گروه معادن مس
 
در چهارمین همایش فلزات غیرآهنی چه گذشت
گروه معادن >مس - چهارمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار با برگزاری 10 میزگرد تخصصی در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های صنایع غیرآهنی شامل مس، طلا و سرب و روی و آلومینیوم به کار خود پایان داد.
 
به گزارش ماین نیوز، چهارمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار با همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران طی روزهای 16 تا 18 اسفندماه با حضور وجیه‌ا... جعفری رئیس هیأت عامل ایمیدرو، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس، مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران، محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران و علیرضا بختیاری مدیر مسئول گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد و جمعی از فعالان صنایع معدنی کشور برگزار شد.

بر اساس این گزارش، وجیه‌الله جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو در این همایش در خصوص عملکرد شرکت مس گفت: با توجه به رویکردهای قابل تقدیر شرکت مس با تمام وجود از این شرکت حمایت خواهیم کرد.

جعفری خاطرنشان کرد: مس یکی از مواد معدنی است که بسیار تأثیرگذار است و در 9 ماهه نخست سال جاری 1/4 میلیارد دلار صادرات داشتیم و صادرات مس توانسته، در تأمین ارز و توسعه اقتصادی در استان‌های مختلف کمک شایانی کند.

کشف بزرگ‌ترین معدن مس در ایران بعد از انقلاب
دکتر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس در مراسم افتتاحیه این همایش از کشف بزرگ‌ترین معدن مس در سریدون کرمان به همت متخصصان داخلی و ثبت رکوردهای تازه در حوزه تولید و فروش تا پایان سال خبر داد.

وی با بیان اینکه در 5 سال آینده جزو شرکت‌های برتر دنیا در تولید مس خواهیم بود، گفت: 99 درصد بنگاه‌های دنیا در سال 2021 در بخش مس سودده بوده‌اند که این نکته بسیار حائز اهمیت در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش مس است.

آموزش و تربیت نیروی انسانی مهم‌ترین رکن، برای رسیدن به پیشرفت در آینده است
بر اساس این گزارش، در نخستین روز همایش میزگرد تخصصی بررسی استراتژی کلان کشور در معادن و صنایع معدنی با محوریت بررسی برنامه‌های توسعه‌ای زیرساخت‌های متناسب مورد نیاز حمل‌ونقل، آب، نیرو و اهمیت بازار صادراتی برای توسعه صنایع معدنی و لزوم تغییر استراتژی و تسهیلات، استراتژی دولت و مجلس در مواجهه با معادن با حضور وجیها... جعفری رییس هیأت عامل ایمیدرو، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس، مصطفی مؤذن‌زاده، محسن جلال‌پور، محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران و مهدی کرباسیان برگزار شد. حاضران در این میزگرد به‌اتفاق نظر آموزش و تربیت نیروی انسانی را مهم‌ترین رکن برای رسیدن به پیشرفت در آینده دانستند.

ارتقای سطح آموزش و مدیریت دانش مس ایران
همچنین در دومین روز از چهارمین همایش فلزات غیر آهنی ایران، پنل تخصصی آموزش، ارتقای علمی و مدیریت دانش با حضور اساتید و چهره‌های برتر حوزه آموزش صورت گرفت که پریا پارسایی سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت مس به تشریح اقدامات شرکت مس در حوزه آموزش پرداخت.

وی گفت: توسعه دانش حرفه‌ای در علم آموزش بزرگسالان و حرکت روزافزون به‌سوی تخصصی‌شدن حرفه آموزش و بهسازی، سرعت تغییرات محیطی و لزوم استفاده بهینه از ظرفیت‌های کارکنان، همگامی و انطباق سریع کارکنان سازمان‌ها با تغییرات و فناوری‌ها سبب شکل‌گیری پارادایم‌های جدیدی در حوزه آموزش و یادگیری شده و به‌عبارت‌دیگر تغییر پارادایم را رقم زده است.

رشد بیش از 180 درصدی اکتشافات سطحی در کشور
در ادامه دومین روز همایش با حضور مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت مس و اساتید دانشگاه‌های کلاوستهال آلمان و بریتیش کلمبیا کانادا، پنل تخصصی اکتشافات مس با عنوان «از پهنه‌های اکتشافی تا معدن (مروری بر روند اکتشافات و چالش‌های فرارو)» برگزار شد. شهریار متوکل مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت مس از ارتقای جایگاه کشور در ذخایر دنیا در آینده نزدیک خبر داد.

وی گفت: ما در این حوزه توانسته‌ایم به رشد بیش از 180 درصدی اکتشافات سطحی و ثبت رکورد بالاترین میزان مطالعات در 8 سال اخیر دست یابیم و این نشان از عملکرد موفق تیم جوان اکتشافات مس است.

راه‌اندازی سامانه هوشمند پایش آنلاین در مس سرچشمه
همچنین در دومین روز، میزگرد تخصصی معدنکاری پایدار با حضور مدیران امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه برگزار شد که محمد محمودی مؤمن‌آبادی مدیر امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه با اعلام اینکه در معدن مس سرچشمه بعد از 14 ماه برنامه مدون برنامه هوشمندسازی طراحی شده، گفت: 2 سامانه هوشمندسازی معدن ساخته شده و برای اولین بار در کشور پایش آنلاین در معدن سرچشمه در شهریورماه سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

توسعه پایدار در صنعت مس ایران
در ادامه سومین میزگرد تخصصی با عنوان توسعه، اشتغال و رونق تولید برگزار شد و در این پنل بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس به بررسی توسعه پایدار صنعت مس ایران، انتخاب ظرفیت بهینه واحدهای فرآوری و ذوب پرداخت.
وی افزود: امسال با انجام عملیات اکتشافی که در شرکت ملی صنایع مس ایران انجام شده است بالغ بر 130 هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفته است.

تدوین برنامه جامعه سلامت شغلی
مجاهده سلمانی ندوشن متخصص طب کار شرکت ملی صنایع مس ایران در سومین روز همایش در میزگرد بهداشت، سلامت کارکنان و ایمنی محیط کار، سلامت شغلی را حفظ و ارتقای بالاتربن درجه رفاه جسمی، روانی و اجتماعی برای تمامی شاغلین دانست.

وی گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران با تدوین برنامه جامعه سلامت شغلی، پوشش معاینات را به صد درصد رسانده است و نسبت به تهیه و طراحی شناسنامه شغلی بر اساس سلامت اقدام کرده است.

صنعت مس از صنایع راهبردی و نیازمند زنجیره تأمین با ثبات است
محمدصابر شاهنوش مدیرعامل شرکت خدمات بازرگانی معادن و فلزات غیرآهنی در سومین روز این همایش در خصوص نقش بومی‌سازی در زنجیره صنعت مس در میزگرد تخصصی جایگاه اقتصاد مقاومتی در عملکرد سازمان‌ها و اثرات بومی‌سازی در اقتصاد کشور، سخن گفت.

