مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی استان کرمان گفت: اکتشافات موضوعی طی یک سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و در حوزه شهرستانهای راور، شهربابک و جیرفت اقداماتی انجام شده است.
به گزارش ماین نیوز، علی رشیدی با اشاره به آغاز طرح ملی تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی در دولت سیزدهم گفت: اجرای این طرح در کشور آغاز شده و تا سال ۱۴۰۴ به پایان خواهد رسید.
به گفته وی؛ در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر مربع که معادل معادل ۲۳ درصد از وسعت استان کرمان رادر برمیگیرد، با روشها و فناوریهای جدید مورد پایش و اکتشاف قرار میگیرد.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کرمان همچنین یادآور شد: امسال بیشترین میزان فرونشست زمین در نقاط پیرامونی شهر کرمان ثبت شده و میزان آن در محور هفتباغ و جاده ماهان سالانه به بیش از ۱۳ سانتیمتر رسیده است.
رشیدی با بیان اینکه فرونشست زمین در اطراف شهر کرمان به خصوص مناطق غربی و جنوب غربی مشاهده میشود، تصریح کرد: فرونشست زمین در برخی از شهرستانهای استان کرمان از جمله رفسنجان طی سالهای گذشته تا ۳۰ سانتیمتر نیز گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: سالانه یک میلیارد مترمکعب اضافه برداشت آب در استان کرمان داریم و همین موضوع بر فرونشست این استان دامن زده است که باید مدیریت شود.
به گفته رشیدی؛ ۱۵ هزار کیلومتر مربع از هشت شهرستان جنوبی را در وسعت اطلس لرزهخیزی سبزواران بررسی کردیم که بر این اساس ۲ گسل سبزواران شرعی و غربی از ۲ طرف جیرفت و عنبرآباد عبور میکنند.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کرمان افزود: خوشبختانه بحث ساخت و سازها و مقاومسازی در استان کرمان جدی گرفته شده و سازهها براساس اطلاعات موجود لرزهخیزی مناطق است؛ سال ۹۶ هُجِدک سه زلزله بالای ۶ و نیم ریشتر در فاصله کمی اتفاق افتاد که تلفات و ویرانی کمی داشت که نتیجه مقاومسازی بود.
منبع : روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور