیا است و در تمام نمایشگاه‌های خارج از کشور حضوری فعال داشته است.

مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور ادامه داد: در حال حاضر ذخایر سنگ‌های تزیینی کشور 2.4 میلیارد تن است که بخش اعظمی از آن در استان مرکزی قرار دارد

کشاورزی با بیان اینکه استان مرکزی را می‌توان در حوزه ذخایر و تنوع سنگ‌های تزیینی قطب سنگ ایران و قطب سنگ تراورتن جهان دانست، اظهار کرد: میزان استخراج سنگ تزیینی در سال گذشته 16.5 میلیون تن بوده است که در این زمینه رتبه سوم جهان را کسب کرده‌ایم.

وی بیان کرد: سنگ و معدن با مشکلات بسیاری مواجه است که در وزارت‌خانه استراتژی‌هایی در راستای توسعه این صنعت و رفع مشکلات آن اتخاذ شده است.

مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور گفت: حجم بالای ضایعات سنگ و دغدغه‌های محیط زیستی از مهم‌ترین نگرانی‌های ما در حوزه سنگ است که در راستای کاهش مشکلات زیست‌ محیطی دوره‌های آموزشی پیش‌بینی ‌شده که این دوره‌ها با همکاری با محیط زیست و نظام مهندسی برگزار می‌شود که در پی آن همیاران محیط زیست در مباحث زیست محیطی به معدن‌کاران کمک خواهند کرد.

کشاورزی ادامه داد: پهنه‌های اکتشافی گسترده‌ای را در حوزه معدن پیش‌بینی کرده‌ایم که در آینده نزدیک فراخوان آن در مناطقی که پتانسیل برداشت سنگ دارند، منتشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها برای هفت درصد از کل مصارف کشور در حوزه سنگ و معدن پروانه صادر می‌شود، اظهار کرد: اکتشافات ما بسیار ناقص است که به طور میانگین هنوز به عمق 50 متر نرسیده‌ایم و این در حالی است که در بسیاری از کشورها تا عمق دو هزار متر اکتشاف داشته‌اند.

مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور افزود: تاکنون پنج درصد از پتانسیل کشور در حوزه سنگ و معدن مورد استفاده قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: یکی از فاکتورهایی که می‌تواند در حوزه اقتصاد نقش داشته باشد بازرگانی کارشناسی شده است، یک بازرگان خوب نمی‌تواند یک تولید کننده خوب باشد، پس باید این دو را از هم تفکیک کرد تا بتوان فعالیت اقتصادی مفیدی داشته باشیم.

مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور تاکید کرد: باید روش‌های نوین بازاریابی از جمله تشکیل شرکت‌های تخصصی و مادر تخصصی و استاندارد سازی این صنعت مورد توجه قرار گیرد.

کشاورزی تصریح کرد: اولویت‌دادن به نوسازی ماشین ‌آلات در حوزه استخراج و فرآوری را باید جدی بگیریم، ما هنوز نتوانسته‌ایم سنگ استخراج شده را به درستی به دنیا صادر کنیم که این عدم مدیریت سبب شده نتوانیم سرمایه‌گذار خارجی را جذب کنیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری بیش از 500 میلیون دلار ارز به واحدهای فرآوری عرضه شده‌ است، ادامه داد: ما هم اکنون می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی بخش معدن را نیز احیا کنیم.

مدیرکل اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور اظهار داشت: در بخش سنگ باید به نحوی حرکت کنیم که به ازای هر تن سنگ 40 متر سنگ را فرآوری کرده باشیم.

شاورزی افزود: تشکل‌های مردمی و تقویت آنان می‌تواند در ارتباط بخش خصوصی با دولتی نقش مهمی را ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه ایمنی در معدن را باید جدی گرفت، خاطر نشان ساخت: تولید معادن سنگ در سال گذشته در مقایسه با سال 91 حدود 40 درصد کاهش داشته است.

در این مراسم هفتمین نمایشگاه سنگ، معدن و صنایع وابسته در شهر نیمور محلات گشایش یافت.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب: 14888