وی افزود: در صورت تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور صنایع راهبردی از جمله صنعت مس که بیشترین اثر را بر زندگی مردم دارند، از آن متأثر خواهند شد و زنجیره‌های تأمینی از فرایندهای مختلف تولید تا صادرات را به صورت حلقه‌وار به هم متصل کرده و باعث یکپارچه‌سازی فرایندهای تولید تا صادرات به صورت بلندمدت می‌شود.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت مس:
به‌رغم شیوع کرونا، تولید مس پایین نیامد


با زحمات یکپارچه‌ای که انجام شد، به‌رغم شیوع کرونا نه تنها تولید مس پایین نیامد بلکه مس در سال 1400 وضعیت بهتری در تولید داشت چراکه ما در منابع انسانی اقدامات چشمگیری در کنترل کرونا انجام دادیم و توانستیم در این زمینه عملکرد قابل قبولی را ثبت کنیم.

 این مطلب را محراب احمدیان معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس در پنل تخصصی ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی، تحول فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی در حاشیه سومین روز از چهارمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار عنوان کرد.
وی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی که در اصل 44 خصوصی شدند با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و روند تغییرات در این شرکت‌ها پیچیده و زمانبر است گفت: شرکت مس یکی از شرکت‌های بزرگ کشور با توانایی‌های خاص خودش است و منابع انسانی این شرکت نیز با توجه به پراکندگی جغرافیایی، موضوعات و مسائل متفاوتی را دارد.

وی افزود: در شرکت مس دو سال است که برای پیدا کردن یک زبان مشترک تمرکز کردیم تا بعد از آن در اجرای سایر برنامه‌ها وارد عمل شویم.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس تصریح کرد: در ایران بنگاه اقتصادی به دلیل شرایط اقتصادی بیشتر به دنبال درآمدهای خود هستند و نگران هستند که با هزینه‌هایی که تحمیل می‌شود از درآمدهایشان غافل شوند.

وی تأکید کرد: اگر ما تصمیم درستی بگیریم باید آن را به‌صورت درست اجرا کنیم چرا که در حال حاضر ما در کشورمان تصمیمات درست بسیاری اتخاذ می‌کنیم اما اجرای درستی اتفاق نمی‌افتد. بنابراین ما از طریق رویکرد مالی آن را مورد بررسی قرار دادیم و بر اساس آن سود و زیان منابع انسانی را بر اساس شاخص‌های تعیین‌شده مورد لحاظ قرار دادیم.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت مس با بیان اینکه این شرکت در ایران نمونه دومی ندارد و با شرکت‌های خارجی هم قابل مقایسه نیست، گفت: ما داشبورد مدیریت منابع انسانی را در شرکت مس طراحی کردیم و مسیر پیشنهادی خودمان را در آن مشخص کردیم به‌گونه‌ای که در سال 1400 عملیات بهره‌وری در شرکت را سروسامان دادیم.
احمدیان اظهار کرد: حداقل 3 سال برهه زمانی در یک سازمان وجود دارد تا اتفاقات و برنامه‌های دیده شوند از این رو در اهداف کلان، جلب نظر ذینفعان مهم است و ما در شرکت مس ذینفعان متفاوتی داریم.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت مس با بیان اینکه ما در این شرکت روند جذب نیرو را متفاوت کردیم تصریح کرد: نیروها از طریق آزمون به‌صورت مستقیم وارد شرکت مس نمی‌شوند بلکه آن‌ها را در مکانی متفاوت و در یک دوره زمانی 5 سال و 3 ماه مورد آنالیز قرار می‌دهیم و سپس وارد شرکت می‌کنیم اما وجه تمایز ما در شرکت مس این است که افراد را رها نمی‌کنیم و هموار رویکرد کاری آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

احمدیان افزود: بزرگترین کار ما ایجاد کمیته منابع انسانی بود و از تصمیمات فردی به سمت تصمیمات گروه‌محوری تغییر رویه دادیم و همه افراد در این مجمع اعلام نظر می‌کنند و درنهایت همه افراد تابع نظر جمع هستند به‌گونه‌ای که بعضاً تصمیماتی اتخاذ شده است که برخلاف نظرم بوده اما از آن تبعیت کردم.

وی تأکید کرد: ما یک پراکندگی عجیبی در شرکت مس داریم به‌گونه‌ای که مس سرچشمه از دیگر مجتمع ها بزرگتر است و اصول خود را دارد و رویکردهای متفاوتی دارند و این روند برای ما مساله‌ساز شده است. از این رو امسال یک رویه کنترل آموزش را در دستور کار قرار دادیم و تلاش کردیم در کمیته آموزش اگر فردی را پذیرش می‌کنیم مزایا و امکانات وی را قبول کنیم.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت مس با بیان اینکه در کنار تصمیمات درستی که می‌گیریم پیاده‌سازی آن‌ها نیز مهم است گفت: ما در حوزه پیاده‌سازی مدلی نداشتیم اما سعی می‌کنیم این اتفاق رخ دهد و در این قضیه هم خیلی موفق شدیم از این رو با توجه به اینکه اهداف کلان را به‌خوبی برای نیروها تبیین نکرده بودیم در این حیطه وارد عمل شدیم.

احمدیان اظهار کرد: در سیاستگذاری یکی از اتفاقات مهمی که انجام دادیم و هیأت مدیره شرکت نیز از آن حمایت کرد بحث تعیین 15 دانشگاه برتر را از وزارت علوم گرفتیم و مقرر شد هرکس در این دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی نمره 16 به بالا داشته باشد بدون آزمون و با یک شناخت پستی جذب شود.

وی افزود: در شرکت ملی مس به سمتی می‌رویم که افراد تحصیل‌کرده در دانشگاه های معتبر که نمره 16 به بالا دارند را در مجتمع‌هایی که داریم به کار بگیریم و این رویکرد از نظر ما قابل قبول است.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس تصریح کرد: پروژه‌های مختلفی در معاونت توسعه سرمایه انسانی وجود داشت اما تمرکز در آن‌ها وجود نداشت از این رو در کمیته منابع انسانی و آموزشی آن‌ها را به‌صورت الکترونیک مورد بررسی قرار دادیم.

احمدیان خاطرنشان کرد: یکی از پروژه‌های مهم ما بحث شایستگی است از این رو ما دست مدیران را باز گذاشتیم و مقرر کردیم برای مثال برای یک پست 5 نفر را معرفی کنند و درنهایت یکی را انتخاب کنند.

معاون توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه بحث تعالی سازمانی را به شدت در شرکت در حال پیگیری هستیم گفت: این طرح را تنها روی کاغذ قبول ندارم و معتقدم باید این رویکرد اجرایی شود.

وی افزود: موضوع جانشین پروری بسیار مهم است و تأکید کردیم برای یک پست حتی حاضر هستیم دو حقوق بدهیم تا فرآیند جانشینی انجام شود چرا که معتقدم، نمی‌شود با رفتن یک مدیر سریعاً فرد دیگری را جایگزین وی کرد.

