يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ , 8 Sep 2024
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

اقدامات ایمیدرو برای حمایت از سهام خود در بورس ارزنده است

اقدامات بورسی ایمیدرو به سایر بخش های اقتصاد تسری یابد
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اقدامات ایمیدرو برای حمایت از سهام خود در بورس بسیار ارزنده است که باید به سایر بخش های اقتصادی تسری یابد.
اقدامات ایمیدرو برای حمایت از سهام خود در بورس ارزنده است
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا پورابراهیمی در نشست هم اندیشی ایمیدرو، شرکت های معدنی و صنایع معدنی و رئیس سازمان بورس با بیان این مطلب اظهار داشت: آقای غریب پور گام بسیار مطلوبی را برای حمایت از شرکت ها در بورس ایجاد کرده است. ضمن حمایت از پیشنهادات ارائه شده برای ایجاد اعتماد، پیشنهاد مشخص ما ارائه برنامه جامع ایمیدرو درباره تعریف پروژه ها در 6 ماهه دوم است.

وی افزود: وجود ظرفیت هایی مناسب در بازار سرمایه، یک موقعیت ممتاز و استثنایی ایجاد کرده است که همه باید از آن استفاده کنیم. در عین حال، مدیریت نکردن نقدینگی، به هم ریختگی بازارهایی است که به صورت موازی با بازار واقعی همچون بازار ارز، طلا، مسکن و اخیرا خودرو شکل می گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر، روزانه 1500 میلیارد تومان نقدینگی در اقتصاد کشور ایجاد می شود که اگر جذب نشود، با ورود به در هر بخش اقتصادی می تواند چالش جدی ایجاد کند. به گفته وی، اعتماد شکل گرفته در بازار سرمایه، فرصت استثنایی است که اگر از آن استفاده نکنیم و مدیریت نکنیم، تهدید جدی محسوب می شود.

وی ادامه داد: رویکرد جدید ایجاد شده در اقتصاد ایران هم فرصت است و هم تهدید. فرصت از این نظر که جنس رفتاری در حوزه بنگاه داری طی چند دهه گذشته مبتنی بر بانک محوری بوده اما اکنون به سمت بازار سرمایه محوری حرکت می کند.

وی افزود: شاخص قیمتی بازار سرمایه طی هفته های گذشته، روند رو به رشدی داشته است. اگر این روند با واقعیت های اقتصادی همخوانی نداشته باشد، فضای خاصی را برای مجموعه اقتصاد، صنعت و شرکت ها ایجاد می کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه برای جذب سرمایه در شرکت ها، پروژه های جدید تعریف شود، گفت: نبود طرح های جدید معدنی، حلقه مفقوده بخش صنعت و معدن است. اغلب کارشناسان معتقدند که 85 درصد ظرفیت های معدنی کشور بهره برداری نشده است. انتظار داریم شرکت پروژه ها تاسیس شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بین 70 تا 80 درصد سهام شرکت های بورسی در اختیار شرکت های حقوقی است که مستقیم و غیر مستقیم به دولت و حاکمیت مرتبط است و تنها حدود 20 درصد از این سهام، شناور است.

وی ادامه داد: از عیوب پایین بودن میزان سهام شناور، می توان به ایجاد مشکل در قیمت گذاری و مکانیزم های عرضه و تقاضا اشاره کرد. اما مزیت کم بودن سهام شناور این است که در صورت نزولی شدن شدید شاخص بورس با رفتارهای هیجانی و منطبق نبودن آن با واقعیات اقتصادی، شرکت های حقوقی می توانند با ورود به بورس، شاخص ها را مدیریت کند که اقدام ایمیدرو در این زمینه جای تقدیر دارد.
منبع : ایمیدرو
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی