گروه معادن سنگ آهن
 
شرکت سنگ آهن مرکزی و چالش های پیشرو
گروه معادن >سنگ آهن - شرکت سنگ آهن که در حال حاضر از زنجیره ی تولید فولاد تنها استخراج معدن ،کنسانتره سازی و گندله سازی را دارد هنوز در ابتدای زنجیره مانده و طی پنجاه سال سابقه هنوز نتوانسته به فعالیت های پول ساز این زنجیره ورود کند به طوری که هر تن سنگ آهن استخراج شده از معدن کمتر از یک میلیون تومان، هرتن سنگ آهن دانه بندی پر عیار شده کمتر از دو میلیون تومان، هر تن کنسانتره حدود سه میلیون تومان و هر تن گندله کمی بیشتر از چهار میلیون تومان ارزش دارد .
 
به گزارش ماین نیوز، هر تن گندله با ورود به ناحیه‌ی آهن سازی (آهن اسفنجی)ارزش صعودی پیدا کرده به طوری که هر تن آهن اسفنجی حدود نه میلیون تومان قیمت دارد . این جهش قیمتی از ۴به ۹میلیون تومان سود قابل ملاحظه ای را نصیب صاحب صنعت کرده و به گزارش دفتر پژوهش های مجلس شورای اسلامی با توجه به سرمایه اولیه بیشترین سود در ناحیه آهن اسفنجی ذکر شده است .

برای مثال شرکت سنگ آهن مرکزی که توان تولیدسالیانه ۳/۵میلیون کنسانتره را دارد اگر این مقدار به گندله تبدیل شود ارزش تقریبی آن از ۱۰هزار به ۱۴هزار میلیارد و در صورت تبدیل آن به آهن اسفنجی با توجه به افت مقدار در چرخه، به حدود ۲۸هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

باتوجه به اخبار واصله مسئولین شرکت قصد اخذ اوراق گام به مبلغ ۳هزار میلیارد تومان جهت احداث واحد آهن اسفنجی را دارند. اوراق گام به این صورت است که شرکت های تولیدی در ازای بدهی خود به دیگر شرکت ها ،اوراق گام را از بانک ها اخذ و به شرکت ها، در قبال بدهی خویش پرداخت می نماید. دریافت کننده می تواند با تنزیل این اوراق در بازار بورس اوراق بهادار ، وجه نقد دریافت کند. شرکتی که این اوراق را از بانک دریافت کرده در موعد سر رسید میباست اصل و بهره ی آن را به بانک بپردازد .

جناب کاظمی مدیر عامل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در سفر اخیر خود به بافق اعلام کرده که برای سرمایه گذاری در بافق، صندوق بودجه ای ندارد ولی از زمان حضور در این صندوق، از شرکت سنگ آهن مرکزی جهت پرداخت حقوق بازنشستگان وجهی دریافت نکرده است و بعد از آن هم پولی نخواهد گرفت در صورت صحت گفته ایشان مسئولین شرکت جهت شروع پروژه آهن اسفنجی نیازی به اخذ اوراق گام ندارند زیرا پس از اخذ این اوراق در سال آینده ۳هزار میلیارد تومان به بدهی چند هزار میلیارد تومانی شرکت افزوده خواهد شد و شرکت را به ورطه ی ورشکستگی خواد برد لذا پیشنهاد میشود مسئولین شرکت به چند نکته‌ی ذیل توجه داشته باشند :

۱_برخلاف تجربه ی شکست خورده یک و نیم سال گذشته که شرکت و کارخانه ها ی زیر مجموعه را به حال خود رها کرده اند و به دنبال تامین منابع مالی رفته که هیچ آورده ی مثبتی برای شرکت نداشته پیگیر تولید پیوسته کار خانه های موجود باشد .

۲_گزارش شفافی از منابع مالی حاصل از فروش محصولات شرکت و مصارف آن برای مردم بافق ارائه دهند زیرا مدیران قبلی شرکت با فروش محصول هم حقوق پرسنل را به موقع پرداخت می‌کردند هم در پروژه های گندله سازی، فاضلاب بافق ،فاضلاب یزد و بقیه پروژه ها سرمایه گذاری میکردند و سود صاحبان سهام را نیز می پرداختند.

۳_باتوجه به اینکه نیاز اصلی تامین مالی فعلی جهت پروژه ی آهن اسفنجی می‌باشد و مدت زمان پروژه سی و شش ماه طول خواهد کشید با حساب سر انگشتی ماهیانه دویست و هفتاد میلیارد تومان جهت این پروژه نیاز است .

در صورت عدم توقف کارخانه گندله حداقل تولید ماهانه آن ۱۴۴۰ میلیارد تومان بوده و امکان پرداخت هزینه های این پروژه از درآمد حاصل امکان پذیر خواهد بود.

سخن آخر اینکه :

جناب حمیدیان و هیات همراه به جای اتلاف وقت در بانک ها و مراکز مالی باید بر روی کارخانه های تولید متمرکز شده و هزینه ها را از درآمد آن تامین نمایند و نگاه خویش را از انتخابات پیش رو بردارند.

حمید رضا رنجبر بافقی
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۵۷
کد مطلب: 65888
 
مرجع : بافق فردا