وی تصریح کرد: نظام‌مند ساختن پیمانکاران از دیگر موارد مهمی است که برای ما اهمیت دارد چرا که یکی از بزرگترین معضل‌هایی که در شرکت‌هایی مثل ما وجود دارند رهاسازی پیمانکاران است از این رو ما در امور قراردادها در حال آنالیز نیروی انسانی آن‌ها هستیم و درخواست کردیم این شرکت‌ها مدل نیروی انسانی خود را به ما ارائه دهند.

احمدیان خاطرنشان کرد: پیمانکاران ما اگر نظام‌مند شوند حقوقشان به شرکت مس نزدیک‌تر می‌شود اما همسان نمی شود، از این رو شرکت مس روند آنالیز پیمانکاران خود را آغاز کرده است.

وی تأکید کرد: بحث تبدیل وضعیت‌ها در شرکت مس از سوی دانشگاه شریف انجام می‌شود و کسی که وارد مس می‌شود تقریباً آنالیز شده است.

معاونت توسعه سرمایه انسانی و سیستم‌های شرکت ملی صنایع مس گفت: کاری که ما شروع کردیم قطعاً رویکرد مهمی است و اگر مدیران حمایت کنند اتفاقات خوبی در مس رخ خواهد داد.

متخصص طب کار شرکت مس اعلام کرد
تدوین برنامه جامع سلامت شغلی در شرکت مس


متخصص طب کار شرکت ملی صنایع مس ایران از تدوین برنامه جامع سلامت شغلی در شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد.
تدوین برنامه جامع سلامت شغلی در شرکت مس

 مجاهده سلمانی ندوشن متخصص طب کار شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این مطلب در سومین روز از چهارمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار، در میزگرد بهداشت، سلامت کارکنان و ایمنی محیط کار، سلامت شغلی را حفظ و ارتقای بالاتربن درجه رفاه جسمی، روانی و اجتماعی برای تمامی شاغلین دانست.

وی گفت: در این برنامه اقداماتی از قبیل، انجام معاینات سلامت شغلی، اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور محیط کار، اجرای JHA در مجتمع‌ها، کمیسیون پزشکی، نظارت بر معاینات پیمانکاران صورت گرفته و پوشش معاینات را به صد درصد رسانده است.

سلمانی ندوشن افزود: با توجه به آمارهای جهانی، گروه هدف ما از کل دنیا 45 درصد جمعیت نیروی کار جهان است و 58 درصد افراد بالای 10 سال شاغل محسوب می‌شوند بنابراین با جمعیت قابل توجهی از دنیا مواجه هستیم.

وی آمار مرگ در جهانی بر اثر حوادث شغلی را 7 هزار و 500 نفر شاغل اعلام کرد و گفت: 5 تا 7 درصد این آمار مربوط به کار است و مابقی در خصوص ایمنی شغلی است.

وی بیشترین درصد از نظر شیوع بیماری‌های شغلی را در بخش بیماری‌های قلبی عروقی با 31 درصد اعلام کرد و افزود: سرطان‌های شغلی و بیماری‌های مرتبط به کار از دیگر عوامل مرگ‌ومیر در شاغلین است؛ در هر 14 ثانیه یک نفر براثر بیماری شغلی در جهان جان خود را از دست می‌دهد.

سلمانی، گفت: سلامت کار جزو جدایی‌ناپذیر جامعه است و در صورت رعایت ایمنی کار نه تنها هزینه‌های بیماری شغلی کاهش می‌باید بلکه رضایت شغلی فرد را در کل جامعه فراهم کرده و افزایش بهره‌وری را نیز در بر خواهد داشت.

وی افزود: 374 میلیون حادثه منجر به فوت نمی‌شود اما نقص عضو جدی را در بر خواهد داشت بنابراین سلامت شغلی می‌تواند تأثیر ویژه در جلوگیری از دست دادن نیروی کار مفید داشته باشد.

متخصص طب کار شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه با اعلام اینکه امریکا 12 درصد GDP خود را صرف هزینه‌های بیماری شغلی کارکنان خود می‌کند، اظهار داشت: خیلی از الزامات قانونی در کشور وجود دارد و هدف اصلی ما حرکت به سمت سلامت شغلی بدون الزامات قانونی است.

وی گفت: در این راستا در شرکت مس با تدوین برنامه جامعه سلامت شغلی اقداماتی از قبیل، انجام معاینات سلامت شغلی، اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور محیط کار، اجرای JHA در مجتمع‌ها، کمیسیون پزشکی و نظارت بر معاینات پیمانکاران، پوشش معاینات را به صد درصد رسانده است، همچنین در دوران کرونا نیز غربالگری کارکنان در حال انجام است و وضعیت مجتمع را برای رسیدن به نقطه ایده‌آل بررسی می‌کنیم.

وی تهیه و طراحی شناسنامه شغلی بر اساس سلامت شغلی را از مهم‌ترین اقدامات شرکت مس دانست و گفت: دسته‌بندی مشاغل، تدوین پروتکل‌‌های معاینات بدو استخدام، معاینات دوره‌ای برای هر رسته شغلی، تدوین استانداردهای مورد نیاز برای ارائه خدمات سلامت شغلی و پیگیری بیماری‌ها در شرایط شغلی در چهارچوب‌های حوزه سلامت و ایمنی کار در قالب شناسنامه شغلی صورت گرفته است.

گفتنی است در این میزگرد، مصطفی زیدآبادی مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست مجتمع مس سرچشمه و مرتضی حاجی احمدی مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست مجتمع مس سونگون در خصوص اهمیت و جایگاه سلامت شغلی به سخنرانی پرداختند.

ساده‌سازی فرایندهای تصمیم گیری درخصوص توسعه

جمعی از مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران رویکردهای این شرکت را در پنل تخصصی توسعه، اشتغال و رونق تولید تشریح و بر ایجاد بستر توسعه و ساده‌سازی فرایندهای تصمیم گیری درخصوص توسعه تاکید کردند.
ساده‌سازی فرایندهای تصمیم گیری درخصوص توسعه

 پنل تخصصی توسعه، اشتغال و رونق تولید در دومین روز از چهارمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنایع فلزات غیر آهنی ایران و فناوری های وابسته با نگاه به تولید بازار با حضور بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران، حسن محمودی معاون توسعه مجتمع مس شهر بابک، حسین ثقفی معاون توسعه مجتمع سونگون، شهرام سعید مدیر دفتر مدیریت پروژه شرکت مس و یوسف جزء پیری مجری طرح اسیدفسفریک برگزار شد.

حسین ثقفی معاون توسعه مجتمع مس سونگون در این پنل تخصصی اظهار کرد: برای توسعه بهترین چیزی که لازم داریم بستر توسعه است و تا این بستر فراهم نشود ما نمی‌توانیم خودمان را با هیچ کجای دنیا مقایسه کنیم و شجاعت تصمیم‌گیری به وجود نمی‌آید.

وی تصریح کرد: به نظر من بیشترین صدمه‌ای که به اقتصاد ما وارد می‌شود به دلیل عدم تصمیم‌گیری‌های به موقع است، چرا که ما کشور تورمی هستیم و تورم در کشور ما نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دارد و هرگونه تاخیر و عدم تصمیم‌گیری موجب خسارت بسیار زیادی می‌شود و ما باید این رویه را اصلاح کنیم.

در ادامه این پنل حسن محمودی معاون توسعه شهر بابک خاطرنشان کرد: فرصت‌سوزی و ترس از تصمیم‌گیری و اشتباه سبب ضربه شدید به چارچوب اصلی کارهای توسعه می‌شود و این رویه بدون شک هر چه سریعتر باید اصلاح شود.

شهرام سعید مدیر دفتر مدیریت پروژه شرکت مس در ادامه پنل تخصصی توسعه، اشتغال و رونق تولید با بیان اینکه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس بر موضوع توسعه تاکید بسیار زیادی دارند تاکید کرد: مدیری اگر تصمیم می‌گیرد نگران این است که باید تبعات تصمیم‌گیری را نیز برعهده بگیرد.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر پیچیدگی فرآیندها در شرکت ملی مس ایران بسیار زیاد شده است و با این ساختار و فرآیند دستیابی به اهدف توسعه‌ای شرکت سخت است و برای پیشبرد سریعتر طرح های توسعه باید فرآیندها اصلاح شود و باید گردش‌های بیهوده حذف شود.

سعید گفت: ما کیس‌های مختلفی داریم که مطالعات آنها انجام شده است و بحث فنی و اقتصادی آنها انجام شده اما قراردادهای آنها به دلایل پیچیده بودن ساختارها امضا نشده و فرصت‌ها در حال از دست رفتن است و ما امیدواریم با توجه به وجهه بین‌المللی شرکت مس در بحث توسعه نیز ما مشکلات را حل کنیم.

در ادامه این پنل یوسف جزء پیری مجری طرح اسیدفسفریک با بیان اینکه شاید یکی از دلایلی که سبب شده ما در حوزه توسعه نتوانیم در کشور درست عمل کنیم عدم وجود راهبرد و تغییرات مدیریت‌های پی در پی است.

وی افزود: من اجرای توسعه را بر مبنای اجرای پروژه‌ها می‌دانم و فعالیت در پروژه‌های توسعه مثل خط مقدم است و از اهمیت بسیاری برخوردار است و حمایت مدیریت باید از این بخش وجود داشته باشد.

پیری با بیان اینکه شرکت ملی مس در بین شرکت‌ها هوشمندترین تصمیمات را اتخاذ کرده و یک چرخه محیط زیستی را به درستی ایجاده کرده و تولید اسید فسفریک در دستور کار ما قرار گرفت که این روند اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که این طرح در تامین خوراک دام و امنیت غذایی تاثیر بسزایی دارد.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم حرکت شروع شده در شرکت ملی مس ادامه دار باشد و ما شاهد تحقق ایجاد برکت در کشور باشیم.

در پنل تخصصی آموزش، ارتقای علمی و مدیریت دانش صورت گرفت؛
تشریح اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه ارتقای سطح آموزش و مدیریت دانش


پریا پارسایی سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت مس در پنل تخصصی آموزش، ارتقای علمی و مدیریت دانش در دومین روز از چهارمین همایش و نمایشگاه چشم انداز از صنایع فلزات غیر آهنی ایران به تشریح اقدامات شرکت مس در حوزه آموزش پرداخت.

تشریح اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه ارتقای سطح آموزش و مدیریت دانش

 پارسایی در این پنل گفت: توسعه دانش حرفه ای در علم آموزش بزرگسالان و حرکت روز افزون به سوی تخصصی شدن حرفه آموزش و بهسازی، سرعت تغییرات محیطی و لزوم استفاده بهینه از ظرفیت‌های کارکنان، همگامی و انطباق سریع کارکنان سازمان ها با تغییرات و فناوری ها سبب شکل گیری پارادایم های جدیدی در حوزه آموزش و یادگیری و به عبارت دیگر تغییر پارادایم را رقم زده است.

وی افزود: با عنایت به این موضوع، حرکت از نگرش سنتی به آموزش به معنای مدیریت و مالکیت کلاس درس را به نگرش نوین با نام مدیریت شایستگی ( حاکمیت یادگیری) و توسعه استعدادها نه به عنوان یک گزینه مطلوب بلکه به عنوان یک ضرروت گریز ناپذیر، ناگزیر نموده است.

به گفته سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس گذار و انتظار برای پیشرفت امور و بهبود کیفیت فرآیند ارائه خدمات یادگیری در امور آموزش و تجهیز نیروی انسانی بدون تفکر جدید، مدل‌های جدید، رویکرد جدید، ابزارها و مکانیزم های جدید امکان پذیر نیست، بنابراین امور آموزش شرکت ملی صنایع مس ایران - مجتمع مس سرچشمه در این راستای اقدامات و برنامه‌های خود در سال 1400 را تدوین نمود.

پارسایی تصریح کرد: چشم‌اندازی که در حوزه یادگیری و توسعه در افق 1403 برای امور آموزش متصور شده است برند و مرجع تخصصی توسعه شایستگی در استخراج و فرآوری مواد معدنی در خاورمیانه می باشد.

وی افزود: در این راستا و با رویکرد پارادایمی که آن را مطرح کردم نزدیک به 68 پروژه در امور آموزش تعریف شد که 33 پروژه و 35 تکلبف برای واحد های مختلف امور تعریف گردید.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس ادامه داد: اما این گذار و انتظار برای پیشرفت امور و بهبود کیفیت فرآیند ارائه خدمات یادگیری در امور آموزش و تجهیز نیروی انسانی بدون تفکر جدید، مدلهای جدید، رویکرد جدید، ابزارها و مکانیزم های جدید امکانپذیر نیست. یکی از رویکردهای جدید در امور آموزش کنترل پروژه ها و اقدامات امور در قالب نظام ارزشیابی اقدامات و نتایج مرتبط با مدیریت شایستگی و توسعه کارکنان است. برای کنترل پروژه‌ها و اینکه این پروژه‌ها به صورت بهره‌ور انجام شوند داشبورد مدیریتی کنترل پروژه را طراحی کردیم و برای کنترل وظایف جاری سازمان از نرم‌افزار تسکلو استفاده نمودیم.که بر اساس روش کانبان طراحی شده است.

پارسایی خاطرنشان کرد: که برای کنترل و مانیتورینگ فرآیندهای آموزش بانک شاخص های آموزش تدوین گردید و اقدام به طراحی داشبورد مدیریتی مانیتورینگ آموزش نموده ایم.

