يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ , 8 Sep 2024
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در دانشگاه صنعتی شریف:

اکنون در صنعت مس توان طراحی و تولید همه تجهیزات را داریم

محمدباقر عالی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس گفت: به‌جز تجهیزاتی که تولید داخلی آن‌ها صرفه اقتصادی ندارند، توان طراحی و ساخت همه تجهیزات صنعت مس کشور را داریم و توانسته‌ایم در این حوزه به خودکفایی کاملی برسیم که این موفقیت مرهون انقلاب اسلامی است.
اکنون در صنعت مس توان طراحی و تولید همه تجهیزات را داریم
به گزارش ماین نیوز، معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان این مطلب در نشست یازدهمین شنبه انقلاب که صبح نهم نیرماه با محوریت دستاورد‌های حوزه صنعت و به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی در پژوهشکده شهید رضایی‌نژاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد اظهار داشت: صنعت مس در ایران دقیقاً همراه با انقلاب اسلامی متولد شده است و قبل از آن چیزی به این عنوان نداشتیم و تنها کارهای مطالعاتی و طراحی مقدماتی در این زمینه صورت گرفته بود، اما هیچ اقدام عملی نداشتیم.

وی افزود: با همت و خودباوری که بین فعالان این حوزه ایجاد شد، نخستین شمش ایرانی مس همزمان با روز آزادسازی خرمشهر در صنایع مس سرچشمه تولید شد.

عالی با بیان این‌که سال 63 نخستین برهه از صنعت مس ایران تعریف می‌شود، تصریح کرد: امروز توان طراحی، مهندسی و اجرا در تمام زنجیره تولید مس در ایران وجود دارد و بومی شده است؛ به‌طور مثال در حال حاضر یکی از فعالان بخش خصوصی در سمنان در بحث تغلیظ تمام زنجیره تولید را اجرایی کرده است.

وی با بیان این‌که به‌جز تجهیزاتی که تولید داخلی آن‌ها صرفه اقتصادی ندارند، توان طراحی و ساخت همه تجهیزات صنعت مس کشور را داریم، خاطرنشان کرد: توانسته‌ایم در این حوزه به خودکفایی کاملی برسیم که مرهون انقلاب اسلامی است و از سال جاری نیز برنامه‌ها و راهبردها در این زمینه با تاکید بیشتری در حال اجرا است.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: بر اساس آمارها، کشورهایی که دارای درآمد سرانه بالا هستند در مصرف مس نیز سرانه بالایی دارند، پس می‌توان نتیجه گرفت که هرچقدر صنایع بزرگ مانند مس را گسترش دهیم باعث پیشرفت و رفاه اقصی نقاط کشور می‌شود.

وی با بیان این‌که ذخایر مس خالص دنیا 720 میلیون تن است، اظهار کرد: که سهم ایران حدود 5 درصد است و از این میزان 3.1 درصد در اختیار شرکت ملی مس و 1.9 درصد در اختیار بخش خصوصی است، در شرکت ملی مس به دنبال افزایش ارزش افزوده هستیم، اما در بخش خصوصی به خاطر هزینه‌های بالای سرمایه‌گذاری اقدام زیادی در امر ارزش‌افزوده صورت نمی‌گیرد، بنابراین به دنبال افزایش ارزش‌افزوده در معادن کوچک هستیم.

عالی بیان کرد: سهم ایران از 25 میلیون تن محصول مسی که در دنیا به‌صورت کاتد تولید می‌شود حدود 1درصد است که با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای طرح‌های توسعه در راهبرد توسعه صنعتی کشور سهم ایران در سال 1404 به حدود 2 درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به برنامه شرکت ملی صنایع مس ایران برای سرمایه‌گذاری 18 هزار میلیارد تومانی در حوزه صنعت مس متذکر شد: با وجود تمام مشکلات به دنبال ارتقای جایگاه این صنعت در دنیا هستیم.
منبع : شرکت ملی صنایع مس ایران
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی