عبور قیمت مس در بازارهای جهانی از مرز 6هزار و 700 دلار، جذابیت سهام شرکتهای مس را بالا برده و بهتبع آن قیمت سهام شرکتهای مرتبط در ایران نیز افزایش یافته است؛ بهطوریکه نماد فملی (صنایع ملی مس) بهتنهایی شاخص کل را 119 پله بالا برد.
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، شاخص بورس از رشد قیمت مواد معدنی و فلزی و برخی محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی تاثیر گرفت و با جهش 355 واحدی به ارتفاع 82هزار و 897 واحدی صعود کرد.
بورس همچنان تحت تاثیر رشد قیمت مواد معدنی و فلزی در بازارهای جهانی روندی روبهرشد دارد. در معاملات شنبه (4 شهریور 96) نمادهای معدنی و فلزی در صدر محبوبیت قرار گرفتند و بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشتند. البته برخی نمادهای پتروشیمی که محصولات آنها در بازارهای جهانی رشد قیمت داشته نیز مورد توجه بازار بودند.
عبور قیمت مس در بازارهای جهانی از مرز 6هزار و 700 دلار، جذابیت سهام شرکتهای مس را بالا برده و بهتبع آن قیمت سهام شرکتهای مرتبط در ایران نیز افزایش یافته است؛ بهطوریکه نماد فملی (صنایع ملی مس) بهتنهایی شاخص کل را 119 پله بالا برد. نمادهای فولاد (فولاد مبارکه) و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) که در گروه مواد معدنی و فلزی قرار دارند نیز با رشد خود به افزایش شاخص کمک کردند. پس از گروه معدنی و فلزی، گروه شیمیایی شامل نمادهای شپدیس (پتروشیمی پردیس) و شخارک (پتروشیمی خارک) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. در معاملات دیروز 731 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 3هزار و 206 میلیارد ریال در 51هزار و 158 نوبت خرید و فروش شد.
بیشتر شاخصهای اصلی بازار سرمایه نیز دیروز رشد کردند، بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکتهای بزرگ اثر بیشتری بر شاخص میگذارد، 115 واحد و شاخص کل (هموزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکتهای بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته میشود، 2179 واحد افزایش یافت.
شاخص قیمت (هموزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس است، 12 واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکتهاست که قابل معامله در بورس باشد، 498 واحد بالا رفت. شاخص بازار اول که به شرکتهایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 395 واحد بالا رفت، اما شاخص بازار دوم بورس 21 واحد کاهش یافت.
گروه فلزات اساسی با معامله 177 میلیون سهم به ارزش 377 میلیارد ریال، بالاترین ارزش معاملات را کسب کرد. گروه کانی های فلزی به ارزش 237 میلیارد ریال و گروه شیمیایی به ارزش 137 میلیارد ریال نیز جایگاههای دیگر را به خود اختصاص دادند.