وی با بیان اینکه اقدامات و فعالیت‌هایی آموزش در سه حوزه ساختارسازی، قانون گذاری و فرهنگ سازی تعریف شد، تاکید کرد: در حوزه ساختارسازی بازبینی ساختار مدیریت شایستگی و‌ توسعه و جاری سازی آن، راه‌اندازی کمیته تحول یادگیری،راه‌اندازی کمیته های خبرگی و تدوین محتوا، استقرار باشگاه مدرسان داخلی و استقرار نظام مربیگری عملیاتی شد.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس گفت: تدوین نقشه راه مدیریت شایستگی کارکنان در افق 1403، آینده‌پژوهی صنعت مس و تعیین نیازهای آموزشی آتی، اجرای برنامه‌های توسعه‌ای مرتبط با مدل شایستگی برای کارکنان امور آموزش و‌ تدوین و نصب تابلوی اهداف یادگیری جزء کارهایی بود که در حوزه استراتژی انجام شد.

پارسایی اظهار کرد: در حوزه نیازسنجی به‌روزآوری مدل شایستگی و در نهایت تدوین سند صلاحیت شایستگی کارکنان در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در حوزه طراحی و برنامه‌ریزی در واقع همکاران ما علاوه بر اینکه دوره‌های پرتکرار سازمان را طراحی مجدد کردند و تولید محتوا برای آنها انجام دادند در بحث شناسایی و برگزاری مسابقات کاریکاتوری مرتبط با مسائل و موضوعات رفتاری و تهیه اطلس مصادیق نیز فعالیت کردند.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس تصریح کرد: در حوزه اجرای آموزش نیز فعالیت مهمی در بحث ساختارسازی صورت گرفته است که طراحی مکانیزم سکوی تجارب یادگیری LEP ویژه مهارتهای فنی و تخصصی یکی از آنها محسوب می شود.

پارسایی خاطرنشان کرد: اجرای یک مرحله مسابقات مهارت در سطح مجتمع سرچشمه و استقرار نظام محک‌زنی توانمندی‌ها، طراحی و پیاده‌سازی راهبردهای بازخوراند اطلاعاتی از دیگر برنامه‌های اجرایی حوزه آموزش بوده است.

وی تاکید کرد: در حوزه ارزشیابی و پایش، پیاده‌سازی نظام ارزشیابی اقدامات و نتایج مرتبط با مدیریت شایستگی و توسعه کارکنان، مستندسازی نرخ بازگشت انتظارات ذینفعان، مستندسازی گزارش نرخ بازگشت سرمایه‌های برنامه‌های تخصصی و فنی ، برنامه‌ریزی جهت اخذ گواهینامه استاندارد ایزوی 10015 ویرایش جدید و اجرای دو مرحله شبیه‌سازی در راستای شرکت در جایزه ملی تعالی آموزش جزء برنامه‌های ما بوده است.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس گفت: در حوزه مدیریت دانش حدود 12 الی 13 پروژه تعریف شد و تکنیک‌های مختلفی در این حوزه در مجتمع مس سرچشمه در حال اجرا است و اهم فعالیت‌هایی که امسال انجام شد شامل ارزیابی بلوغ سطح مدیریت دانش، تدوین ارکان جهت‌ساز و برنامه‌عملیاتی مدیریت دانش، توانمندسازی و ارتقاء سطح فرهنگ دانش‌محور، طراحی و تدوین نقشه‌دانش سازمانی در پایلوت منتخب، تعیین ارتباط مدیریت دانش با سایر فرآیندهای منتخب اجرای نمودن تکنیک‌های مختلف مدیریت دانش ازجمله تکنیک کافه دانش و داستان سرایی بود.

وی افزود: در حوزه توسعه شایستگی کارکنان طرح شناسایی و توسعه استعدادها، بهبود نظام جانشین‌پروری، طراحی دوره‌های MBA و DBAبرای مدیران ارشد سازمان، ارزیابی سبک رهبری مدیران مجتمع سرچشمه را اجرایی شد.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس با اشاره به طرح استعدادیابی تصریح کرد: هدف از این طرح در مجتمع مس سرچشمه در واقع تضمین عرضه مطلوبی از استعدادها به منظور انطباق افراد مناسب با مشاغل مناسب در زمان مناسب بر مبنای اهداف استراتژیک سازمان است. جامعه هدف این طرح کارکنان و پرسنل شرکت ملی صنایع مس ایران - مجتمع مس سرچشمه و کلیه شرکت‌های تابعه که با شرکت مس کار می‌کنند است و در فاز اول این طرح ابتدای اطلاع رسانی و آشنایی باطرح از طریق تبلیغات گسترده و همچنین با استقرار حدود 50 کانتر اطلاع رسانی توزیع و جمع آوری فرم ها ی خوداظهاری انجام شد

پارسایی خاطرنشان کرد: در این طرح حدود 3 هزار فرم خوداظهاری در حوزه مختلف علمی و مهارتی جمع‌آوری شد و براساس آن قرار است استعدادهای حوزه علمی و مهارتی شناسایی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر خودارزیابی‌ها درباره این طرح انجام شده است و اطلاعات به مرحله استعلام رفته است و مرحله بعد تشکیل کمیته‌های تخصصی است که افراد بااستعداد و مستعد را شناسایی کنیم و در بانک استعدادهای شرکت مس قرار دهیم.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس گفت: از دیگر طرحهای اجرا شده در آموزش نظام جانشین پروری شرکت مس است و هدف در این طرح فراهم کردن فرصت های شغلی برای کارکنان با استعداد در رده های مدیریتی، شناسایی نیازهای جایگزینی بعنوان ابزاری برای توسعه و آموزش افراد،آمادگی برای از دست دادن ناگهانی افراد در سطوح کلیدی به هر دلیل، افزایش دادن خزانه استعدادها از کارکنان قابل ارتقا است.

به گفته پارسایی، در این طرح افراد را به چهارگروه تقسیم کنیم، گروه اول کسانی هستند که بالقوه قابلیت رشد و ارتقا دارند، گروه دوم کسانی هستند که پتانسل ارتقا را در حال حاضر ندارند ولی قابلیت‌شان در شغل فعلی‌شان بالاتر است و ما می‌توانیم این افراد را برای کارآیی بیشتر آماده کنیم.

وی اظهار کرد: گروه سوم در واقع کسانی هستند که در شغل فعلی خودشان کارآمد هستند و می توانند به عنوان مربی در آموزش کار کنند و دسته آخر کسانی هستند که در شغل فعلی‌شان شایستگی‌های لازم را ندارند و امور آموزش به آنها کمک می‌کند تا مهارتشان بهتر شود.

پارسایی درباره نظام جانشین پروری شرکت مس تصریح کرد: در حال حاضر در مجتمع مس سرچشمه بیش از 500 نفر از روسا و سرپرستان وارد کانون ارزیابی شدند و در مدل شایستگی که برایشان تعیین شده است این افراد هم از نظر شایستگی های مدیریتی و هم از لحاظ رفتارشناسی ارزیابی شدند و اسامی آنها در داشبورد مدیریتی جانشین پروری ثبت شده است و به عنوان ابزاری برای انتخاب فرد شایسته در اختیار مدیریت ارشد مجمتمع مس سرچشمه قرار دارد.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه سخت‌افزاری ساخت و استقرار شبیه‌ساز جوشکاری و‌ موارد دیگر ایجاد شده است و در بحث نرم‌افزارهای آموزشی توسعه نرم‌‌افزار مدیریت آموزش و اپلیکیشن آموزش و موارد دیگر را داشتیم.

