گروه صنایع معدنی فولاد
 
معروفخانی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
رشد چشمگیر فروش، صادرات و سود فولاد هرمزگان در ۸ ماهه امسال
بهترین مکان برای توسعه صنعت فولاد، هرمزگان است
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: با توجه به موضوع کمبود آب به نظر بنده بهترین مکان برای توسعه صنعت فولاد، هرمزگان و در کنار آب است. به نظر من دولت باید ارائه مجوز در مراکز کشور را محدود کرده و بیشتر در استان هرمزگان این مجوزها صادر شود.
 
عطااله معروفخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز درباره وضعیت تولید و فروش این شرکت در 8 ماهه سال جاری توضیح داد: در حوزه انرژی قطعی برق 3 ماهه تابستان تمامی صنایع از جمله تولیدکنندگان فولاد را با مشکلاتی مواجه کرد. ما نیز مستثنی از این موضوع نبودیم و کاهش حدود 230 هزار تنی تولید را داشتیم اما با برنامه‌ریزی صورت گرفته، این آسیب را به حداقل رساندیم.

وی افزود: تعمیرات اساسی مجموعه بطورمعمول هر ساله در بهمن ماه انجام می‌شود اما به دلیل قطعی برق این موضوع را به تابستان منتقل کردیم و اولین بار بود که این تعمیرات توسط همکاران فولاد هرمزگان انجام شد. این موضوع هم اعتماد به نفس دوستان را افزایش داد و باعث می‌شود که در سال‌های بعد نیز این کار توسط همکاران در فولاد هرمزگان انجام شود. پیشتر این تعمیرات بطور معمول توسط فولاد مبارکه و با شرکت‌های خارج از فولاد هرمزگان قرارداد داشتند.

معروفخانی اضافه کرد: ما امسال با تلاش همکاران و نگاه ویژه‌ای که به منابع انسانی در 7 ماهه حضور بنده داشتیم، انگیزه تمامی دوستان افزایش یافته و خوشبختانه 8 ماهه امسال درآمد فروش ما 110 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت که خبر خوبی برای سهامداران ما است. همچنین سود خالص 8 ماهه نیز نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. از سوی دیگر رشد 17 درصدی صادرات را هم در این مدت محقق کردیم.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان افزود: در برنامه‌های توسعه‌ای نیز با توجه به اینکه اعتقاد داریم حیات هر بنگاه اقتصادی به طرح‌های توسعه‌ای آن بستگی دارد، برای اجرای این طرح‌ها تلاش کرده و برنامه‌های ویژه‌ای را مشخص کرده‌ایم و هر هفته در جلسات شورای معاونین، بحث اصلی توسعه را پیگیری می‌کنیم. ظرفیت اسمی ما 1.5 میلیون تن است اما با استفاده از ظرفیت بومی‌سازی و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های توسعه‌ای زیر سقفی در چند ماه اخیر ظرفیت تولید را به 1.7 میلیون تن رسانده‌ایم و این طرح‌ها در دست اقدام است که با اجرای آنها ظرفیت تولید تا 2.2 میلیون تن در ماه‌های آینده افزایش پیدا خواهد.

به گفته معروفخانی، برنامه طرح توسعه احداث یک واحد احیای مستقیم به ظرفیت 900 هزار تنی را در دست اقدام داریم و برنامه اخذ مجوز طرح توسعه ورق عریض 1.250 میلیون تنی رو به اتمام است. این برنامه‌ها در دستورکار قرار دارد و امیدواریم در کاهش گاز دولت تدبیری در نظر بگیرد که فشاری به صنایع وارد نشود. به ما اعلام شده که آماده باشیم و درباره کاهش گاز کتبا اعلام شده است اما هنوز اجرا نشده است اما ابلاغ کاهش 30 درصدی برای ما انجام شده است. البته امیدواریم با تدبیر دولت و وزارت نیرو و نفت در حوزه حاملان انرژی با کمترین آسیب مواجه شویم.

وی درباره کیفیت گندله ورودی به فولاد هرمزگان نیز گفت: اعتقاد بنده بر این است که براساس پیشنهاد کمیته فنی و معاونت بهره‌برداری، نوع گندله مشخص شود. معاونت خرید را ملزم کرده‌ایم که هر گندله‌ای که کمیته فنی و معاونت بهره‌برداری تائید می‌کنند خریداری کنند زیرا در گذشته برخی خریدهایی انجام می‌شد که معاونت فنی و بهره‌برداری نسبت به کیفیت آنها انتقادهایی داشتند. این موضوع را ابلاغ کرده‌ایم تا مشکلات احتمالی کاهش پیدا کند.

معروفخانی همچنین درباره ایجاد شرکت‌هایی در زیرمجموعه فولاد هرمزگان اظهار کرد: فولاد هرمزگان یکی از شرکت‌های فولادی مهم و یکی از زیرمجموعه‌های بزرگ گروه فولاد مبارکه است که با توجه به موقعیت بسیار خوبی که در بندرعباس در اختیار داریم، ظرفیت بیشتری برای توسعه موجود است و هرچقدر توسعه بیشتر باشد با توجه به صادرات محور بودن نتایج بهتری به همراه دارد. ما سه شرکت را در زیرمجموعه خود داشتیم. هونام، توکا و سنگ فولاد زیرمجموعه ما هستند. در هفت ماهه که مدیریت را در اختیار داشتم، تلاش بر تقویت این شرکت‌ها بود. البته غیر از آن، 30 درصد سهام شرکت ستاره سیمین را خریداری کردیم و بالاترین سهامدار آن شدیم و به نوعی به مجموعه ما اضافه شد که 270 هکتار زمین را در کنار آب در اختیار دارد و در کنار آن ریل، گاز و نیروگاه وجود دارد. البته برنامه ما این است که سهم خود را در این شرکت افزایش دهیم.

به گفته وی، با توجه به موضوع کمبود آب به نظر بنده بهترین مکان برای توسعه صنعت فولاد، هرمزگان و در کنار آب است. در این منطقه مشکلی برای تامین آب و صادرات نخواهیم داشت. مصرف داخلی ما محدود است و برنامه ما برای 1404 تولید 55 میلیون تن است و به این عدد خواهیم رسید و بیشتر از 20 میلیون تن در داخل کشور مصرف نخواهیم داشت و بخش عمده‌ای از محصولات باید صادر شوند که بهترین مکان برای آن هرمزگان خواهد بود. هزینه صادرات در این منطقه کم خواهد بود و می‌توان صادرات را از بندر شهید رجایی انجام داد. به نظر من دولت باید ارائه مجوز در مراکز کشور را محدود کرده و بیشتر در استان هرمزگان این مجوزها صادر شود.

وی همچنین درباره خرید صبا فولاد تصریح کرد: مذاکرات برای این کار در حد فولاد مبارکه در حال انجام است و همچنان نتیجه آن معلوم نیست.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی و علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب: 58899