گروه معادن سنگ آهن
 
توسعه‌ در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو
گروه معادن >سنگ آهن - این شرکت تنها شرکت در کشور است که صفر تا ۱۰۰ زنجیره فولاد را در درون خود دارد. به این معنی که سنگ‌آهن پس از برداشت از معادن زیرمجموعه چادرملو به کنسانتره، سپس به گندله و آهن اسفنجی تبدیل شده و در نهایت طی فرایندی شمش فولادی از آن تولید می‌شود.
به گزارش ماین نیوز، سال گذشته چادرملو موفق شد رکوردهای خوبی در تولید از خود برجای بگذارد، از جمله برداشت ۱۲ میلیون تن سنگ آهن از معادن زیر مجموعه، ۳.۸ میلیون تن گندله سازی، اما در بخش فولادسازی به دلیل قطعی برق در تابستان کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش اتفاق افتاد؛ با این حال مجموع تولید شمش در سال ۱۴۰۰ با یک میلیون و ۵۰ هزار تن، بیش از تولید سال ۹۹ بود که حدود ۴۰۰ هزار تن آن نیز به مقاصد صادراتی ارسال شد.

چادرملو در حال حاضر دارای یک مجتمع معدنی، شامل: معدن سنگ آهن چادرملو و ۵ خط تولید کنسانتره با ظرفیت تولید ۱۱ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در سال، و یک مجتمع صنعتی شامل: کارخانه گندله سازی با ظرفیت تولید ۷/ ۳ میلیون تن گنـدله، کارخانه احیا مستقیم با ظرفـیت تولید ۵۵/ ۱ میلـیون تن آهن اسفنجی، کارخانه تولید شمش فـولادی بـا ظرفیت ۲/ ۱ میلیـون تن، نیـروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگـاواتی و نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در شهرستان اردکان و مشارکت در کارخانه تولید میلگرد با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در شهرستان ابرکوه استان یزد است. چادرملو با مجموع ۷ هزار نیروی شاغل، سالانه بالغ بر ۱۷ میلیون تن محصولات زنجیره فولاد تولید می‌کند.


این شرکت در دورنمای توسعه خود بیش از ۲۰ طرح را در دست مطالعه و اجرا دارد. این طرح‌ها شامل مشارکت در بهره‌برداری از معدن سنگ‌آهن آریز D۱۹، مشارکت در ساخت کارخانه فرآوری و تولید کنسانتره آهن به ظرفیت ۴ میلیون تن در سال در بهاباد، ساخت کارخانه گندله‌سازی شماره ۲ به ظرفیت ۵ میلیون تن، ساخت کارخانه احیای مستقیم مگامدول با ظرفیت تولید ۲/ ۲ میلیون تن آهن اسفنجی، ساخت کارخانه تولید فرو آلیاژها به ظرفیت ۵۰ هزار تن، مشارکت در ساخت کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت ۴ میلیون تن در بهاباد، مشارکت در ساخت کارخانه احیای مستقیم به ظرفیت ۲/ ۱ میلیون تن آهن اسفنجی در استان اردبیل، مشارکت در ساخت ۲ کارخانه تولید اسلب و ورق آلیاژی به ظرفیت ۳ میلیون تن ، ساخت کارخانه تولید انواع آجر و اجرام نسوز با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، ساخت ۲ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی، ساخت ۲ واحد نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، ساخت یک نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی، مشارکت در تکمیل طرح نیمه تمام تولید شمش فولادی به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سرمد ابرکوه، مشارکت در واحد احیای مستقیم سرمد ابرکوه با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال، مشارکت در تکمیل کارخانه تولید کلاف فولادی سرمد ابرکوه با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در سال، مشارکت در کارخانه بازیافت سرباره در مجتمع صنعتی چادرملو به ظرفیت ۱۰۰ هزارتن، مشارکت در کارخانه بازیافت کنسانتره به ظرفیت ۱۰۰ هزارتن، مشارکت در پروژه‌های فولادی در جنوب کشور و ساخت کارخانه تولید ممبران‌های تصفیه آب به ظرفیت ۵۰ هزار عدد در سال است.

ارزش کل طرح های توسعه ای این شرکت در حالت فعلی ۸.۸ میلیارد یورو است و ۱.۷ میلیارد یورو از این رقم در حال اجرا است و ۴.۵ میلیارد یورو نیز در مرحله شروع عملیات اجرایی قرار دارد. این شرکت برنامه افزایش سرمایه از ۱۱۹۰۰ میلیارد به ۲۸۸۰۰ میلیارد تومان را دارد و حقوق دولتی و حق انتفاع مربوط به سال ۱۴۰۰ به طور کامل تسویه شده و برای ۱۴۰۱ نیز پرداختی هایی به صورت علی الحساب انجام شده است. تولید گندله در نیمه نخست با رشد ۶.۸درصدی به ۱.۸ میلیون تن، آهن اسفنجی با رشد ۱۳.۳درصدی به ۹۲۲هزار تن و شمش فولادی با رشد ۲۹.۴درصدی به ۵۹۰هزار تن رسید. برای تقویت ناوگان حمل ریلی، برنامه خرید ۲۰۰واگن را اجرایی می کند.

