بررسی قیمتها در بازار سیمان نشان میدهد برخلاف تیرماه که روند صعودی بر بازار سیمان حاکم بود، قیمتها نسبت به هفته قبل و حتی ماه قبل کاهش یافته که احتمالا یکی از مهمترین دلایل آن رکود حاکم بر بازار است.
به گزارش ماین نیوز، بررسی قیمتها در بازار سیمان نشان میدهد که قیمت کیسههای ۵۰ کیلویی سیمان تیپ ۲ درب کارخانهها به طور میانگین ۱۰ هزار تومان نسبت به هفته قبل کاهش داشته است.
بر این اساس امروز قیمت سیمان درب کارخانههای تهران بین ۵۰ هزار تا ۵۴ هزار و ۳۵۰ هزار تومان بود.
این در حالی است که هفته گذشته قیمت سیمان درب کارخانههای تهران ۶۰ هزار تا ۶۳ هزار و ۳۰۰ تومان بود و بررسیها نشان میدهد قیمتها کاهش حدود ۱۳ تا ۱۶ درصدی داشته است.
این قیمتها نسبت به ماه قبل نیز کاهشی بوده، طوریکه قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان در هفته آخر تیر ماه در برخی کارخانههای تهران ۶۵ هزار تا ۷۱ هزار تومان گزارش شده است.
هرچند برخی کارخانهها قیمتهای کمتر یا بیشتر از مقادیر ذکرشده نیز داشتهاند، اما برای سهولت در مقایسه قیمتها در این گزارش از کارخانههایی استفاده شده که قیمتهای آنها در همه زمان یادشده در دسترس بوده است.
گفتنی است قیمت سیمان در تیر ماه روند صعودی داشت؛ موضوعی که با توجه به آغاز قطعی برق در فصل گرما و افزایش قیمت سوخت سیمان دور از انتظار نبود.
اما در حال حاضر به نظر میرسد یک دلیل اصلی کاهش قیمت، رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز باشد. موضوعی که بازار آهنآلات را نیز تحت تاثیر قرار داده است. قیمت بیشتر آهنآلات در ماههای گذشته روند کاهشی داشته و طبق اظهارات فعالان بازار، رکود براین بازار نیز حاکم است.
بررسی بازار سیمان نیز این موضوع را تایید میکند. برخی از فروشندگان معتقدند علت اصلی کاهش قیمت و آرام بودن بازار مصالح ساختمانی نسبت به فصلهای مشابه سالهای قبل، رکود شدید حاکم بر بازار ساخت و ساز است. مطالعه بیشتر: احتمال توقف تولید با تداوم قیمت گذاری دستوری
البته اخیرا برخی فروشندگان هم گفتهاند که در ماههای قبل عرضه سیمان در بورس نوسان داشته، اما اخیرا وزارت صمت به این موضوع ورود کرده و حالا عرضه، مدیریت شده و همین موضوع باعث ایجاد روند کاهشی در بازار سیمان شده است.
در مجموع روند تغییرات قیمت سیمان بر خلاف ماه قبل پیش رفته است. در تیرماه به دلیل کاهش تولید در پی قطعی برق و همچنین انتظارات تورمی ناشی از افزایش نرخ گاز صنایع، شاهد افزایش قیمت سیمان بودیم. اما حالا به نظر میرسد مجددا رکود بخش ساخت و ساز، عنان بازار را به دست گرفته است.