گروه صنایع معدنی فولاد
 
اکبری در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
سهم ۲۰ درصدی صادرات در فروش فولاد مبارکه طی نیمه نخست ۹۵
رونق دریافت سفارشات آبی از وزارت نیرو/مشکلی با سندیکا نداریم
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه گفت:
 
محمود اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ماین‌نیوز درباره وضعیت فروش فولاد مبارکه در 6 ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: در 6 ماه اول سال جاری حدود 3 میلیون و 4 هزار تن فروش و ثبت سفارش داشتیم که از این میزان حدود 740 هزار تن آن مربوط به بازار صادراتی و مابقی برای بازار‌های داخلی بود زیرا رویکرد ما در سال جاری بیشتر فروش محصول در بازار داخلی بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از سفارش‌های ما در 3 ماهه آخر سال 94، ثبت و بازار داخلی در انتهای سال گذشته کمی قفل ‌بود، به همین دلیل حمل محصولات ثبت شده در سال 94، در سال جاری اتفاق افتاد اما میزان فروش قرادادهای جدید در سال 95 برای بازارهای صادراتی 740 هزار تن است که درصد آن نسبت به کل فروش حدود 20 درصد است.

اکبری درباره ارزش میزان محصول فروخته شده در 6 ماهه اول سال جاری و مقایسه آن با 6 ماهه اول سال 94 تصریح کرد: بطور تقریبی از نظر عملکرد فروش برابر 6 ماهه اول سال 94 بودیم. البته به میزان 9 درصد در 6 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حوزه صادرات کاهش فروش داشتیم اما در بازار داخلی نزدیک به 45 درصد رشد فروش را شاهد بودیم. از دیدگاه ارزش نیز باید به این نکته اشاره داشت که قیمت‌های صادراتی در سال جاری نسبت به مدت مشابه رشد بسیار خوبی داشته‌ است. بطورکلی شاهد بهبود نسبی در وضعیت قیمت‌ها بوده‌ایم.

وی با اشاره به بهبود نسبی قیمت‌ها بیان کرد: پیش‌بینی من این است که قیمت‌ها خیلی از سطح فعلی افزایش نداشته باشند. در واقع می‌توان این‌گونه بیان کرد که افزایش قیمت‌ها محدود و کمتر از 10 درصد خواهد بود اما نباید فراموش کرد که همچنان قیمت‌های ما در بازارهای داخلی کمتر از قیمت‌های سال 90 و 91 است. در واقع تنها محصول استراتژی کشور که قیمتش به قیمت‌های سال 90 نرسیده محصولات فولادی است اما خوشبختانه نسبت به وضعیتی که در جهان حاکم است شرایط محصولات فولادی در کشور خوب و در کنار آن تقاضای مناسبی به ویژه در بخش لوله‌های انتقال سیالات در بازار وجود دارد، آن هم به این دلیل که پروژه‌های آبی در سال جدید شروع و شرکت‌های فعال در این حوزه با ظرفیت خوبی در حال کار هستند. بطوریکه فولاد مبارکه سفارش‌هایی از سوی وزرات نیرو در سال جاری داشته‌ و تحویل‌ها نیز به خوبی انجام شده‌ است. خوشبختانه در این بخش فولاد مبارکه عملکرد خوبی داشته‌ است.

اکبری افزود: در کنار موارد یادشده؛ در سال جاری حدود 28 درصد فروش برای لوله پروفیل فولادی بوده است. یعنی نسبت به سال گذشته در بخش لوله‌ پروفیل ساختمانی در 6 ماهه اول 750 هزار تن ثبت سفارش داشتیم که با رشدی بیش از 90 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بود.

وی همچنین با اشاره به این موضوع که فولاد مبارکه با سندیکای لوله و پروفیل چالشی ندارد، اظهار کرد: ما مشکلی با سندیکا نداریم. خوشبختانه در جلسات نیز حضور داریم زیرا سندیکا از مشتریان خوب فولاد مبارکه محسوب می‌شود و 120 شرکت در این سندیکا عضو هستند که به آنها فروش داریم.

اکبری در پاسخ به این سوال که آیا بازار جدید برای صادرات در اختیار فولاد مبارکه قرار گرفته‌ است؟ تصریح کرد: رویکرد صادراتی ما در سال جاری به دلیل طرح‌های توسعه‌ای که به تازگی راه‌اندازی شده‌اند، تغییر کرده و در بحث اسلب فعال‌تر شده‌ایم. سال گذشته فولاد مبارکه در صادرات اسلب نقش چندانی نداشت و بیشتر شرکت‌های زیرمجموعه در این زمینه فعال بودند اما رویکرد امسال صادرات اسلب است تا بتوانیم در شرکت‌های زیرمجموعه که در زمینه پوشش و گالوانیزه کار می‌کنند نیز فعالیت صادراتی داشته‌ باشیم زیرا ظرفیت نصب شده در واحدهای گالوانیزه 2 برابر نیاز کشور است.

وی درباره صادرات فولاد هرمزگان نیز بیان کرد: سال گذشته صادرات فولاد هرمزگان در حدود 252 هزار تن بود در نتیجه رشد امسال این شرکت نسبت به عدد ذکر شده رشد معناداری بوده‌ است زیرا نیاز اسلب در بازار داخلی با میزان تولید برابر نبوده و باید صادرات داشته باشند بطوریکه در حال حاضر با وجود رشد 1500 درصدی در صادرات، همچنان مقداری اسلب دپو دارند.

اکبری در پاسخ به این سوال که آیا این برنامه صادراتی برای سال آینده نیز ادامه می‌یابد، بیان کرد: صادرات در فولاد مبارکه یک استراتژی بوده و نمی‌توانیم از آن دست بکشیم زیرا تمام توسعه‌های فولاد مبارکه به پشتوانه صادرات این شرکت محقق شده‌ است. در واقع فولاد مبارکه جزو محدود شرکت‌هایی است که از طریق صادرات خود تسهیلات اروپایی با نرخ بهره پایین استفاده و موفق بوده‌ است.‌ بدون شک در حوزه اسلب صادرات ما بیشتر خواهد شد زیرا راه رسیدن به ظرفیت حداکثری فولاد مبارکه این است که بتواند بازارهای جدیدی را برای صادرات پیدا کنیم. در واقع باید به دنبال بازارهای جدید صادراتی بود بطوریکه سال گذشته شاهد صادرات به آفریقا برای اولین بار بودیم.

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع که ما به دنبال نقش آفرینی 45 تا 50 درصدی در تولید فولاد کشور برای افق 1404 هستیم، در نتیجه صادرات خود را حفظ کرده و از محل صادرات برای فاینانس اروپایی اقدام می‌کنیم زیرا با بهره بانک داخلی بازده سرمایه در صنعت فولاد مقرون به صرفه نیست.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب: 34444