عملکرد 9 ماهه «کچاد»

شرکت معدنی‌وصنعتی‌ چادرملو در فصل سوم سال مالی به ازای هر سهم 37 تومان محقق کرد. سهم سود این شرکت در دو فصل ابتدایی سال به ترتیب 58 و 23 تومان سود داشت. سود 118 تومانی 9 ماهه امسال کاهش 23 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارد. این شرکت در فصل ابتدایی سال مالی جاری فروشی برابر 12,406 میلیارد تومان و در فصل دوم هم فروش 8,264 میلیارد تومان را گزارش کرده بود و در سومین فصل هم فروشی برابر 10,267 میلیارد تومان را بر روی کدال قرار داده است تا در مجموع 9 ماهه به فروش 30,938 میلیارد تومانی برسد که فروش مذکور کاهش 8 درصدی نسبت به میاندوره مشابه سال گذشته نشان می دهد. در سال مالی 1400 حاشیه سود کچاد برابر 64% بوده که در نه ماهه امسال حاشیه سود به 45% رسیده است. این شرکت در نه ماهه سود عملیاتی برابر 13,149 میلیارد تومان داشته و در شش ماهه امسال سود عملیاتی برابر 9,663 میلیارد به ثبت رسانده است. کل سود عملیاتی سال مالی گذشته بر 28,202 میلیارد تومان استوار بوده است.

کسب رتبه اول نیروگاه سیکل ترکیبی سرو چادرملو

بر اساس ارزیابی سالیانه شرکت مدیریت شبکه برق ایران، نیروگاه سیکل ترکیبی سرو (چادرملو) در بین کلیه نیروگاه‌های حرارتی کشور در بهار سال ۱۴۰۱ در معیار شاخص نرخ انرژی قابل تولید، حائز رتبه اول گردیده است.

این رتبه بیانگر کسب بالاترین درآمد نسبت به سایر نیروگاه‌ها به ازای هر مگاوات توان قابل تولید است.

گفتنی است نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی سرو چادرملو در مجتمع صنعتی این شرکت در اردکان از سال ۱۳۹۵ به بهره‌برداری رسیده است.

فعالیت ویژه بر روی اکتشاف

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به تازگی شرکتی با هدف فعالیت های اکتشافی وارد عرصه کرده و به طور ویژه در این بخش فعال دارد. چشم انداز شرکت برای ارتقای جایگاه، ایجاد اشتغال، ارزش آفرینی و … مورد بازبینی قرار گرفته و ۱۸هدف راهبردی تدوین شده است.

در راستای استقرار نسل چهار تکنولوژی و نیز تقویت شرکت های دانش بنیان همکاری با نهادهای مربوطه آغاز شده است. برای تحقق اهداف این بخش با ۵ دانشگاه کشور قرارداد امضا کرده است.

چادرملو و مسئولیت اجتماعی

اقدامات چادرملو به تولید و اکتشاف ختم نمی‌شود، بلکه این شرکت با خواست و اعتقاد قلبی خود خارج از مباحث دستوری دولتی برنامه‌هایی را در چارچوب مسئولیت‌های اجتماعی به انجام رسانیده و علاوه بر آن در طرح‌های تکلیفی دولت با موافقت مجامع خود به صورت داوطلبانه شرکت می‌کند. برای نمونه می‌توان به تأمین مالی طرح‌های تأمین پایدار آب شرب در استان یزد و جلوگیری از تنش آبی بیشتر در این استان اشاره کرد. در مصوبه اخیر هیأت وزیران تا سقف مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از طریق شرکت‌ صنعتی و معدنی چادرملو برای اجرای طرح های مذکور با تایید استانداری یزد هزینه می شود.

اهمیت مسئولیت‌های اجتماعی از دیدگاه مدیران این شرکت به گونه‌ای است که به گفته رئیس هیات مدیره چادرملو، عدم توسعه متوازن صنعت در شهرستان اردکان موجب انباشت مطالبات مردم و مسئولان این شهرستان از صنایع شده است که باید تلاش کرد در چارچوب ضوابط و اختیارات و وزن هر بنگاه اقتصادی نسبت ایفای تکالیف اجتماعی مطالبه گری کرد.

علاوه بر این فعالیت‌های انجام شده برای تامین برق و انرژی مورد نیاز مجموعه صنعتی – معدنی چادر ملو و مازاد مورد نیاز در شبکه برق استانی از دیگر موارد مطرح در فعالیت‌های مبتنی بر مسئولیت‌های اجتماعی توسط این شرکت است.

رکورد چادرملو در کاهش مصرف آب

طراحی انجام شده، همچنین فناوری به کار رفته و مدارهای خنک کاری در چادرملو به گونه‌ای است که برای تولید هر تن فولاد کمتر از یک متر مکعب آب مصرف می‌شود که در بین فولادسازان کشور بی نظیر است.

با اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران به طول ۸۰۰ کیلومتر، آب شیرین سازی شده در اختیار چادرملو قرار گرفته است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۵۳
کد مطلب: 65035
 
مرجع : پایگاه خبری معدن‌نامه