مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی:

آب خلیج فارس برای مصرف صنایع خراسان جنوبی منتقل می‌شود

خبرگزاری ايرنا , 22 خرداد 1401 ساعت 21:00

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: برای تامین آب مورد نیاز فولاد قاینات، خط انتقال آب از خلیج فارس در حال پیگیری است و خط شماره سه به استان‌های کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی انتقال خواهد یافت.


به گزارش ماین نیوز، عباس جرجانی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: مقرر شد ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب به خراسان رضوی و ۶۰ میلیون مترمکعب به خراسان جنوبی اختصاص یابد که طرح در استان کلید خورده و امید است با احداث این خط انتقال، مشکل اصلی اکثر صنایع استان حل و فصل شود.

وی بیان کرد: با واحدهای صنعتی در حال مذاکره هستیم که وارد عقد قرارداد شوند و میزان نیاز آبی را مشخص کنیم لذا درخواست داریم واحدهای تولیدی هرچه زودتر این اقدام را انجام دهند تا بتوان سهمیه استان را افزایش داد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه فولاد قاینات یکی از سهامداران این خط انتقال است گفت: همچنین این کارخانه برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر قاین اعلام آمادگی کرده تا علاوه بر استفاده از خط انتقال آب خلیج فارس، از پساب فاضلاب نیز استفاده کند.

وی تصریح کرد: بیش از ۲۵ هزار نفر در ۲ بخش صنعت و معدن استان خراسان جنوبی مشغول به‌کار هستند در حالی که مصرف آب در این بخش کمتر از ۲ درصد است اما با توجه به کمبود آب، واحدهای تولیدی را به بهره‌وری مناسب از آب ترغیب می‌کنیم.

جرجانی تامین آب را از زیرساخت‌های مهم معادن دانست و افزود: براساس توافق انجام شده با شرکت آب منطقه‌ای قرار است ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از پساب فاضلاب بیرجند به منطقه معدنی نهبندان و خوسف انتقال یابد.

وی گفت: استعلام و مناقصه در این خصوص انجام شده و واحدهای معدنی نیز ترغیب شده‌اند تا شرکت زیرساخت ایجاد شود و ۲ شرکت مادر تخصصی برای اجرای کار اعلام آمادگی کرده‌اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: خط نورد واحد فولاد قاینات سال گذشته وارد مرحله بهره‌برداری شد و زمینه اشتغال بیش از هزار و ۲۰۰ نفر را فراهم کرده که با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد پیش‌بینی شده، نیمه اول سال ۱۴۰۲ تکمیل و بهره‌برداری شود.

وی یکی از مولفه‌های مهم در سرمایه‌گذاری را حمل و نقل ذکر کرد و گفت: برای کاهش هزینه‌ها حداقل باید مواد اولیه یک واحد تولیدی یا فرآوری، محصول داخلی استان باشد.

جرجانی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در معادن خراسان جنوبی از اهمیت زیادی برخوردار است تصریح کرد: باید از ظرفیت‌های معدنی برای ایجاد سرمایه‌گذاری استفاده شود که سال قبل همه تلاش خود را بر سرمایه‌گذاری در این حوزه و تکمیل زیرساخت‌ها متمرکز کردیم.

وی با اشاره به پیگیری راه‌اندازی معادن سنگ گرانیت شاهکوه نهبندان به عنوان یکی از اقدامات مهم در استان اظهار داشت: معادن گرانیت این منطقه جزو ذخایر استراتژیک استان است چون از ظرفیت‌های خاصی است که سبب شده استان ما به عنوان قطب گرانیتی شناخته شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: به علت نوسانات بازار، نوع فرآوری معدنی و تغییر نگرش مردم یکسری از معادن گرانیت سال‌های قبل تعطیل شده بود که پارسال با ایمیدرو وارد مذاکره شدیم و به عنوان حامی و تسهیل‌کننده سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی واحدهای معدنی از توان این شرکت استفاده کردیم.

وی افزود: در اولین اقدام واحدهای فرآوری سنگ استان در حال ساماندهی و تعیین تکلیف است و سرمایه‌گذارانی که تمایل به ادامه فعالیت ندارند از چرخه خارج و در یک تا ۲ ماه آینده وضعیت مشخص می‌شود.

جرجانی بیان کرد: از ۵۹ واحد معدنی سنگ حدود ۶۰ درصد واحدها فعال هستند و مابقی در ماه‌های آینده تعیین تکلیف و ساماندهی می‌‎شوند که بیشترین تعطیلی مربوط به معادن دارای سنگ‌های سخت است.

وی گفت: استان خراسان جنوبی با توجه به ساختار زمین‌شناسی از ذخایر غنی معدنی با تنوع حدود ۵۲ نوع ماده معدنی از مجموع ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده کشور برخوردار است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: همین ظرفیت موجود باعث شد در سال گذشته خراسان جنوبی با صدور ۱۴۴ فقره پروانه اکتشاف و پیش‌بینی سرمایه‌گذاری هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رتبه اول میل به سرمایه‌گذاری در بخش معدن در سطح کشور را از آن خود کند.

وی تصریح کرد: خراسان جنوبی در سال گذشته با صدور ۳۵ فقره پروانه بهره‌برداری معدنی و سرمایه‌گذاری بیش از هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۲۸۵ نفر، رتبه چهارم در سطح کشور را در این بخش به خود اختصاص داد.

جرجانی گفت: ۴۱ فقره گواهی کشف با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۲۰۸ میلیارد ریال در سال گذشته صادر شد که در این بخش نیز خراسان جنوبی توانست رتبه سوم در کشور را به دست آورد.

وی یادآور شد: با توجه به اهمیت حوزه معدن که به عنوان مزیت و محور توسعه اقتصادی خراسان جنوبی معرفی و شناخته می‌شود، احیا و فعال‌سازی معادن راکد و غیرفعال یکی از مهمترین اولویت‌های حوزه صمت استان بوده و خواهد بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در این خصوص با برگزاری مستمر جلسات تعیین تکلیف معادن راکد و غیرفعال با حضور بهره‌برداران معدن در مرکز استان و شهرستان‌ها، طی سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۳ واحد معدنی از معادن راکد و غیرفعال استان وارد چرخه تولید و احیا شدند.

وی افزود: برگزاری ۲ مرحله مزایده در بخش اکتشاف با تعداد ۲۴۹ محدوده و در بخش بهره‌برداری با ۴۲ محدوده در سال گذشته از دیگر اقدامات مهم بخش معدن در راستای واگذاری محدوده‌های معدنی و معادن به افراد دارای صلاحیت و توان لازم بوده است.

جرجانی گفت: اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی نیز با حضور بیش از ۱۸۰ کارشناس خبره معدنی نخستین بار در خراسان جنوبی از دیگر دستاوردها و نقاط قوت حوزه معدن در سطح کشور است که این طرح در زمینه تمرکز بر بخش معدن و ذخایر معدنی انجام شده و اکنون در مرحله پردازش اطلاعات و بررسی نتایج اولیه است.

وی اظهار داشت: یکی از نگرانی‌های ما در حوزه معادن وجود ماشین‌آلات فرسوده است که ورود ماشین‌آلات در دستور کار قرار گرفته و قانون معادن اجازه واردات ماشین‌آلات با صفر تا پنج سال و پنج تا ۱۰ سال کارکرد را داده است که از این طریق حقوق مالیاتی معادن کسر خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: همچنین طرح برق‌رسانی به معادن شاهکوه نهبندان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا اوایل مرداد امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه تامین زیرساخت‌های معدنی یکی از اولویت‌های مهم این اداره کل است گفت: سال گذشته با توافق ایمیدرو، احداث پست برق ۱۳۲ کیلووات معادن شاهکوه نهبندان در دستور کار قرار گرفت و ایمیدرو در حال اجرای ۹۰ کیلومتر خط انتقال برق و ۲ ترانس ۳۰ در معادن شاهکوه است که با تکمیل آن کل برق این منطقه تامین خواهد شد.

جرجانی افزود: براساس توافق‌نامه قرار است خط برق توسط ایمیدرو و پست برق توسط وزارت نیرو اجرا شود همچنین سرمایه‌گذار برای ترانس‌ها تعیین و زمین تحویل پیمانکار شده است.

وی اظهار داشت: یکی از زیرساخت‌های مهم در معادن شاهکوه تامین برق است که مشکلات زیادی را برای معدنکاران در پی داشت اما با تامین برق یکسری معادن راکد نیز فعال شده و ارزش افزوده افزایش خواهد یافت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: با توجه به ظرفیت خوبی که در حوزه معادن شهرستان نهبندان داریم، احداث پست ۴۰۰ کیلوولت در این منطقه از دیگر اقدامات است که برق برخی معادن از جمله منطقه طلاخیز هیرد تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: در منطقه طبس نیز خط انتقال برق به معادن زغال‌سنگ پروده با پیشرفت ۸۰ درصد در حال انجام است.


کد مطلب: 61551

آدرس مطلب: https://www.minews.ir/fa/doc/news/61551/آب-خلیج-فارس-مصرف-صنایع-خراسان-جنوبی-منتقل-می-شود

ماین نیوز
  https://www.minews.ir