گروه معادن
 
۸۵ درصد اشتغال در معادن کوچک مقیاس
گروه معادن - ­نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران گفت: سهم معادن کوچک مقیاس از کل معادن کشور ۹۸ درصد و سهم آنها در ایجاد اشتغال ۸۵ درصد است.
به گزارش ماین نیوز، آقای سجاد غرقی گفت: معادن کوچک نسبت به ذخیره‌ای که دارند بهره وری بالایی دارند و از نظر وزنی، ۶۳ درصد تولید در معادن کوچک مقیاس اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به مزایای سرمایه گذاری و توجه به معادن کوچک اظهار داشت: این معادن زمینه ساز اکتشافات و رسیدن به ذخایر بزرگ‌تر هستند که این اتفاق برای بسیاری از معادن بزرگ کشور رخ داده است.

نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران دسترسی نداشتن به بازار و منابع بانکی را از چالش‌های پیش روی این معادن دانست و افزود: معادن کوچک عمدتا با مشکلات نبود سرمایه گذار مواجه هستند.

غرقی همچنین تصریح کرد: حمایت از معادن کوچک در مباحث حقوقی و محیط زیست موجب تداوم و پایداری تولید در این معادن خواهد شد.
تغییر رویکرد چاره کار احیای معادن غیرفعال

نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران در ادامه درباره مشکل احیا معادن غیر فعال هم گفت: پارسال در راستای طرح کارگروه احیای معادن ایمیدرو، فعالیت ۴۵۰ معدن از سر گرفته شد که لازم است این طرح ادامه داشته باشد.

سجاد غرقی افزود: گفته می‌شود که معدن می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای نفت باشد، اما در عمل از چتر‌های حمایت دولت بی بهره است که در این باره لازم است رویکرد‌ها تغییر کند.

وی تقاضای بازار و تامین سرمایه را برای بازگشت معادن به چرخه فعالیت ضروری خواند و اظهار داشت: عوارض سنگین صادراتی یکی دیگر ازمشکلات برخی از معادن است که مجبورند تولید مازاد بر نیاز داخل را صادر کنند.

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران همچنین قیمت‌های دستوری را عامل پایین آوردن رقابت پذیری در بخش معدن وعلت توقف فعالیت برخی از معادن و تعطیلی آن‌ها اعلام کرد.
فرسودگی ناوگان ماشین آلات معدنی کشور

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران گفت: از ۳۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه ماشین آلاتی که در معادن فعال هستند ۱۸ هزار دستگاه عمر بالای بیست سال دارند و فرسوده هستند.

آقای غرقی با اشاره به اینکه در کشور‌های دیگر ماشین آلات معدنی با عمر ۵ تا ۱۰ سال از رده خارج می‌شوند افزود: برخی از معادن ما به دلیل فرسودگی ماشین آلات در حال زمین گیر شدن هستند این در حالی است که واردات برخی از این ماشین آلات به دلیل حمایت از تولید کنندگان داخلی ممنوع شده و تولید داخل نیز پاسخگوی نیاز معدن نیست.

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران در ادامه بیان داشت: اکنون ظرفیت تولید داخل کمتر از هزار دستگاه است در حالیکه نیاز معدن سالانه حدود ۴ هزار دستگاه است که هم خوانی با نیاز معادن ندارد.

آقای غرقی افزود: جدا از تامین ماشین آلات هم اکنون بهره بردار با مشکل تامین قطعات مصرفی، خدمات نگهداری وخدمات پس از فروش هم دست وپنجه نرم می‌کند که باید برای همه این مشکلات چاره‌ای اندیشیده شود.
مزایده تنها راه واگذاری معادن است

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران گفت: براساس قانون تنها راه واگذاری معادن از مسیر مزایده می‌گذرد و بحث امضا‌های طلایی که در باره واگذاری‌ها مطرح می‌شود تنها باید از مسیر قضایی پیگیری شود.

غرقی در ادامه به برخی نواقص سامانه کاداستر در برگزاری مزایده اشاره کرد و افزود: اطلاعات کامل محدوده‌ها در سامانه نیست در حالیکه شناسنامه کامل محدوده‌ها باید برای شرکت کنندگان در مزایده نمایش داده شود.

وی اضافه کرد: بعد از اینکه بهره بردار مناقصه را از آن خود می‌کند باید استعلام‌های محیط زیست ومنابع طبیعی را بگیرد این در حالی است که محیط زیست ممکن است به معدن اجازه فعالیت ندهد، اما منطق حکم می‌کند که این استعلام‌ها باید قبل از برگزاری مزایده دریافت شود.
قیمت گذاری دستوری عامل مشکلات فولاد مبارکه

نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی تهران در نشست کارشناسی همچنین درباره تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه هم افزود: کسانی در این بین سود بردند که ارتباطی به تولید نداشتند واین ماجرا از ابتدا با قیمت گذاری‌های دستوری کلید خورد حال باید دید نتیجه بررسی چه می‌شود!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۵۰
کد مطلب: 62538
 
مرجع : خبرگزاری صداوسیما