پارسایی با اشاره به اینکه تمامی دستورالعمل‌های حوزه آموزش به روزرسانی شده است تاکید کرد: در حوزه فرهنگ‌سازی و یادگیری راه‌اندازی ایستگاه یادگیری در سطح مجتمع، راه‌اندازی تلفن گویا آموزش، تدوین کتابچه‌های راهنمای عملیاتی، برگزاری وبینارهای تخصصی توسط دانشگاه‌های برتر دنیا از جمله دانشگاه استرالیا و طرح مسابقات کتابخوانی برای کل کارمندان شرکت صنایع ملی مس جزء برنامه های آموزش بوده است.

وی گفت: در بحث مسئولیت‌های اجتماعی سازماندهی خدمات آموزشی و روانشناختی به خانواده کارکنان در قالب طرح خانه آرام، حمایت از موسسه مکتب و اجرای طرح هر خانه یک توانمند از برنامه‌های امور در سال جاری است.

وی با اشاره به نصب سنبل آموزش در محوطه شرکت اظهار کرد: اگر کسی یکسال پیش به امور آموزش مس سرچشمه آمده باشد دوباره به آموزش مراجعه کند تغییر بسیار عمدی را در فضا و امکانات آموزش مشاهد خواهد کرد.

پارسایی تصریح کرد: ایجاد کافی شاپ برای مراجعه کنندگان، بازسازی کلاس‌ها براساس روانشناسی محیطی، ساخت کافه کتاب و به روزرسانی تجهیزات سالن کنفرانس از دیگر اقدامات در حوزه آموزش بوده است

وی خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه سخت‌افزاری ساخت و استقرار شبیه‌ساز جوشکاری و‌ موارد دیگر ایجاد شده است و در بحث نرم‌افزارهای آموزشی توسعه نرم‌‌افزار مدیریت آموزش و اپلیکیشن آموزش و موارد دیگر را داشتیم.

پارسایی با اشاره به اینکه تمامی دستورالعمل‌های حوزه آموزش به روزرسانی شده است تاکید کرد: در حوزه فرهنگ‌سازی و یادگیری راه‌اندازی ایستگاه یادگیری در سطح مجتمع، راه‌اندازی تلفن گویا آموزش، تدوین کتابچه‌های راهنمای عملیاتی، برگزاری وبینارهای تخصصی توسط دانشگاه‌های برتر دنیا از جمله دانشگاه استرالیا و طرح مسابقات کتابخوانی برای کل کارمندان شرکت صنایع ملی مس جزء برنامه های ما بوده است.

وی گفت: در بحث مسئولیت‌های اجتماعی سازماندهی خدمات آموزشی و روانشناختی به خانواده کارکنان در قالب طرح خانه آرام، حمایت از موسسه مکتب و اجرای طرح هر خانه یک توانمند از برنامه‌های ما بوده است.

سرپرست آزمون و ارزشیابی امور آموزش شرکت مس اظهار کرد: اگر کسی یکسال پیش به امور آموزش آمده باشد دوباره به آموزش مراجعه کند تغییر را مشاهد خواهد کرد.

پارسایی تصریح کرد: ایجاد کافی شاپ برای مراجعه کنندگان، بازسازی کلاس‌ها براساس روانشناسی محیطی، ساخت کافه کتاب و به روزرسانی تجهیزات سالن کنفرانس از دیگر اقدامات ما در حوزه آموزش بوده است.


میزگرد تخصصی معدنکاری پایدار با محوریت هوشمندسازی معادن روباز برگزار شد

در دومین روز از چهارمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران، میزگرد تخصصی معدنکاری پایدار با محوریت هوشمندسازی معادن روباز برگزار شد.

 میزگرد تخصصی «ضرورت‌ها و چالش‌ها، عوامل خلق آینده پایدار معدن در ایران، بیولیچینگ و چشم‌انداز آتی آن در صنعت مس، معدنکاری و محیط زیست (رویکردها و چالش‌ها) و معرفی مدل اکوسیستم توسعه فناوری مجتمع مس سرچشمه» با حضور مدیران امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه برگزار شد.

محمد محمودی مؤمن‌آبادی مدیر امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه با اشاره به مزایای اصلی اتوماسیون در معادن، گفت: افزایش 15 تا 20 درصدی تولید، افزایش 14 درصدی بهره‌وری، کاهش عملیاتی 12 درصدی و کاهش 8 درصدی تعمیر و نگهداری، کاهش خسارت و آسیب و بهینه‌سازی طرح معدن حاصل اتوماسیون در معادن است.

وی با اعلام اینکه در معدن مس سرچشمه بعد از 14 ماه برنامه مدون هوشمندسازی طراحی شده، افزود: 2 سامانه هوشمندسازی معدن ساخته شده و برای اولین بار در کشور پایش آنلاین در معدن سرچشمه در شهریور ماه سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

مدیر امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه ادامه داد: با دستور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران معدن سریدون به عنوان معدن هایتک و پیشرفته در شرکت ملی صنایع مس ایران و خاورمیانه خواهد بود.

در ادامه این میزگرد، سید هادی حسینی مشاور واحد تحقیقات معدنی امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، محسن کشاورز مشاور واحد تحقیقات فنی و مهندسی امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، زهرا منافی رییس واحد تحقیقات هیدرومتالورژی امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، مهدی خراسانی‌پور مشاور واحد تحقیقات آب و محیط زیست امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه، مسعود رضایی‌زاده مشاور واحد تحقیقات فنی و مهندسی امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه به سخنرانی پرداختند.


مدیرعامل شرکت مس:
آموزش و تربیت نیروی انسانی مهم‌ترین عامل پیشرفت است


مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تاکید بر آموزش و تربیت نیروی انسانی در کشور، اعلام کرد: با توجه به سرعت گسترش علم در دنیا، تغییر پرورش و آموزش نیروی انسانی در کشور باید در برنامه‌ها مدنظر باشد.
آموزش و تربیت نیروی انسانی مهم‌ترین عامل پیشرفت است

 دکتر اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پنل تخصصی بررسی استراتژی کلان کشور در معادن و صنایع معدنی در چهارمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنایع فلزات غیر آهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاه به تولید و بازار افزود: دومین نکته برنامه‌ریزی است که باید همسو با اقتصاد بین المللی تغییر کند.

وی ادامه داد: سومین نکته ساختار مناسب است که در بخش صنایع معدنی نیازمند ساختار جدیدی هستیم، چرا که هوشمند سازی در این بخش انجام نشده است.

