قرار است فعالان معادن غیرفلزی کشور بار دیگر گردهم آیند؛ اینبار در هتل المپیک تهران و به مناسبت دومین همایش و نمایشگاه تخصصی معادن و صنایع فلزات غیرآهنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری).
به گزارش ماین نیوز، این رویداد را شرکت رستاکپادویژن از ۲۹ دی تا اول بهمن برگزاری میکند تا فرصتی برای تبادل دانش و تجربههای و بهرهوری از فرصتهای تجاری فعالان این عرصه باشد.
اکبر ترکان، رئیس هیات مدیره آلومینیویم جنوب در آستانه برگزاری این همایش و نمایشگاه از لزوم توجه دولت و شرکتهای معدنی به فلزات غیرآهنی گفت و معتقد بود فلزات غیرآهنی زیر سایه فولاد قرار دارند.
فلزات غیرآهنی به آن دسته از فلزات گفته میشود که در آنها آهن و آلیاژهای آن وجود نداشته باشد. فلزات و آلیاژهای غیرآهنی دارای خواص و ویژگیهای خاصی هستند و از این جهت نقش مهمی در برطرف کردن نیازهای صنایع گوناگون ایفا میکنند. مس، روی، برنج، آلومینیوم، سرب، نیکل و قلع از جمله این فلزات هستند که بهگفته کارشناسان در مقایسه با انواع آهنی میتوانند سودآوری بیشتری داشته باشند.
غیرفلزیها بسیار سودده هستند رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب درباره دومین همایش و نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) که از ۲۹دی تا یکبهمن برگزار خواهد شد، اظهارکرد: آلومینیوم جنوب در این همایش حضور خواهد داشت چراکه معتقد است فلزات رنگی مانند آلومینیوم، مس، سرب و روی و... زیر سایه فولادیها قرار گرفتهاند و آنطور که باید مورد توجه نیستند.
اکبر ترکان در ادامه افزود: ضرورت دارد با توجه بیشتر به فلزات غیرآهنی، زمینه توسعه این مواد که ایران هم ذخایر غنی از آنها را دارد، فراهم شود. وی با بیان اینکه تبدیل ماده معدنی بوکسیت به پودر آلومینا بیش از ۵ برابر ارزشافزوده ایجاد میکند، گفت: فلزات غیرآهنی بسیار سودده هستند و چشمانداز بازار جهانی نیز درباره آنها کاملا مثبت است و هرگونه سرمایهگذاری در این زمینه بهشدت سودآور خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به چشمانداز۲۰ساله فلزات غیرآهنی اظهارکرد: تا افق۱۴۰۴ توسعه کشور از مسیر فلزات غیرآهنی میگذرد چراکه باید به تولید ۱.۵میلیون تن مس، ۳میلیون تن آلومینیوم، ۵۰۰هزار تن سرب، یک میلیون تن روی، ۵۰۰هزارتن منیزیوم، ۵۰۰هزار تن منگنز و ۲۰۰هزارتن کروم برسیم. رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب در ادامه با بیان اینکه ماده اولیه تمامی این فلزات به وفور در کشور وجود دارد، تصریح کرد: ایران روی کمربند جهانی مس قرار دارد، سراسر کشور دارای ماده معدنی دولومیت است که از آن منیزیوم تولید میشود و ذخایر بسیار خوبی از کروم داریم و ذخایر سرب و روی ایران دارای جایگاه جهانی است.
وی در پاسخ به این پرسش که دولت در این زمینه چه حمایتهایی میتواند انجام دهد، گفت: ما نباید به بودجه تکیه کنیم، بلکه باید با استفاده از ابزار بورس و عرضه سهام شرکتها در بورس منابع مالی خوبی را برای توسعه فلزات غیرآهنی جذب و نقدینگیهای سرگردان را با این روش جذب یکی از بهترین و پربازدهترین صنایع کنیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه دولت و شرکتها تمام تلاش خود را معطوف به فولاد کردهاند، در حالیکه معتقدم باید واحدهای زنجیره تولید فولاد شامل کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد را از ایمیدرو بگیریم و به شرکت ملی فولاد واگذار کنیم تا این سازمان توسعهای بر فلزات غیرآهنی متمرکز شود، چراکه هرگونه تاخیر در این مسیر منجر به تاخیر در رسیدن کشور به موفقیتها و درآمدهای خوب میشود. ترکان در ادامه تاکید کرد: فولاد صنعت خوبی است. شرکت ملی فولاد مانند گذشته میتواند از سنگ آهن تا فولاد را زیرپوشش خود بگیرد و دست ایمیدرو را در زمینههای دیگر آزاد بگذارد.
رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب در ادامه چین را بهعنوان کشوری که توسعهاش را از مسیر معادن پیموده مثال زد و گفت: چین توسعهاش را با معادن محقق و اتوبان و راه آهن و تمامی زیرساختهایی خود مانند برق و آب را به معادن وصل کرد، تبدیل به چین فعلی شد که در رده بزرگترین قدرتهای اقتصادی جهان قرار داد. چین تمامی منابع مالی مورد نیازش برای توسعه را از معادن استخراج کرد و با آن معادن خود را توسعه دارد.
ترکان ادامه داد: کار در معادن بسیار ساده است. باید ماده معدنی خردایش و سپس تبدیل به کنسانتره شود و به مرحله ذوب برود که تمامی این مراحل در ایران شدنی است. وی از شرکت ملی صنایع مس ایران بهعنوان یک نمونه موفق در این زمینه نام برد و افزود: باید در زمینه کروم، منگنز، سرب و روی و سایر فلزات غیرآهنی هم، چنین مسیری را بپیماییم.