يکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ , 6 Oct 2024
مدیر سرمایه‌گذاری شرکت هلدینگ آتیه‌اندیشان مس:

مس فلز سال 2018 است

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت هلدینگ آتیه‌اندیشان مس گفت: روند کلی قیمت جهانی مس، صعودی خواهد بود. به همین جهت بسیاری از تحلیل‌گران و فعالان بازارهای جهانی، مس را فلز سال 2018 می‌شناسند و روند رو‌به‌رشدی برای این فلز پیش‌بینی می‌کنند.
مس فلز سال 2018 است
به گزارش ماین نیوز، به نقل از مس پرس، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت هلدینگ آتیه‌اندیشان مس گفت: روند کلی قیمت جهانی مس، صعودی خواهد بود. به همین جهت بسیاری از تحلیل‌گران و فعالان بازارهای جهانی، مس را فلز سال 2018 می‌شناسند و روند رو‌به‌رشدی برای این فلز پیش‌بینی می‌کنند.

کاهش شاخص جهانی دلار، مهم‌ترین دلیل رشد کامودیتی‌ها
«احمد احمدآبادی» مدیر سرمایه‌گذاری شرکت هلدینگ آتیه‌اندیشان مس درباره وضعیت بازار مس گفت: هم‌زمان با کاهش عرضه مس در بازارهای جهانی به دلایل متعدد از جمله کاهش عیار ماده معدنی در دنیا، اعتصاب‌های گاه‌ و‌ بی‌گاه در برخی معادن و… شاهد رشد تقاضای فلز مس در بازار بودیم. در این میان، با کاهش قابل‌توجه شاخص دلار به‌عنوان مهم‌ترین دلیل رشد اخیر قیمت کالاهای اساسی از جمله مس در سطح جهانی مواجهیم.


شرکت ملی مس با وجود طرح‌های توسعه‌ای مهمی که ظرفیت تولید مس محتوی شرکت را از محدوده 250 هزار تنی فعلی به بالای 400 هزار تن خواهد رساند، خود سهمی است که در میان‌مدت و بلند‌مدت پتانسیل رشد قیمت چشمگیری دارد

سفته‌بازی چینی‌ها از عوامل مهم صعود قیمت‌ها در بازار فلزات اساسی
ادامه روند وام‌دهی دولت چین به بخش مسکن نیز سبب ایجاد تقاضایی قابل‌توجه در این کشور شده است. یکی از عوامل مهم دیگری که خصوصاً در دوسال اخیر به شدت سبب التهاب در بازار فلزات اساسی شده، حضور سفته‌بازان چینی در بازارهای آتی فلزات است؛ به‌نحوی‌که همچون سال گذشته میلادی، در هفته پیش نیز دولت چین مجدداً اقدام به اعمال محدودیت‌هایی در معاملات فولاد در بازار چین کرد. این موضوع خود سبب هجوم سرمایه‌گذاران به خرید مس شد؛ به‌طوری‌که موجودی فلز مس در بازار معاملات لندن به عددی کمتر از موجودی روی این بازار رسید! بحث خودروهای الکتریکی هم افزایش تقاضای مس را در پی خواهد داشت.

مس همچنان صعودی باقی می‌ماند
روند کلی قیمت جهانی مس، صعودی خواهد بود. به همین جهت بسیاری از تحلیل‌گران و فعالان بازارهای جهانی، مس را فلز سال 2018 می‌شناسند و روند رو‌به‌رشدی برای این فلز پیش‌بینی می‌کنند. عمده مؤسسه‌های معتبر دنیا قیمت مس را در سال‌های آینده کاملاً صعودی می‌بینند. البته شرایط عرضه و تقاضا نیز خود مؤید این موضوع است. رشد اقتصاد جهانی و ایجاد مصارف جدید در مس همچون موضوع جدی خودروهای الکتریکی، در کنار کاهش عرضه مس در جهان این شرایط را مهیا ساخته است؛ اما این‌که ظرف کمتر از شش‌ماه، مس افزایش قیمت 2000 دلاری را تجربه کند، ناشی از هیجانات بازار بود و این رشد، می‌توانست با شتاب کمتری اتفاق افتد.

شاخص دلار چشم‌انداز صعودی ندارد
با در نظر گرفتن گزارش‌های اقتصادی منتشرشده از امریکا ازجمله کاهش قابل‌توجه نرخ تورم بعد از آخرین مرحله افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، سطوح نه‌چندان مناسب شاخص‌هایی همچون PMI و ایجاد اشتغال آمریکا و… در کنار آمارهای مناسب منتشرشده از چین و افزایش پیش‌بینی رشد اقتصادی این کشور از دید صندوق بین‌المللی پول، شرایطی را ایجاد کرده که احتمال افزایش شاخص دلار را حداقل در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت نامحتمل کرده است. بنابراین احتمال کاهش شدید در قیمت‌های جهانی خصوصاً برای مس محتمل نیست. به لحاظ تکنیکالی قیمت‌های جهانی امکان اندکی اصلاح در کوتاه‌مدت را خواهند داشت. ولی میانگین قیمت جهانی مس در نیمه دوم سال جاری در محدوده 6500 دلار خواهد بود. این در شرایطی است که حتی در صورت افت قیمت 10 الی 15 درصدی نیز قیمت سهام شرکت‌های گروه فلزات اساسی ازجمله فولاد مبارکه و ملی مس و… همچنان در سطوح جذابی خواهند بود.

مس با تغییر فصل دچار تزلزل تقاضا نمی‌شود
وی درباره اثرات ناشی از رسیدن فصل سرما بر تقاضای فلزات اساسی گفت: مس برخلاف محصولات فولادی معمولاً با تغییر فصل، با نوسانات محسوسی در تقاضا و قیمت مواجه نمی‌شود.

تولیدکنندگان مس منتفع خواهند شد
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: هرچند صنایع تولیدکننده مس، از افزایش قیمت‌ها منتفع می‌شوند؛ اما بهای تمام‌شده صنایع مصرف‌کننده مانند خودروسازان و قطعه‌سازان، با این افزایش قیمت، رشد خواهد داشت. با توجه به این‌که بخش مهمی از بهای تمام‌شده خودرو و قطعه‌سازان را فولاد و مس شکیل می‌دهد، اگر این گروه نتواند افزایشی متناسب با رشد بهای تمام‌شده در نرخ محصولات داشته باشند، از رشد قیمت‌ها آسیب خواهند دید. ضمن این‌که نرخ ارز را صعودی می‌بینم و برای دلار، نرخ میانگین 3950 تومانی را برای شش‌ماهه دوم سال جاری متصورم. با توجه به آن‌که قیمت‌ها در بورس کالا با دلار آزاد تعیین می‌شود، افزایش نرخ دلار باعث رشد سودآوری تولیدکنندگان خواهد شد.

مس، روی و آلومینیم پتانسیل رشد قیمت در سال‌های آتی را دارند
احمدآبادی در خاتمه تصریح کرد: سه فلز مس، روی و آلومینیم، پتانسیل رشد قیمت در سال‌های آینده را دارند و کمتر تحت‌تأثیر نوسانات اقتصادی قرار خواهند گرفت. فاصله قیمت روز با ارزش ذاتی سهم شرکت‌های بزرگ تولیدکننده فلزات اساسی خصوصاً مس، محسوس است. البته هر بازار با ریسک‌های خاصی مواجه نیست که می‌تواند روند قیمت سهم‌ها را تحت‌ تأثیر قرار دهد. با توجه به محدودیت‌های جدید اعمال‌شده ازسوی شورای پول و اعتبار در جهت کاهش سود بانکی، افزایش نرخ دلار و شرایط مثبتی که پیش روی فلزات اساسی قرار دارد، احتمالاً بازار مثبتی را در ادامه سال نیز خواهیم داشت. سهام شرکت ملی مس با وجود طرح‌های توسعه‌ای مهمی که ظرفیت تولید مس محتوی شرکت را از محدوده 250هزار تنی فعلی به بالای 400هزار تن خواهد رساند، سهامی است که در میان‌مدت و بلند‌مدت پتانسیل رشد قیمت چشمگیری دارد.


منبع:مس پرس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی