يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ , 13 Oct 2024
مدیرکل دفتر اکتشافات ناحیه‌ای این سازمان از تجهیز گروه اکتشافات ژئوفیزیکی سازمان به دستگاه مگنتوتلوریک (MT) خبر داد و گفت: در راستای اهداف راهبردی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و به‌منظور توسعه اکتشافات ناحیه‌ای و همچنین مطالعه کانسارهای پنهان و عمیق، تجهیزات مگنتوتلوریک برای گروه ژئوفیزیک سازمان خریداری شد.
تجهیز سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به فناوری مگنتوتلوریک جهت توسعه اکتشافات ناحیه‌ای و مطالعه کانسارهای پنهان و عمیق
به گزارش ماین نیوز، به گفته دکتر علیرضا عامری، با توجه به عمق نفوذ قابل توجه روش مگنتوتلوریک، از دیگر کاربردهای آن می‌توان به شناسایی و اکتشاف آبهای ژرف، انرژی‌های زمین گرمایی، منابع هیدروکربوری، شورابه‌های مدفون حاوی عناصر حیاتی و مطالعات پوسته زمین برای کاربردهای تکتونیک و زمین‌شناسی اشاره کرد.

وی ضمن اشاره به اتمام ذخایر معدنی سطحی در آینده نزدیک و نیاز روزافزون صنایع به مواد معدنی تصریح کرد: شناسایی و اکتشاف ذخایر جدید در اعماق زیاد با استفاده از روش‌های نوین اکتشافی بسیار حائز اهمیت است که بر همین اساس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با استفاده از توانمندی و تخصص کارشناسان فنی خود، اکتشاف به روش مگنتوتلوریک را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرکل دفتر اکتشافات ناحیه‌ای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، خاطرنشان کرد: اهمیت استفاده از روش مذکور در مطالعات عمیق اکتشاف معادن به حدی است که ایالات متحده آمریکا از سال 2004 و در ادامه سایر کشورهای پیشرو (نظیر کانادا، استرالیا و چین) طی یک برنامه زمان‌بندی بلندمدت تا به امروز تمام (یا عمده) سطح کشورشان را در مقیاس ناحیه‌ای تحت پوشش قرار داده‌اند.

عامری، ابراز امیدواری کرد؛ با آموزش مؤثر کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی و خارجی، در راستای توسعه اکتشافات ناحیه‌ای و عمیق کشور-به‌عنوان چالش‌های اساسی این حوزه- گامی مؤثر برداریم.

شایان ذکر است، روش مگنتوتلوریک (MT) یک فن ژئوفیزیکی سطحی غیرفعال (passive) است که از میدان‌های سطحی غیرفعال الکترومغناطیسی طبیعی زمین برای بررسی ساختار مقاومت ویژه الکتریکی زیرسطحی استفاده می‌کند. عمق بررسی روش (MT) بسیار بیشتر از دیگر روش‌های الکترومغناطیسی است و این روش را می‌توان برای کاوش‌های زیرسطحی از اعماق ده‌ها متر تا اعماق ده‌ها کیلومتر به کار برد.
منبع : روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی