فولاد مبارکه؛ پیشرو در تحقق برنامه هفتم

ایراسین , 24 شهريور 1401 ساعت 21:56

فولاد مبارکه به عنوان سازمانی پیشرو، جهان‌تراز و الگوی ملی بنگاه‌داری، نمونه‌ای مناسب برای الگوگرفتن سایر صنایع جهت ارتقاء صنعت کشور و تحقق برنامه هفتم توسعه است.


به گزارش ماین نیوز، صنعت به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصاد هر کشور به شمار می‌رود و بسیاری از کشورها از جمله ایران در برنامه‌های توسعه، اشتغال، ارزآوری و... روی آن حساب خاصی می‌کنند. همچنین صنعت فولاد یکی از صنایع پیشران کشورهاست و دولت‌ها در کشورهای پیشرفته از آن حمایت ویژه‌ای را دارند.

مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است، به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ فرمودند.

سیاست‌های کلی برنامه هفتم در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است.

پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت

طبق بند اول این برنامه، هدف کلی و اولویت اصلی برنامه هفتم با رعایت سیاست‌های کلی مصوب، پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت با نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد در طول برنامه است که با تأکید بر افزایش بهره‌وری کل عوامل تولید از جمله منابع انسانی، سرمایه و فناوری و مدیریت باید محقق شود.

این نکته قابل ذکر است که گروه فولاد مبارکه با تحقق ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۵درصد از تولید ناخالص داخلی در بخش صنعت یکی از شرکت‌های پیشتاز در کشور محسوب می‌شود. این شرکت با افزایش بهره‌وری منابع انسانی، سرمایه، فناوری و مدیریت دانشی توانسته است علاوه بر ثبت رکوردهای تولید بدون افزایش هیچگونه تجهیز، جایگاه ایران را به عنوان دهمین فولادساز برتر دنیا تثبیت کند.

این شرکت همواره با به‌کارگیری حداکثری ظرفیت‌های موجود در بخش تولید و توسعه سرمایه‌های انسانی تمام تلاش خود را برای افزایش تولید ورق‌های فولادی در کشور و تأمین نیاز داخلی انجام داده است.

اما چالش امروزصنایع، به ویژه تولیدکنندگان فولاد، تأمین مواد اولیه و انرژی است؛ دو چالشی که اگر با سیاست‌گذاری‌های صحیح و تسهیل‌گری برای توسعه زیرساخت‌ها توسط دولت و صنایع به نتیجه برسد، صنعت فولاد می‌تواند فعال‌تر از قبل ظاهر شده و رکوردهای موجود خود را در بخش تولید ارتقاء بخشد.

بزرگترین تصفیه‌خانه پساب صنعتی در قلب ایران

در بخشی از بند ۷ این برنامه، برنامه‌ریزی برای دستیابی به سایر آب‌ها و بازچرخانی آب‌های صنعتی و پساب مطرح شده است.

با توجه مفاد این بند باید بگوییم که فولاد مبارکه با ایجاد زیرساخت‌های تصفیه انتقال پساب ۹ شهر اطراف این کارخانه، توانسته‌ است گام‌های مهمی را کاهش مصرف آب خام و حفظ محیط زیست از طریق تصفیه این پساب‌ها بردارد و قرار است ۶ شهر دیگر را به زودی به این مقدار اضافه کند. علاوه بر این با ایجاد بزرگترین سیستم تصفیه بازچرخانی آب‌های صنعتی در خاورمیانه، فولاد مبارکه در مجموع توانسته رکوردی جهانی را در کاهش مصرف آب خام برای تولید فولاد به دست آورد. طبق آمارها این شرکت تولید آب خام مصرفی خود را طی ۳۰ سال علی‌رغم سه برابر شدن ظرفیت تولیدش به یک سوم رسانده و قرار است به زودی با اجرای پروژه‌هایی نظیر انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به اصفهان، مصرف آب خام را در بخش تولید به صفر برساند.

سرمایه‌گذاری ۸میلیارد دلاری به وسعت ایران

در بند ۹ و ۱۰ این برنامه اجرای چند طرح عظیم اقتصادی ملی، پیشران، زیرساختی، روزآمد و مبتنی بر آینده‌نگری و فعال‌سازی مزیت‌های جغرافیایی ـ سیاسی و تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات و خدمات تجاری، انرژی، ارتباطات و حمل و نقل با روان‌سازی مقررات و ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم متصور شده است. فولاد مبارکه امروز برای تحقق این بخش با همکاری برخی دیگر از صنایع، سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در زیرساخت‌های کشور برای اجرای طرح‌هایی نظیر ساخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، بادی و خورشیدی، خرید لوکومتیو و ... را آغاز کرده و قرار است در مجموع سه فاز سرمایه‌گذاری که طی ۲تا۳ سال آینده انجام می‌شود را با ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به نتیجه برساند که این پروژه‌ها شامل ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی است و در ۱۳ استان و ۲۷ شهرستان اجرایی خواهد شد

فولادمبارکه؛ سازمانی متعالی و نوآور

در بند ۲۰ برنامه، افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری‌سازی آن‌ها به ویژه در حوزه‌های اطلاعات و ارتباطات و زیست فناوری و ریزفناوری و انرژی‌های نو و تجدیدپذیر متوقع است. فولاد مبارکه در این زمینه با تمرکز بر نوآوری و فناوری‌های نوین، از سال‌های گذشته برنامه‌ریزی‌های زیادی را انجام داده و به طور مثال پروژه‌های زیادی را برای بومی‌سازی انجام داده که محصول آن ساخت ۴هزار قطعه استراتژیک با استفاده از کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها انجام شده است.

با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» فعالیت‌های نوآوری، فناوری و دانش‌بنیان در این شرکت نسبت به قبل افزایشی چشمگیر داشته و تعاریف جدیدی در سازمان این شرکت برای نهادینه‌کردن هر چه بیشتر فعالیت‌های دانش‌بنیان انجام شده است.

فولاد مبارکه؛ آماده انتقال تجربیات به صنایع

فولاد مبارکه به عنوان سازمانی پیشرو، جهان‌تراز و الگوی ملی بنگاه‌داری، نمونه‌ای مناسب برای الگوگرفتن سایر صنایع جهت ارتقاء صنعت کشور است. نکته قابل توجه این است که بسیاری از مواردی که گفته شده در این گزارش، برنامه‌هایی است که در یک سال گذشته انجام شده یا در حال اجراست و برنامه‌های زیادی در این شرکت برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ در صنعت فولاد و تحقق برنامه هفتم توسعه وجود دارد؛ برنامه‌هایی که در نهایت می‌تواند صنعت و به ویژه زنجیره فولاد را در کشور به جایگاهی والا رسانده و در رسیدن اقتصاد کشور از وضعیت کنونی به وضعیت مطلوب یعنی نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد مؤثر باشد.

حاکمیت نیز به عنوان مهم‌ترین سیاست‌گذار و تسهیل‌گر، برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم و افق ۱۴۰۴ صنعت فولاد کشور، وظایف مهمی داشته و باید در این زمینه نقش‌آفرینی مؤثری را داشته باشد.


کد مطلب: 62790

آدرس مطلب: https://www.minews.ir/fa/doc/news/62790/فولاد-مبارکه-پیشرو-تحقق-برنامه-هفتم

ماین نیوز
  https://www.minews.ir