سعدمحمدی گفت: تامین مالی و اجرای ساختارمند برنامه‌ها با توجه منابع مالی از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه شود.
وی افزود: چگونگی بهره‌برداری از منابع مالی باید مشخص شود و همچنین استفاده از ابزار‌ها و تجهیزات نوین تحقیقاتی نیز باید مورد استفاده فرار گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: بنابراین باید نرم‌افزار‌های روز دنیا برای تغییر طراحی مورد استفاده قرار گیرد تا در آینده امکان رقابت فراهم شود.

وی اظهار داشت: اگر در برنامه‌ها تغییری نداشته باشیم درآمد ثابت اما هزینه ها در حال افزایش خواهد بود و سود دچار تنش خواهد شد که نیازمند برنامه مناسب است.

سعد محمدی با اشاره به نیاز، تغییر سیلابس‌های دانشگاهی در کشور در بخش صنایع و معادن، گفت: تغییر و بازنگری در آموزش رشته های معدنی و به روزشدن در دانشگاه ها باید در دستور کار قرار گیرد تا در آینده حرفی برای گفتن در این حوزه داشته باشیم.

مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت مس اعلام کرد:
رشد بیش از 180 درصدی اکتشافات سطحی و ثبت رکورد بالاترین میزان مطالعات در 8 سال اخیر


در دومین روز از چهارمین همایش فلزات غیر آهنی ایران با حضور مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران و اساتید دانشگاه های کلاوستهال آلمان و بریتیش کلمبیا کانادا پنل تخصصی اکتشافات مس برگزار شد.
رشد بیش از 180 درصدی اکتشافات سطحی و ثبت رکورد بالاترین میزان مطالعات در 8 سال اخیر

 در این سخنرانی که با عنوان «از پهنه های اکتشافی تا معدن» (مروری بر روند اکتشافات و چالش های فرارو) برگزار شد شهریار متوکل مدیر اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران به بررسی چالش های معادن مس در آینده و عملکرد تیم جوان اکتشافات مس پرداخت و گفت: گسترش کمی و کیفی فعالیت های اکتشافی در سطح کشور در پهنه هایی به وسعت حدود 60 هزار کیلومترمربع، رشد بیش از 180 درصدی اکتشافات سطحی و ثبت رکورد بالاترین میزان مطالعات اکتشافی در 8 سال گذشته، رشد 100 درصدی حفاری اکتشافی در سال 1400 با حفر بیش از 124 هزار متر حفاری تا نیمه اسفندماه سال جاری و ثبت رکورد بالاترین میزان حفاری در 8سال گذشته و حفر عمیق ترین گمانه اکتشافی به عمق 1400 متر برای اولین بار در تاریخ در اکتشافات مس کشور همگی از فعالیت‌های بخش اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران است.

وی افزود: در دوره اخیر مجموع منابع زمین شناسی شرکت مس با افزایش 100 درصدی از 8/5 میلیارد تن به بیش از 17 میلیارد تن با متوسط عیار 0.4 درصد بالغ شده است.

در ادامه سید جمال کیوانیان عضو هیات علمی دانشگاه کلاوستهال آلمان در خصوص پویایى و هوشمندسازى اکتشافات، ضامن توسعه پایدار و بابک ال طه عضو هیات علمی دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا در خصوص ژئومتالورژى و نقش آن در افزایش بهره وری معادن مس به سخنرانی پرداختند.

گفتنی است چهارمین همایش و نمایشگاه چشم انداز از صنایع فلزات غیر آهنی ایران و فناوری های وابسته با نگاه به تولید بازار از روز گذشته کار خود را در هتل المپیک تهران آغاز کرده است و تا روز چهارشنبه به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

دکتر سعدمحمدی با اشاره به کشف بزرگترین معدن مس ایران:
سال آینده تولید کاتد شرکت مس به بیش از 300 هزار تن می‌رسد


مدیرعامل شرکت مس در مراسم افتتاحیه چهارمین «همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران» از کشف بزرگترین معدن مس در سریدون کرمان به همت متخصصان داخلی و ثبت رکوردهای تازه در حوزه تولید و فروش تا پایان سال خبر داد.

 در این آیین که مهندس وجیه‌ا... جعفری معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو، مسعود خوانساری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران و جمعی از مقامات و مدیران این حوزه حضور داشتند، دکتر اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت مس، آینده عرضه و تقاضا و عوامل مؤثر در افزایش تقاضای جهانی مس را مورد بررسی قرار داد.

سعدمحمدی با اشاره به انگیزه‌های سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی و شرکت مس و کشور در خصوص شرایط موجود صنعت مس گفت: در سال 2020 تا2035 رشد متوسط سالانه 2/2 درصدی در دنیا پیش‌بینی شده، از این رو، افزایش تقاضا برای مس چه در داخل و چه در دنیا از لحاظ اقتصادی یک نکته و پالس مثبت برای سرمایه‌گذاری در این بخش است.

وی گفت: 99 درصد بنگاه‌های دنیا در سال 2021 در بخش مس سودده بوده‌اند که این نکته بسیار حائز اهمیت در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش مس است.

سعدمحمدی با بیان اینکه باید دید ما در بحث سرمایه گذاری کجا هستیم و چه کار باید انجام دهیم، خاطرنشان کرد: مصرف مس تصفیه‌شده چین در سال 2022 حدود 2.1 درصد در حال رشد است و در سال 2026 مصرف چین به 13.7 میلیون تن در سال خواهد رسید.

وی در ادامه به کشورهای آمریکا و آمریکای شمالی اشاره کرد و گفت: در این مناطق در سال 2022 حدوداً 4.6 درصد رشد اقتصادی را می‌بینید و همچنان 12.3 درصد از این رشد اقتصادی مربوط به خودرو است.

به گفته وی برای سال‌های دیگر در 2023 تا 2026 صنعت ساختمان و تکنیک‌های جدید های تک برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد، اما باید دید که آیا ما هم در کشور برنامه دقیقی همسو با اقتصاد بین‌الملل مدون داریم؟

وی همچنین گفت: نکته قابل توجه دیگر اینکه مصرف مس تصفیه‌شده در آمریکای شمالی در سال 2022؛ در حدود 3.4 درصد نسبت به سال 2021 رشد پیدا کرده است و برای سال 2026 تقریباً مصرف آمریکا به 2.5 میلیون تن خواهد رسید.

سعدمحمدی اظهار داشت: در منطقه اروپا نیز برای خودرو در سال 2021 رشد 15.1 درصدی تعریف شده است و 4.9 درصد رشد متوسط توسعه اقتصادی به لحاظ مالی است و این تغییرات رشد برای سال‌های بعد هم‌زمان اتفاق افتاده است؛ مصرف مس نیز در اروپا در سال 2026 به 3.4 میلیون تن می‌رسد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران کشور شیلی 27 میلیارد دلار و کنگو 9 میلیارد و 700 میلیون دلار سرمایه‌گذاری در صنعت مس داشته‌اند که این امر نشان از اهمیت صنعت مس در جهان دارد.

*صنعت مس همسو با اقتصاد جهان سبز
وی در ادامه با بیان اینکه آینده صنعت مس با اقتصاد جهان سبز همسو خواهد بود؛ تأکید کرد: آینده مس با اقتصاد جهان سبز که به‌عنوان یک تعریف بین‌المللی از نظر اقتصادی در دنیا از آن صحبت می‌شود؛ شکل مناسب‌تری به خود خواهد گرفت که ترویج سریع‌تر خودروهای الکتریکی، تسریع حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری بیشتر در زیرساخت‌های مربوط به شبکه برق از جمله این راهکارهاست.

سعدمحمدی گفت: در حال حاضر میزان انرژی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ 39 درصد از نفت است. در سال 2050 کمتر از 30 سال آینده میزان تأثیرپذیری نفت در تولید انرژی به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر، هم اکنون میزان مصرف انرژی از برق 19 درصد است که در سال 2050 به بیش از 51 درصد می رسد.

وی با تأکید بر اینکه، مهم‌ترین عنصر جهت استراتژی مدون سرمایه‌گذاری تعریف‌شده بین‌المللی به خاطر خاصیت الکتریکی که دارد؛ فلز مس است گفت: نتایج تقاضای بالاتر ناشی از اقتصاد سبز تعریف شده در دنیا ایجاد شکاف عرضه چشمگیر در اواسط دهه جاری و حمایت قدرتمند از قیمت مس خواهد بود و افزایش مصرف جهانی کاتد طی ده سال آینده به بیش از 10 میلیون و 674 هزار تن معادل5/8 درصد بیشتر از شرایط تقاضای فعلی خواهد بود که این آمار نشان از اهمیت بالای این فلز استراتژیک در آینده صنعت و اقتصاد جهان دارد.

به گفته وی آینده صنعت خودرو در جهان به سوی به‌کارگیری از فلز مس و تولید خودروهای برقی خواهد رفت که مس در این خصوص نقش مهمی در تولید این خودروها خواهد داشت.

سعدمحمدی با اشاره به اینکه اقتصاد ایستا نیست و مثل جریان آب شناور است، گفت: در این فضای تعریف‌شده بین‌المللی یا می‌توان در حوزه خود در اقتصاد جهانی ماند و قسمتی از بازار را از آن خود کرد یا زمان را از دست داد که در آن صورت به‌سرعت بازار را از دست خواهیم داد. مس؛ نقش مهم و کلیدی در آینده صنعت جهان دارد که انتظار می‌رود از فرصت‌های پیش رو جهت سرمایه‌گذاری در این زمینه استفاده کنیم و نباید هیچ فرصت‌سوزی در این خصوص داشته باشیم.
*توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر
مدیرعامل شرکت مس تأکید کرد: آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر رشد سریع ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و احداث زیرساخت‌های شارژ خودروهای الکترونیکی، توسعه ارتقای شبکه برق برای مدیریت افزایش بار و مشکل نوسان برق به دلیل همان مصرف انرژی تا سال 2050 در دستور کار قرار داده است و با این استراتژی‌ها تداوم روند افزایش تقاضای مس در دوره بلندمدت با افزایش تقاضای مس در بخش خودروهای الکتریکی اتفاق خواهد افتاد.

سعدمحمدی با بیان اینکه رشد اقتصادی گسترده‌تر کشورهای جهان و تغییرات شدت مصرف؛ دو عامل اصلی رشد تقاضای فلزات و کالاهای اساسی طی سال‌های آتی است، تأکید کرد: کشورهای مطرح صنعتی جهان همچون چین و ایالات متحده آمریکا برنامه‌ریزی بلندمدت و ویژه‌ای در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت مس تا سال 2026 داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در 5 سال آینده جزو شرکت‌های برتر دنیا در تولید مس خواهیم بود، تأکید کرد: مس جزو عناصری است که قابلیت سرمایه‌گذاری بسیار سودده دارد.

وی ادامه داد: معدن مس سریدون با همت و تلاش متخصصان داخلی و کارشناسان شرکت ملی صنایع مس ایران اکتشاف شد؛ در حالی که قبلاً یک موسسه معتبر خارجی طبق بررسی‌های انجام شده اعلام کرده بود که در این منطقه هیچ ذخیره معدنی وجود ندارد ولی متخصصان داخلی با استفاده از آخرین نرم افزارهای روز و تکنیک های جدید نسبت به شناسایی ذخایر جدید موفق شدند.

سعدمحمدی با اشاره به جایگاه نیروی انسانی در این صنعت افزود: باید نگاه ویژه‌ای به آموزش نیروی انسانی شایسته و کارآمد بر اساس جدیدترین تکنولوژی روز دنیا داشته تا بتوانیم بهره‌وری‌ کاملی از صنعت مس داشته باشیم. اگر نیروی انسانی شایسته را به معنای واقعی نشناسیم و به آن بها ندهیم هیچ کدام از این ابزارها منجر به رشد در بخش معادن نخواهد شد.

وی گفت: خوشبختانه شرکت ملی صنایع مس ایران توانسته است با عملکرد بی‌نظیر خود؛ نام ایران را میان 10 کشور برتر جهان در حوزه ذخایر مس جهت سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت مس به ثبت رساند و هم‌اکنون در رتبه هفتم قرار داریم که در آینده نزدیک، یک رتبه صعود خواهیم کرد و رتبه ششم را از آن خود خواهیم کرد.

سعدمحمدی در خصوص افزایش قیمت مس در آینده گفت: احتمالاً طی سه ماه دوم سال جاری میلادی به 11 هزار دلار خواهد رسید و ما باید با دقت قیمت جهانی مس را رصد کنیم تا بتوانیم روند روبه رشد خود را ادامه دهیم.
* بزرگ‌ترین صادرکننده فلزات اساسی در کل کشور هستیم

مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه در خصوص صادرات گفت: با افتخار بزرگ‌ترین صادرکننده فلزات اساسی در کل کشور هستیم و رشد قابل توجهی در تولید انواع محصول اعم از کاتد، سنگ سولفور و... داشته‌ایم. خوشبختانه تولیدات مس ما روند بسیار خوبی داشته و سال آینده به بالای 300 هزار تن خواهد رسید.

به گفته وی بالاترین نرخ سود و فروش تاریخ صنعت مس ایران طی سال جاری به دست آمده است که عملکرد بی‌نظیر شرکت ملی صنایع مس ایران را در این زمینه نشان می‌دهد. از سوی دیگر 29 طرح توسعه تا سال 1410 برای شرکت ملی صنایع مس ایران تعریف شده است که از سه طرح طی سال آینده بهره‌برداری خواهد شد.

سعدمحمدی در ادامه به رکوردهای متعدد شرکت در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: امسال تمام رکوردهای سال گذشته را جابجا کردیم و به بالاترین تولید و فروش مس دست خواهیم یافت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۸
کد مطلب: 60231
 
مرجع : مس پرس